Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 692
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 5 670
То и родителстването в голямата си част е повече от клише. Аз писах за моите познати с акцента-моторна резачка и словореда система Халифакс.

# 5 671
  • София
В Китай не отпадна ли ограничението за едно дете?

Не. През 2013-та, ако не се лъжа, законът се промени малко, така че от тогава двойка, в която единият е бил едно дете, може да имат две деца. При жителите в селски райони, ако първото е момиче, също могат да имат второ (момчетата се ценят много повече).

Очакваше се сравнителен бум на двойки искащи две деца, но се оказа, че не е баш така.

# 5 672
  • Sofia
Ако не се лъжа, отпадна, но съвсем наскоро. Тоест моделът засега си е двама възрастни с едно дете. Тепърва ще има изключения от правилото.

# 5 673
Едва ли скоро ще имат масово моделно по две деца.

# 5 674
  • София
Ако не се лъжа, отпадна, но съвсем наскоро. Тоест моделът засега си е двама възрастни с едно дете. Тепърва ще има изключения от правилото.

Не е отпаднал, информирайте се малко. Законът беше променен и леко смекчен, но не е отпаднал. Все още има огромни глоби ако някой реши просто ей така да си направи второ.

http://www.nytimes.com/2015/06/13/opinion/relaxing-chinas-one-ch … -policy.html?_r=0

# 5 675
...тъй че, радвайте се, че не ви налагат партийно и законово колко деца да имате.

# 5 676

Тия, дето стават цигулари:)

# 5 677
  • Sofia

Не е отпаднал, информирайте се малко. Законът беше променен и леко смекчен, но не е отпаднал. Все още има огромни глоби ако някой реши просто ей така да си направи второ.

http://www.nytimes.com/2015/06/13/opinion/relaxing-chinas-one-ch … -policy.html?_r=0

ОК, Таис, аз пък бях прочела тази статия:

Децата на Китай - много или малко? - от 25.07.2015 год.

# 5 678
  • София

ОК, Таис, аз пък бях прочела тази статия:

Децата на Китай - много или малко? - от 25.07.2015 год.

''На прага на нещо'' не е равно на ''свършено нещо''. Все още не е отменен законът, просто смекчен. Дали ще го отменят изцяло тепърва ще видим  Peace

Сирената, сетих се конкурса за цигулари в Индианаполис миналата година. Пет от шестте финалисти бяха корейци  Mr. Green

# 5 679

Сирената, сетих се конкурса за цигулари в Индианаполис миналата година. Пет от шестте финалисти бяха корейци  Mr. Green
Ами то вече бели хора явно с трудна работа не щат да се захващат. Все към това да стават началници ги влече.

# 5 680
  • Sofia
Така е, Таис. Доколкото разбрах, предстои до края на годината да се вземе окончателно решение  Peace

По темата: аз се възхищавам на многодетните семейства   bouquet

Едва ли скоро ще имат масово моделно по две деца.

И аз така мисля, Касита  Peace  По-скоро ще бъдат изключения още дълго време. Това и написах по-горе.

# 5 681
  • Sofia
Според мен България се променя и все по-нормално става да имаш повече от две деца.

Герри ако това е вярно трябва обществото доста да се е променило за последните 3 години от когато не съм си ходила. Като излизах извън къщата с три малки деца (на 7, 3 и 1г) събирах погледи, цъкания и много запитвания ("Всичките ли са Ваши? От един мъж ли са? Близнаци ли са малките? Сега ти е лесно, но като станат ученици и студенти ще видиш тогава? Защо са ти толкова много деца? Ами ако мъжа ти те остави какво ще правиш? Shocked" ) и други. Това от абсолютно непознати хора из парка! Първите 2-3 дни ми беше смешно и забавно да съм пътуващ цирк, но след това ми стана много натоварено особено защото голямото дете разбираше какво говорят и се чудеше защо. Изобщо възприятието за мен от разумна, отговорна жена се промени напълно към глупава, не работеща(?) и тн, абе направо циганка. И хората не се свеняха да споделят. ...

ГИ, много нетактични и невъзпитани коментари! За съжаление мисля, че в България все още си е рядкост да имаш 3 деца. Повечето семейства са с по едно или две.

Ето и малко статистика:

http://www.mediapool.bg/tipichniyat-model-na-balgarskoto-semeist … e-news191251.html

http://www.webcafe.bg/id_708875709

# 5 682
Хаха, сега се сетих как ходихме на разходка със съфорумка - аз с трите момчета и тя с нейните три. Ако не я мързи, да разкаже, че ми е кофти нетът.

# 5 683
Тити, разкажи, интересно ми е.

Ние нетактични коментари от непознати не сме получавали, май. Напоследък често питат момчетата дали са близнаци, но го приемам за нормално - много си приличат двамата и взеха да се изравняват по ръст. Но общо взето, ако забележа реакция у непознати, то е обикновено весело-учудено-положителна.

# 5 684
Един коментар тук ,че именно , защото не са в Б-я имат три деца ме замисли ,че и трите съфорумки с по 3 деца списващи тук са все живеещи в чужбина. Съвпадение или случайност ?!

Общи условия

Активация на акаунт