Наблюдението ми е, че много от пишещите са формирали не малко предразсъдъци по отношение на многодетните семейства. По стечение на обстоятелствата, имам доста познати с повечко деца и мога да кажа, че само две семейства имат безработен родител, на едните така са им се стекли нещата, другите са си наистина трайно на помощи и леко от малцинствата.
Останалите имат съвсем нормални професии и доходи и да, не съм видяла необгрижено дете, вкл. и от малцинствата.
Този коментар изби рибата. Надявам се, когато говориш за малцинствата нямаш предвид БГ, защото точно тук едно определено малцинство не си обгрижва чаветата. И колкото повече чавета ражда, толкова по-малко ги обгрижва.
Относно предразсъдъците: за другите не знам, но лично аз съм си извадила конкретни изводи от дългогодишни наблюдения върху мои приятели и близки роднини, които имат 3 деца. И те не са особено положителни. Нито ме интересуват форумните потребители колко деца са народили, нито мога да запомня. Наблюдавам познати живи хора, в реала. И осмислям това, което виждам.