Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 703
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 6 060
За да не съм голословна за Великобритания се разрових към 20% от семействата са с 3 и повече деца. В Европа, Холандия, Франция и Финландия водят и са с по-голям % 3+ деца. В България 5% са семействата с 3+ деца.
За Великобритания в такива семейства в 9 от 10 случая или единия или двама от родителите работят, тоест в 1 семейство разчитат на помощи.
http://www.ons.gov.uk/ons/rel/family-demography/family-size/2012 … ily-size-rpt.html

Бях пуснала тази статистика по рано. Kontesa, това не е точно така, за чужденците заселили се, че само заради тях е висок процента на хора с 3+ деца.
Isida, може би но интересно е че Холандия води с най-много родители с 3+ деца в Европа, но не са католици.

Реални, реални, и моите са реални Grinning
Ок ,колко семейства лично познаваш с три деца и в каква демография попадат те ?

Не съм Бу, но ще отговоря.
В бившия клас на най-голямия ми син, деца на 9г тогава, от 25 деца в класа, 1 беше само дете; 3 бяха на две деца в семейството останалите (20) бяха по три или четири деца. Той тогава посещаваше частно училище, след което се отиваше в public school (това са 7-9 училища като Етон, Хароу и тн). Голямите братя на тези деца ходеха в такива училища по 30 хил паунда на година. Явно не беше проблем броя на децата за този тип хора.

Знам и за бедни хора на помощи с 1 дете и такива с 3 деца. Но не броя на децата, а парите са им проблем.
 Незнам това по какъв начин ти помага. 20% от населението на Великобритания има 3+ деца, това е близо една четвърт. В тази бройка има и много бедни и много богати хора и всички сигурно по различен начин си гледат децата.

GI, в статистиката, която цитираш има ли разделение на коренно и емигрантско население?
Напълно възможно е в Холандия да има много семейства с по и над 3 деца, но сред тях да има и много емигрантски многодетни семейства.
Спора беше за това кои групи в чужбина раждат повече. Бедни или богати, бели или африканци, работещи или социални... Твоята статистика също е интересна.

# 6 061
  • На село (близо до Лондон)
Има и разделени на % 3+ деца от жени родени в Пакистиан, Бангладеж (при тях е към 28-30%), и на жени родени в Англия (там е към 15-20%).

# 6 062
Ох ,ГИ, вече бях писала ,че става въпрос за второ и трето поколение родени в Англия англичани ,които си спазват традициите на Пакистан ,Бангладеш и Судан . Именно тези примери на хора вървещи си с традициите, народо-психолгията и нравите правят картината дистортед .А пък нека по офиц. статистика да са родени англичани.

Като работеща в системата на образованието и на соц. грижи съм се нагледала на  ' добре 'отглеждани деца и в двата полюса ; и с по едно дете и с по четири .
Смятам ,че този спор не е по темата и лично аз спирам да пиша за чужбина . Peace

# 6 063
Ох, Контеса пак не е така. Говориш за трето поколение на пакистански емигранти, което още не е дорасло за деца. Голямото преселение за тях е през 60-те г.

Тръгна с тезата, че само бедните и на соц. помощи само раждат 3+ деца, мина през това че са само пакистнци и бангладежци в Англия имат 3+ деца и тн.
Аз пиша че 20% от хората във Великобритания имат 3+ деца и дори през 60-те години са били към 30%, но ти само пишеш на опит от 1-2 г работа в Англия с разни хора, а не реална статистика  Rolling Eyes

# 6 064
Надали .
Опитай пак с двете години работа в Англия и сложи още 12 към тях и ще получиш отговора .

Писах  не 'само ' ,че трябва да са на помощи или супер богати за да  имат три деца ,а посочих тенденциите какви са при мнозинството ,  а че има редица други примери не съм отричала никога .Даже попитах за подробностии лични примери  ,защото ми е интересно какво мотивира хората за повече деца  Peace

Минавам през всички звена на решението за имането на дете -финанси, логистика, демография, нрави  обществени нагласи и т.н. Затова пиша за различни звена.

Какво теб те мотивира да имате три деца в Англия ?

# 6 065
Ти сериозно ли зададе такъв въпрос?

# 6 066

С мъжа ми обичаме бебета, деца и харесваме да се занимаваме с тях. Имаме време за тях и достатъчно пространсто в къщи комбинирано с голяма градина. А и другото важно е че дълго време явно съм живяла тук и ми се променила нагласата, че само циганките имат три деца. НО мине немине време и някои мил сънародник ми ги припомня  Tired

А ти защо си останала само с едно дете?

# 6 067
Прекрасно ,радвам се за вас. Не споменаваш нищо за работа ,nursery или детегледачка .

Аз винаги съм искала три деца .След като проимахме едно се почувствах завършена като личност и майка и засега не ми липсва нищо повече. Мъжът ми много иска поне още едно дете .

Но и двамата напоследък се заговорихме ,че уж и искаме и не искаме ,но в момента ни е много добре така и защо да го разваляме ?!  Но пък никога не казвай никога ,нали ? Simple Smile

Peace

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 21:34 от Анонимен

# 6 068
Има и разделени на % 3+ деца от жени родени в Пакистиан, Бангладеж (при тях е към 28-30%), и на жени родени в Англия (там е към 15-20%).

Аз например за Франция намерих друга статистика. Процента на цялата популация е 76% коренно население и 24% население произхождащо от емиграция, вкл 2 -ро поколение и т.н.... Интересно е, че статистиката и при родените всяка година деца показва почти същото съотношение. Т.е. коренните жители раждат толкова колкото и емигрантите. Но това са може би особености на страната, поощряване на раждаемостта, както и традиция в някои буржоазни католически семейства да се раждат много деца и т.н...

# 6 069
съвсем изпростяхте. Край мен повечето бели имат 3+, ама статистика нямам, може и да са нереални  Mr. Green

# 6 070
  • Пловдив
А и другото важно е че дълго време явно съм живяла тук и ми се променила нагласата, че само циганките имат три деца. НО мине немине време и някои мил сънародник ми ги припомня  Tired
Хех, твоето е лесноооо. Я си ела тук да живееш с трите деца, колко по-често ще ти гоприпомнят. Laughing

Да повторя:
В Бг е трудно да имаш три деца. Нищо не е ориентирано към по-големи семейства. Като тръгнеш от простотии като размер на паркоместата и липсата на хотелски стаи и апартаменти с 5-6 легла и стигнеш до държавна политика. Говоря не ако си мегабогат и имаш гувернантка с френски и можеш да си позволиш не три, а десет деца или ако си циганин и изобщо не те интересуват неща като тренировки по футбол и уроци по чужди езици. Става дума за обикновена средна класа семейства, които се справят.

# 6 071
  • София
Ок, около мен в България повече от две деца имат семейства, които или са ниско в социалната стълбица или имат деца от различни бракове по стечение на обстоятелствата.
Обикновено двойките с кариера се чувстват напълно удовлетворени с едно и по-рядко с две деца. Под двойки с кариера имам предвид семейства с доход над петте хиляди.

# 6 072
Да, права е Assos.
И около мен е така.
Като изключа форума, в реалността почти не познавам хора с три деца. Много рядко.
И както се спомена, от различни бракове.
Имам само един колега с 3, от един брак, на висока позиция, те искаха момиченце, но пак се роди момче. Grinning

# 6 073
  • Пловдив
Е те на, приятно ми е. Вече познавате Simple Smile Аз нямам кариера, без да съм необразована, мъжът ми има.

# 6 074
Сигурно е така, че не познавате хора с 3+ деца, та с България само 5% са с толкова деца, но незнам какъв е процента от тези 5% на родители от малцинствата.

Прекрасно ,радвам се за вас. Не споменаваш нищо за работа ,nursery или детегледачка .

Какво да кажа? Да си разкажа житието-битието само защото имам 3 деца ли? Като в цирка?!
Да, работя, с професия съм, която харесвам и за която съм учила мнооого дълго и от доста години вече практикувам. Имам добри доходи, нямам детегледачка предпочитам сами да гледаме и възпитаваме децата ни. Нямам и чистачка и готвачка, успяваме с мъжа ми, но ако ни се наложи ще си наема. Приятно ми е да се запознаем.

Да повторя:
В Бг е трудно да имаш три деца.

Знам Янтре, затова списвам тук да си припомням как е в Родината Whistling.

Общи условия

Активация на акаунт