За Великобритания в такива семейства в 9 от 10 случая или единия или двама от родителите работят, тоест в 1 семейство разчитат на помощи.
http://www.ons.gov.uk/ons/rel/family-demography/family-size/2012 … ily-size-rpt.html
Бях пуснала тази статистика по рано. Kontesa, това не е точно така, за чужденците заселили се, че само заради тях е висок процента на хора с 3+ деца.
Isida, може би но интересно е че Холандия води с най-много родители с 3+ деца в Европа, но не са католици.

Не съм Бу, но ще отговоря.
В бившия клас на най-голямия ми син, деца на 9г тогава, от 25 деца в класа, 1 беше само дете; 3 бяха на две деца в семейството останалите (20) бяха по три или четири деца. Той тогава посещаваше частно училище, след което се отиваше в public school (това са 7-9 училища като Етон, Хароу и тн). Голямите братя на тези деца ходеха в такива училища по 30 хил паунда на година. Явно не беше проблем броя на децата за този тип хора.
Знам и за бедни хора на помощи с 1 дете и такива с 3 деца. Но не броя на децата, а парите са им проблем.
Незнам това по какъв начин ти помага. 20% от населението на Великобритания има 3+ деца, това е близо една четвърт. В тази бройка има и много бедни и много богати хора и всички сигурно по различен начин си гледат децата.
GI, в статистиката, която цитираш има ли разделение на коренно и емигрантско население?
Напълно възможно е в Холандия да има много семейства с по и над 3 деца, но сред тях да има и много емигрантски многодетни семейства.
Спора беше за това кои групи в чужбина раждат повече. Бедни или богати, бели или африканци, работещи или социални... Твоята статистика също е интересна.