Новости на книжния пазар: скоро очакваме.../наскоро излезе...

• 194 325
  • 698
  •   1
Отговори
# 690
Аз взимам на ,, Златната колекция '' дали се дублират като заглавия освен ,, Брулени хълмове '' .
А как мога да си поръчам книга от Златната колекция , която не съм могла да си взема като е излязла ?

# 691
Аз взимам на ,, Златната колекция '' дали се дублират като заглавия освен ,, Брулени хълмове '' .
А как мога да си поръчам книга от Златната колекция , която не съм могла да си взема като е излязла ?

Аз питах издателството за абонамент. Не предлагат, за съжаление.

# 692
Как да закупим тогава някоя книга , която не сме успели да вземем от будките за вестници ?

# 693
Питах ги дали изпращат книгите до адрес. Отговориха ми отрицателно. В бъдеще щяло да има такава възможност. Ходят по панаири на книгата, там също могат да се купят.

# 694
Вариант е да се помолиш на някоя будка, ако имат как да ти намерят, на мен така ми откриха една, която бях изпуснала

# 695
Ако случайно някой има интерес към поредицата Simple Smile Миналата седмица излезе книга 18, М вече я опука, аз гледам да чета бавно, защото после няма Joy Повече от 5 години я чакахме Simple Smile

# 696
Единен граждански номер от Лидия Димковска

Единният граждански номер (ЕГН) е формалното доказателство, че съществуваме със своя идентичност, че сме граждани на конкретна държава и принадлежим към определена нация. Но каква може да е съдбата на човек, който живее единствено като ЕГН – не просто като бежанец, но и като чужденец без самоличност в собственото си семейство?

Никос Аврам е грък от Кипър, избягал от родината си в Македония след етническото разделяне на островната държава през 1974 г. – събитие, оставило в съзнанието му дълбока травма. В семейството му връзките постепенно се разпадат, погребаните тайни отварят неизлечими рани, домът за него се превръща единствено в подслон на бежанец, болезнено преживаващ самотата, отчуждението и чувството за екзистенциална празнота.

Изчезнал без сбогом от Харлан Коубън
 Рийз Уидърспун

Съчетал разказваческите таланти на Рийз Уидърспун и Харлан Коубън в истински шедьовър на съспенс литературата, романът „Изчезнал без сбогом“ е интригуваща история за непоколебима жена, хваната в капана на конспирация, за чието зараждане е помогнала, без да го съзнава. Упорито търсейки истината, Маги попада във висшите кръгове на глобалния елит, но на невероятно висока и тежка цена.

Маги Маккейб е на ръба. Тя е висококвалифициран военен хирург, работи в рискови зони на планетата, където приносът ѝ е най-ценен. И всичко върви по план... докато изведнъж се преобръща.

След опустошителна поредица от трагедии, които водят до отнемане на медицинския ѝ лиценз, Маги губи житейската си цел, ала не и своята храброст, страст и отдаденост.

Когато се озовава в пълна безизходица, спасителен пояс ѝ хвърля бивш колега – изявен пластичен хирург, чиито анонимни клиенти изискват най-добрата грижа, която би могла да се купи с пари, както и абсолютна дискретност.

На другия край на земното кълбо, живеещ в уединение сред лукс и ултрамодерни технологии, един от най-мистериозните мъже на планетата се нуждае от нестандартна медицинска процедура. Дълбоко отчаяна и сред малцината хирурзи в света, достатъчно квалифицирани, за да отговорят на очакванията, Маги навлиза в царството на неописуем разкош и изпълнява своята част от споразумението. Но когато пациентът внезапно изчезва, докато е все още под нейните грижи, самата тя трябва да се превърне в беглец – или ще бъде следващият...

ИЗЧЕЗНАЛ БЕЗ СБОГОМ

Зона от  Сергей Довлатов

„Имена, събития, дати – тук всичко е истинско.Измислих само онези детайли, които са без значение за разказа.

Следователно, всякакво сходство между героите на книгата и живите хора са злонамерени. Всяко художествено съвпадение пък е непредвидено и случайно.“

С това въведение започва може би една от най-важните книги в творчеството на един от най-интересните руски писатели от втората половина на ХХ век Сергей Довлатов. Избягал от Русия, той се установява в Ню Йорк през 1978 година, където живее до края на живота си.

Построена върху личния опит на автора като надзирател, книгата показва как границите между затворници и пазачи, виновни и невинни, господари и подчинени постепенно се размиват. Наказателният лагер се превръща в сгъстен модел на обществото отвън, на един свят, подчинен на абсурда, рутината и моралните компромиси.

Както във всички свои произведения, така и тук Довлатов е далече от патос и морализаторство. Вместо това той предлага прецизна, почти документална проза, в която свободата и несвободата се оказват тревожно сходни. „ЗОНА“ е книга за властта и човешкото достойнство, за отказа от илюзиите и едно от ключовите произведения на руската литература от втората половина на XX век.

Да изчислиш звездите от Мери Робинет Коуел

В ранното утро на 3 март 1952 г. голям метеорит пада в океана до източното крайбрежие на САЩ и унищожава огромна територия от страната, включително Вашингтон и почти цялото правителство. Целият свят застива в ужас. Учени обясняват колко по-големи щяха да са пораженията, ако метеоритът беше паднал на сушата. Военните обвиняват руснаците и искат нова война. Жертвите и безследно изчезналите са стотици хиляди. Милиони са без дом.

В тази напрегната обстановка и хаос доктор Елма Йорк е първата, която разбира цялостния мащаб на катастрофата. Пилот от Втората световна война и гениален математик, тя успява да направи изчисления и изгражда модел, доказващ предстоящия климатичен катаклизъм. Съвсем скоро Земята ще стане негодна за живот.

Сформирана е МАК – Международната аерокосмическа коалиция. Целта – колонизиране на космоса и спасение на човечеството. Надпреварата с времето започва. Но дори на прага на тоталното унищожение, Елма Йорк и нейният женски екип в МАК ще трябва да се борят с хилядолетни предразсъдъци, за да докажат, че жените имат своето достойно място в този нов свят.

Никой освен теб от Ерика Бауърмайстър

Има книги, които просто прочиташ. Има и такива, които остават с теб завинаги.

Алис винаги е искала да бъде писателка. Талантът ѝ е безспорен, но думите ѝ дълго остават предпазливи, дистанцирани – докато една лична трагедия не разбива сърцето ѝ и от тази болка не ражда забележителен дебютен роман. Ала веднъж публикувана, книгата вече принадлежи не на автора си, а на читателите – и този роман намира пътя си към различни хора в преломни моменти от живота им.

Всеки от тях прочита уж същата книга. Ала всеки открива различна истина. Историите им се преплитат почти неуловимо и разкриват колко неочаквано и красиво книгите могат да променят живота ни — и колко дълбоко сме свързани помежду си дори когато не го осъзнаваме. Защото точно това правят книгите: отвеждат ни там, където не сме знаели, че трябва да отидем.

Романът „Никой освен теб“ е искрена възхвала на художествената литература и нейната тиха, но несломима сила да променя живота ни и да ни свързва с другите.

Парижкият шифър от Наташа Лестър

Мари-Мадлен Фуркад е непоклатима. На нея се крепи мрежа от хиляди агенти на френската Съпротива. Една нейна грешка може да доведе до смъртта на стотици. Години наред тя живее на ръба, в смъртоносна игра на котка и мишка с Гестапо, за да може да доставя на Съюзниците най-ценната от всички стоки по време на война – надеждната информация.

Мари-Мадлен Фуркад е един от невъзпятите герои на Втората световна война. Благодарение на нея са извършени някои от най-ефективните разузнавателни удари срещу нацистите.

„Парижкият шифър“ е историята на една жена, която прекрачва границите на възможното. След като е била автомобилен състезател и дори пилот преди войната, тя продължава да върши чудо след чудо. Принудена да избира между децата си и борбата за свобода, тя все пак намира начини да изкопчва от съдбата победи, докато светът ѝ се сгромолясва. По своя трънлив път тя среща любовта в лицето на един мъж, който също като нея си играе на котка и мишка със смъртта. И може би именно тази любов ѝ помага да преодолее загубите, които иначе биха разкъсали сърцето ѝ. 

Защото животът в окупирана Франция е съкрушителна поредица от загуби, от непреодолими предизвикателства, които тя все пак надмогва и открива, че притежава още сили – че загубите са я освободили и са я направили дори по-могъща, непоклатима.

# 697
Благодаря за информацията! Много се радвам, че ще има нова книга на Лидия Димковска - "Резервен живот" беше прекрасна книга!

# 698
Бих добавил и:

Книжарницата, над която вишната бди - Такуя Асакура

Добре дошли в Книжарница „Сакура“ - магическо убежище за любителите на книги, което се появява само по време на краткия сезон на цъфтежа на вишните. Място, скрито от очите на света, пред което се извисява плачеща вишна, управляваща времето и подаряваща чудеса. Сгушена сред облак от нежни цветове, тя е пристан за всеки, който носи в сърцето си спотаена тъга, шепот на съжаление или тежестта на миналото. Сред старинния чар на книжарницата и успокояващия аромат на прясно сварено кафе, Сакура - тайнствената млада собственичка, и нейната трицветна котка Кобако, търпеливо очакват пристигането на хора, нуждаещи се от утеха и изцеление.

Разказана в рамките на четири сезона, историята ни среща с различни посетители. Всеки от тях държи книга, която се превръща в мост между миналото и настоящето и води към осъзнаване, приемане и вътрешен мир. Защото в „Сакура” магията живее тихо, готова да обгърне всеки, който се осмели да я потърси.

Дата на излизане - 10.02.2026

Също и смятам ще е интересна:

Скреж - К. Н. Крофорд

Това е най-лошият рожден ден в живота ми. Прибрах се вкъщи и хванах Андрю в леглото с друга жена. С него планирахме бъдещето си заедно и аз вярвах, че любовта ни е истинска, но се оказа, че всичко е било лъжа. Любовта е лъжа.

След няколко часа бях пияна и бездомна. И точно тогава в града ми се появи опасно привлекателният крал на феите. Предстоеше традиционният турнир, в който феите щяха да се борят за сърцето на крал Торин и свободното място на трона до него. Но по неизвестни причини се оказа, че той иска да сключи брак с фея, към която е напълно изключено някога да изпита чувства.

С ум, размътен от тъгата и алкохола, аз не само не се преклоних пред него, но и му отправих куп обиди. А в отговор той ми предложи... петдесет милиона долара, ако участвам в състезанието и победя. Е, какво имам да губя?

Сега както животът ми, така и сърцето ми са подложени на опасност.     

Излиза на: 12.02.2026

Старая се да поддържам всички (или поне колкото се може повече от книгите, които ще излизат в скоро време видими). Но е много приятно, че и други хора се опитват да правят същото.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 13:23 от LibDragon

Общи условия

Активация на акаунт