През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 29 033
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Какво мислите за водната аеробика? Хем искам да отида, хем ме е страх от бактерии...
Обожавам плуването и водата, но от софийски басейни (уж проверени) гъбясах 2 пъти за много кратък период от време... Иначе е перфектен спорт за бременни, просто не ми се рискува Sad Не знам какво си спестяват като препарати в нашите басейни, но в Италия за 2 години плуване в доста пренаселен басейн нито веднъж не съм имала проблем. А тука - ужас.

# 256
Аз моята я водих два пъти на опера, с каката на всякакви детски представления, но вкъщи е предимно на телевизионен звук. И редовно слуша приказки Wink Нямам сили за специално подбрана музика. Когато слушам нещо целенасочено, обикновено е със слушалки.

# 257
Какво мислите за водната аеробика? Хем искам да отида, хем ме е страх от бактерии...
Обожавам плуването и водата, но от софийски басейни (уж проверени) гъбясах 2 пъти за много кратък период от време... Иначе е перфектен спорт за бременни, просто не ми се рискува Sad Не знам какво си спестяват като препарати в нашите басейни, но в Италия за 2 години плуване в доста пренаселен басейн нито веднъж не съм имала проблем. А тука - ужас.

Мерси за мнението! А за басейна на Мазнейкова имаш ли впечатление? Ако посмея да отида, ще е там.

# 258
Мерси за мнението! А за басейна на Мазнейкова имаш ли впечатление? Ако посмея да отида, ще е там.
Не, за съжаление. Като превантивна мярка са ми казвали, че може да се ползва тампон, намазан с някакво кремче, но нещо не ме накефи идеята, а и се съмнявам да е удачно за бременни. Пробвай поне да идеш в ненатоварени часове Wink

# 259
Аз да се похваля днес бях на преглед и моята бебка май е дунда цели 2,120кг е. Сложиха ме на запис за тоновете, но понеже аз казах, че имам болки отдолу докато вървя и се чудех да не са контракции. На записа нямаше контракции. Според мен се наглася там долу и като мръдне всичко го усещам двойно, сякаш ще се напишкам и излезе всеки момент, но това е защото там долу сега сигурно е много чувствително.

Обаче друго има с това повръщане не знам как ще изтрая още 2 месеца. Сега се нахраних и още от масата викам на ММ ще повърна и докато го казах беж в тоалетната и дори кръв повръщам. Така бях и с предната бременност...някоя има ли такова повръщане?!

# 260
За басейна в Св. София клиниката, само да вметна, че мой познат лекар работи там и като го питах дали е добра идея да ходя на гимнастиката за бременни само изсъска - "В никакъв случай!". Мисля, че това отговаря на въпроса ти. Там плуват много деца и водата не е много чиста.  Rolling Eyes

# 261
Благодаря Ви , момичета за съветите!   bouquet  bouquet  bouquet
Аз писах,писах и накрая интернета ми провали публикацията и сега повечето неща ги забравих ....  #Cussing out

общо взето няма да казваме, само аз и ММ ще знаем ... макар да не знаем как ще стане това, че сме в една къща със сестрата на ММ  и свекървата  #Crazy  и освен това свекито иска да уговори анестезиоложката нейна позната. Свекърва ми целия и живот и  е минал в болницата там е работила  и познава много хора...

Искам да ви посъветвам тръгнете ли да раждате особено тези със секцио махнете всичкото сребро или злато по вас , дори да са най- миниатюрните обички. Не заради кражби. Друго е поне аз съм го преживяла и ми казаха,че е било заради златните обици. Историята няма да я разказвам, общо , кратко и ясно - действа на упойката и по-трудно хваща...

За бебо и музика почти не му пускам, обичам и се радвам на движенията му, които станаха доста по-силни . Ритници почти няма, но се мести и дупи много смешно ни става , като се надупи и на корема ми стане нещо като планина и ми спира въздуха ....  Joy а също и като почне да ме ръчка с краче или лакът , имам чувството,че ще ми пробие корема  Crazy Много е забавно и вече понякога болезнено ..  Heart Eyes

# 262
  • София
Предният път казахме на нашите датата на раждане и всичко мина гладко. И сега пак ще им кажа, не съм се замисляла за това.

Не му пускам музика специално на бебчето, каквото се слуша в момента, някое радио обикновено. Иначе доскоро ходех на пеене на хор и там през цялото време се скъсваше да рита. Ама спрях да ходя, защото много ме изморяваше седенето на стол на работа първо и после още 3 часа на пеенето. Иначе психически супер ми се отразяваше.

Ох, тази седмица ми е последна на работа и нямам търпение вече, не ми се работи вече, беразлично ми е Simple Smile

За тонуса - в събота ходихме на Витоша и се чувствах толкова добре там, енергична, жизнена, вървяхме 2-3 часа и се чувствах супер, нищо не ми тежеше. В неделя ходихме до мола и там на 10-тата мин бях супер изморена, едва се мъкнех, корема ме стягаше. Такава огромна разлика. Като цяло забелязах, че в моловете много по-бързо се изморявам. Явно имаме нужда от повече чист въздух и слънце.

# 263
  • Бургас
Освен без злато и сребро е хубаво и да не са ви лакирани ноктите за операцията. А и бонбони за смучене може да си вземете.

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 15:05 от lina_bs

# 264
  • Варна
Освен без злато и сребро е хубаво и да не са ви лакирани ноктите за операцията. А и бонони за смучене може да си вземете.

Какви бонбони? Нали не трябва да си ял и пил....

# 265
Цитат
Какви бонбони? Нали не трябва да си ял и пил....
Вероятно за след това

# 266
  • Бургас
За след това са.

# 267
sisi_fashion
До болка ми е познато до 4 месец не знаех къде се намирам с това повръщане ,стигало се нищо да не мога да поема ,2 пъти по спешност в болницата ,В началото на 5 всичко спря от само себе си .5-6-7 изкарах супер спокойно .Сега поне веднъж седмично като подуша някой храни ,най-вече месо и съм готова повърнала на масата дето се казва,ама това се случва поне според доктора ,защото вече няма място в стомаха и трябва да се яде по-малко и на често .На скоро излизах и малко прекалих с храната и в 4 сутринта ,да стана да пикая и повърнах всичко до леглото изведнъж ми се върна всичко  Laughing Laughing ,но малко остана . На мен първите месеци ,колкото и да казват ,че не е полезно само колата ме оправяше и ми спираше повръщането .И ти ще се справиш ,вярвам в теб .Просто избягвай тежки и най-вече мазни храни и всичко ще мине.  Simple Smile

За музика не съм му пускала ,ама имам чувството ,че от сега се съюзяват с татко си срещу мен ,цяла вечер ме ритат ,докато той не им каже през корема да спят и всичко спира  Grinning Grinning А може аз да си внушавам и аз не знам  Grinning Grinning Grinning

Аз предпочитам да знам ,че някой ще чака като тръгна да влизам за сексио ,Дори си мисля ,че като всичко свърши ще искам първо да видя мъжа си и естествено бебета .Но може би аз съм пъзла ,за това си мисля ,че ще кажа на всички ,за да съм спокойна ,че ме чакат.

# 268
Обаче друго има с това повръщане не знам как ще изтрая още 2 месеца. Сега се нахраних и още от масата викам на ММ ще повърна и докато го казах беж в тоалетната и дори кръв повръщам. Така бях и с предната бременност...някоя има ли такова повръщане?!
Имах повръщане с кръв след като от втори до пети-шести месец не се спрях да повръщам - от многото напъване. При мен се случваше основно сутрин, на гладно. Ходих на гастроентеролог, наплаши ме, че от много напъване може да се скъса хранопровода и други подобни ужасии. Лекарства не помогнаха. В крайна сметка открих топлата вода - и в пряк, и в преносен смисъл  Joy Една чаша топла водичка на гладно и всичко ставаше по-лесно, извинявам се за натурализма, но няма как да го обясня по-ясно... Не знам обаче, какво да те посъветвам в твоя случай, когато е след хранене. Случи ми се и наскоро 2-3 пъти (вече без кръв), но след преяждане - от много силни киселини. Гледай поне да не се напъваш, доколкото е възможно. Също внимавай какво ядеш, ако това е първопричината.

# 269
Друго да питам след като родя ,като ще са двечки ,си мисля ,че повече деца не искам ,или поне не в близките 5-6 години .До сега не съм мислила ,но се чудя дали да пия противозачатъчни естествено предписани от лекар или да ми сложат спирала ? До скоро бях сигурна за спирала ,ама попаднах на едно предаване по тлс ,попаднах в болница ,заради секс и имаше една жена със спирала ,която беше на няколко месеца и се беше впила в матката някак си и се изплаших ,че може да не я поне са и да не мога да имам повече деца после .Презервативи не обичам ,иначе имам доверие на мъжа си ,че ще ме пази ,но не знам .Толкова трудна бременност и толкова рядко срещана изкарвам ,че не мисля да имам деца пак ,поне за сега. Много ме е страх да не стане пак по не внимание .Сегашната си беше планувана  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт