Отговори
# 75
fiona, приготвям 180мл вода + 6л. АМ. Сутрин си ги изяжда в повечето случаи. Следобед обикновено поспива повечко и минават около 5-6 часа без ядене.  В такъв случай си ги изяжда. На обед след пюрето са 30-50. На другите 1-2 хранения изяжда по 150-160 готово АМ. Общо за деня идват по окоро 750-800 АМ + по около 100гр. пюре. В сряда ще говорим пак с педиатъра,  че съвсем се ошашках.Grinning
Дописвам: вдигнах на 180 + 6л. след като започна системно да се буди през нощта да яде и така реално ядеше 6 пъти по 150мл вода + 6л.АМ.

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 23:20 от LiNa07

# 76
Astined, честито и от мен!!!!!   bouquet
Lina07, сигурна ли си, че се е будила за храна? Педи ни беше казала, че като започнем да прескачаме нощното хранене едва ли не почти нищо не трябва да правим, защото каквото и да предприемеш, за това започва да се буди детето - ако му предложиш вмместо мляко вода, се буди за вода. Ако го вдигнеш и разснасяш, се буди за гуш и разнасяне. Ние супер трудно отказахме нощното хранене. И аз, и баща й сме със слаби мартинки и бебето като плаче ние подскачаме наоколо. Сигурно затова е и малко плюс с килограмите, та слава Богу, че отказа среднощните гощавки.....

# 77
  • София
Astined, честито!  bouquet

# 78
Nutty, напълно съм убедена, че се будеше от глад  Misc Baby Bottle (в продължение на около 10ина дни, може да е имало и скок в растежа тогава).  Сега изяжда същото количество, но на четири-пет вместо на шест пъти и съответно не се събужда нощем. Иначе драми с нощно будене никога не сме имали. Даже и в началото - будеше се наистина само за ядене и моментално заспиваше. Сравнително рано си направи дълга нощна пауза. Аз не съм привърженик на 'насилственото' отказване или въвеждане на каквото и да било - малката сама си изгради режим. Но в крайна сметка всеки си познава детето и знае кое е най-добро за него.  Wink
Ходих да си пусна изследванията - стискайте палци!  Praynig

# 79
As tined, честито!

LiNa, стискаме палци!

# 80
Lina07, напълно подкрепям, че детето само трябва да изгради графика си. Просто попитах, защото нашата беба бая дълго се буди за нощно хранене, а сега като се замисля, май е било по-скоро навик. Така и не опитахме да я откажем насилствено от това. Иначе беба сама си изгради нещо като режим с разминавания плюс / минус един час от основните часове, защото сутрин се събужда по различно време Simple Smile Досега оставам с впечатлението, че когато детето е готово за някаква промяна, то просто я въвежда бавно и постепенно Simple Smile
Стискам палци за изследванията!

# 81
Досега оставам с впечатлението, че когато детето е готово за някаква промяна, то просто я въвежда бавно и постепенно Simple Smile
  И аз така мисля!  Grinning

# 82
  • София
Lina07, сигурна ли си, че се е будила за храна? Педи ни беше казала, че като започнем да прескачаме нощното хранене едва ли не почти нищо не трябва да правим, защото каквото и да предприемеш, за това започва да се буди детето - ако му предложиш вмместо мляко вода, се буди за вода. Ако го вдигнеш и разснасяш, се буди за гуш и разнасяне. Ние супер трудно отказахме нощното хранене. И аз, и баща й сме със слаби мартинки и бебето като плаче ние подскачаме наоколо. Сигурно затова е и малко плюс с килограмите, та слава Богу, че отказа среднощните гощавки.....
newsm78 И какво се хправи, като се събуди? Стоиш си в леглото и слушаш как плаче и се правиш, че те няма. Много крайно ми звучи.

Асти, честито!  bouquet

# 83
  • София
Да издам и аз бюлетина:

Със запек е Шикалката. Вчера не е акала, днес цяла сутрин се дапъва, даже отказа да суче като се събуди... Правихме гимнастика, масаж на коремчето, дадох й половин малка круша размразена и във вид на пюре. Сега спи. Мисля днес, докато не се изходи да го даваме на кърма - дали ще има на обяд, не е ясно.

Иначе цяла сутрин се прави че лази по спалнята ни, и си подсвирква - съвсем откровено. Дано не й омръзне, много е сладка с тази заострена муцунка.

# 84
Нахлувам с хиляди въпроси Laughing
1. Днес и вчера дадох пащърнак. Утре се оказа, че сме на ваксина. Как да продължа? Да спра ли пащърнака или след двата дена той вече не се води нова храна?
2. АМ като нова храна ли да го въвеждам ( цяла седмица ли)?

# 85
kremolin, само два са. Grinning
1. мисля,  че ако има реакция от пащърнака до утре трябва да се прояви и евентуално да не слагате ваксина. Но пащърнакът е ниско алергенен, така че не би трябвало да има. Т.е. аз бих дала и утре.
2. Нямам представа - може би не цяла седмица,  но няколко дена наблюдавай.
Малката два дни не беше кашляла, затова и се навих зо ваксина утре. И преди малко - пак!!! Не знам как да постъпя вече!  ooooh! 

# 86
newsm78 И какво се хправи, като се събуди? Стоиш си в леглото и слушаш как плаче и се правиш, че те няма. Много крайно ми звучи.

Асти, честито!  bouquet

Крайно, я! Затова и си се хранехме нощем докато сама не прескочи Simple Smile Има хора, които някак си го правят и вкарват насила режим, на нас с ММ не ни се отдава хич - малката рулира вкъщи Simple Smile Същото важи и за заспиването сама - ми не иска и това е! Предполагам като е готова да заспи сама просто някоя вечер ще ни изненада приятно Simple Smile

# 87
Добър ден от нас!

Асти честито и от мен!

Аз също с тия милилитри мляко много се обърквам, принципно трябва да е 5м- 150мл, 6м-160мл и т.н., на кутиите пише невъзможни грамажи, а малката когато яде 150+5л един път е ок, друг път е гладна.... когато дам 180+6л й остават или ги изпива и после не спира да орига, виждам я, че й е тежко, друг път никакъв проблем и е много объркващо. Засега правя 150+5л, откакто сменихме млякото на 2-ката, май е по- хранително и я засища.

Да ви питам как правите кашите? Понеже искам и малко плодче да има, но не да е плодово хранене я правя както пише на кутията 100мл мляко+100мл вода, 5 лъжици суха субстанция, вчера махнах 3-4л от готовата каша и сложих 2-3 малки лъжички плодово пюре и си изяде всичкото. Много ми се струва, ама го хапна..... А на кутията пише, ако е плодово хранене да се сложи 70мл вода и 100гр плодово пюре, но аз държа да си има мляко и това малко ме обърква.... (говоря за безмлечните, в които слагаш от твоето мляко).  newsm78

# 88
Иде ми да се гръмна вече баткото пак е болен този път някакъв вирус с висока температура зарази и баща си и баба си та сме като болница вкъщи.Само се чудя как да предпазя бебето ,как да успее да поспи отделно не мога да изляза навън с двете.
И аз записах час за нефролог и очен в Детско здраве,че излезе че щом имаме глаукома в рода трябва да се ходи и на очен.Патката от рецепцията ми каза,че сме записани за втори март и аз чак днес се усетих че е неработен.Звъня пак -ами записани сте за девевети..да вземат да звъннат като са разбрали че са сбъркали.
Захранването върви що годе добре не проявява особен ентусиазъм ,но поне яде.
Вчера дадох тиква ,картоф и авокадо предната седмица ябълка и банан.Хубави стават чак на мен ми се услаждат каквото остане.Но се запече ужасно та съм му взела едно пюре на Хип от сливи.
Леко ме объркват разни статии за захранването-едни пишат ,че инстантните каши са пълен боклук,други че организмът на бебето нямам ензими за смилане на такива храни и не се усвоявали пълноценно.Май ще спра да чета вече  Mr. Green.

# 89
Привет, дами! Аз се върнах към живота - тия дни изкарах плътно на легло, пак ме тръшна гадният вирус от есента Sick Беше ужасно - температура, зверски възпалено гърло, хрема и болки по цялото тяло... Тъкмо се зарадвах, че зимата почти свърши и я изкарахме без грип и каква стана тя... Пффф, край нямат тия вируси. AniMM, съчувствам ти за болното бати - да се оправя по-скоро детето! Моят по-голям синковец е вече почти месец плътно на ясла без болести - ако изкара до края на седмицата, ще вдигам банкет Wink Но цяла есен беше кошмар - постоянно болен и аз в ада вкъщи с двамата..., така че чудесно те разбирам Sad

Асти, честита докторска степен! Да ти донесе още много успехи тепърва! Hug Как беше защитата при теб, разкажи малко повече? Извинявам се на другите за офтопика, но ми е любопитно, че нали и мен ме чака след месец Embarassed

Съни, за кашите - винаги съм ги правила на око Peace Да не е нито много течна, нито много гъста. Повечето майки, с които общувам, също ги правят така, така че бъркай смело без много-много да се водиш по инструкциите на кутиите Wink

Общи условия

Активация на акаунт