Нашите кухни-58

• 87 016
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
vanqnatali Ами то зависи много от вида на мивката,и като цяло от проекта ,ако има такъв,но единствено ти можеш да си е избереш според вкуса ти .По отношение на качеството кой знае каква разлика,....е след 10 години може и да текне

# 46
  • На брега
dion, до къде стигнаха твоите майстори? Беше споделила, че работят бързо! Започнахте ли да работите вътре вече?
Вкъщи е много драматично в момента... Имам майстори на верандата. Мерят, режат, заваряват, псуват  Mr. Green.
Има огромно разнообразие на декоративни тухли. Влизах в един магазин да гледам кухни и само там имаше поне 6 вида. Освен по размери и цвят, се различават и по повърхността си. Едни са по-порести и груби, повърхността им напомня варовиков камък, други са по-гладки и гланцирани и наподобяват керамика. Зависи от модела на тухлата (декоративната). Въобще не е задължително да се купуват лъскави. Естествените тухли също много се различават... Аз не бих ги избрала заради обема им! Всеки сантиметър от стената ми е нужен! Тясно е у нас.
Боядисания МДФ може да се пребоядиса предполагам, в даден момент, ако ти омръзне цвета.

# 47
  • В сърцето на любимия човек
Сега се сещам, че когато купувахме смесителя, продавача ни обърна внимание, че при евентуален проблем по време на гаранцията, българските производители директно подменят артикула, докато някои от вносните производителя ги взима за ремонт или подменят само дефектиралия елемент.

# 48
NovaTema, майсторите, за които питаш, бяха по грубия строеж на къщата. Сега сложихме дограмата, пуснахме тръбите за ВиК и парно. Ел-а е почти готов. Чакаме към средата на март майстора, който ще маже вътре и ще прави баните, коридорите, стълбището. Дано всичко да върви добре и там  Praynig  Все още не можем да решим каква входна врата да сложим.

Онзи ден свалихме от тавана трапезната маса и столове, за да ги сложа на мястото, което е предвидено за тях и да видя кухнята до къде ще стига. Оказа се, че максимално може да е 4м. дълга. Плюс един остров от 1.20 примерно. Да видим как ще се вмествам в тези дължини.

Другото, което ми е малко странно е, че кухнята ще свършва с хладилник, а веднага след него ще е масата със столовете и се чудя дали ще е добре визуално така, както и дали човека, който ще стои на мястото до хладилника, ще се чувства добре. Но има ще видим де, да стигнем до там.

# 49
Мисля, че не се изказах правилно.Искам такъв по който не остава варовик,защото водата ни е .....

# 50
Онтосно смесителите в кухнята ми е на Фаянс-ползвам го вече 5-та година, в банята смесителя ми е Видима, а душът ми е Фаянс. С този в кухнята нямам абсолютно никакви проблеми засага ,стоящ е , мисля че банан му казват. В банята със смесителя на мивката, досега нямам проблем, но виж с душа на Фаянс имах. Той е от серията Ретро, кранчетата му са керамични, взехме го уж за по хубаво, но непрекъснато капеше, което съответно много ме изнервяше. Незнаех точно къде му е проблемът дали в кранчетата или самият смесител нещо е дефектен. Сменихме керамичните врътки със гумени обаче на Видима и проблемът се реши. Съветът ми е ако е с кранчета ,то нека са гумени.Ако е стоящ сега добре ги правят ,но все пак прапоръчвам Видима, балансът цена-качество е добър.

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 12:05 от mileneira

# 51
  • На брега
Все още не можем да решим каква входна врата да сложим.
Погледни аз какво споделих за моята и ако се спрете на тази марка, ще ти кажа от къде да не я купуваш.
Другото, което ми е малко странно е, че кухнята ще свършва с хладилник, а веднага след него ще е ...
Вероятно и при мен ще свършва с висок шкаф тип-килер. И аз не съм го разигравала още на 3Д да видя как ще е, но и мен ме притеснява! Обмислям някаква малка етажерка-ъглова или някаква по-въздушна, която да залепя на въпросния шкаф, за не стои, като голям кютук...
Другият препъникамък е прозореца зад мивката Mr. Green. Следя с интерес, какво споделяте за смесителите, за да не се окаже, че не няма да мога да си отварям прозореца заради стърчащ смесител.

# 52
NovaTema дано прозореца ти е с отваряне и напред /разбираш ме/ за да не пречи смесителя,или пък да е двоен и смесителя да се падне между двете клрила.Между другото виждал съм смесител потъващ в плота,ама сега де ,де го гледах ,дано го намеря

# 53
Смесител BLANCO ELOSCOPE-F II хром
намерих го

# 54
А ако не е късно, може малко от височината на прозореца да се отнеме. Ние, за да нямаме проблеми със смесителя на мивката, зазидахме 10-20 см отдолу нагоре от самия прозорец. Не е проблем за светлината, а се подсигурихме, ако смесителя пречи на крилото.

# 55
  • На брега
Благодаря! Не е късно! Още не сме го отворили този прозорец. Сегашният ми смесител стърчи на около 17 см от плота, така че ако поставя прозореца на 20 см, ще минава. Не знам доколко ще е красиво, но 20 см отстояние на прозореца от плота е горе-долу приемлива височина.
ПП Ифко, смесител за 1000 лв ли ми предложи!?Simple Smile))

# 56
Драго, на този сайт http://intermarket.bg/?category=37 има представени 2-та модела ацпиратори на Елица 1 - телескопични с издърпващ се преден панел- http://intermarket.bg/?item=1100204&group=1  и 2.: пълно вграждане-  http://intermarket.bg/?item=1100195&group=1. Този, кйто споменах е http://www.tehnomix.bg/bosch-dhl-555-b , за който съм чела много добри отзиви като мощност и тихост. Аз исках да е телескопичен, за да ми паи горните шкафофе и да има въздухообем над 800м3, за това се отказах от него. Иначе абсорбатора/аспираторът се монтира на различна височина в зависимост от котлоните: за електричеси 50-60см, а за газови 65-70 см.
Антонина правилно ти обясниха какво е фурнирът. Общо взето - тънък филм дървесина за покритие на МДФ сиромашка имитация на скъп аплътна масивна дървесна мебел. Мебелите с фурнир са по-скъпи от боядисаните, по-рискови за разлепване, но ако не ги боядисваш, а само байцваш и лакираш приличат на масивните мебели. Може да ги обработиш и масло Осмо - бели , като фактурата на фурнира прозира и е красиво.
Надявам се да съм ви била полезна.

# 57
  • София
Започвам да съм на вълна кухня Simple Smile /и не само/ защото обмисляме нов дом. ММ иска в кухнята да има такива червени тухлички като на началната снимка, но по финни и с по-малък ръб или фуга между тях. Аз не съм сигурна още, макар че ми харесва. Сега ще ви следя да събирам мнения.
 Хубав и креативен ден   bouquet

# 58
Благодаря! Не е късно! Още не сме го отворили този прозорец. Сегашният ми смесител стърчи на около 17 см от плота, така че ако поставя прозореца на 20 см, ще минава. Не знам доколко ще е красиво, но 20 см отстояние на прозореца от плота е горе-долу приемлива височина.
ПП Ифко, смесител за 1000 лв ли ми предложи!?Simple Smile))
Хаха ,не го предлагам само показвам варианти ,но има и друг с чупещо на долу рамо ,такъв съм слагал не е лоша идея  http://www.svetutnabaniata.com/product-index-497.html

# 59
Нашият смесител в кухнята ще е такъв: http://www.geraka.com/139-retro-smesiteli/4736-smesitel-retro-st … ilux-bourbon.html

И си пасва като височина под прозореца. Реално смесителят е висок 13 см, така че 15 см примерно от плота до ръба на крилото би трябвало да са ок.

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 12:28 от d_koleva

Общи условия

Активация на акаунт