Нашите кухни-58

• 87 042
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Да прав си за това, можеш да си смениш плота с друг когато пожелаеш и само ако се налага, щото сам си си шефа.
 Аз до последно исках термоплот, хем е по-евтино, хем "чи кво му е на термоплота", но все повече добри отзиви чета за камъка, и ако цената му не е прекалена ще избера него, обаче ако ми дойде почече по 700-800лв категорично-не

# 691
  • Под Сините камъни
Снимките не са с добро качество Sad Моля за извинение, дано да добиете представа....

Да ви представя с гордост:

http://media.snimka.bg/s1/4478/035200279.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/4478/035200278.jpg?r=0

Почти е готова, днес довършват няколко липсващи елемента, както ще забележите.

newsm44 newsm44 newsm44
Ау много е красива  Heart Eyes

# 692
Ескарлата браво ,браво, айде малко още и сте ОК. Хубавечко е станало, и като се довърши още по-по-хубаво ще е.
Контактите на какво разстояние трябва да са?

# 693
shadowman,може ли да се монтира мивка под плот масив?

# 694
  • Раковски
Ако може да се запечата добре дървото мисля, че ще се получи, но ако влезне вода от някъде ще прецака плота.

# 695
благодаря ти,ако го реализирам ще покажа

# 696
  • На брега
Снимките не са с добро качество Sad Моля за извинение, дано да добиете представа....

Скрит текст:
Да ви представя с гордост:

http://media.snimka.bg/s1/4478/035200279.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/4478/035200278.jpg?r=0

Почти е готова, днес довършват няколко липсващи елемента, както ще забележите.

newsm44 newsm44 newsm44
Честито! Само хубави неща да се случват в тази кухня Hug!
Escarlata, имам молба, като започнеш да си я ползваш, да ми споделиш (може и на лични) дали ти е удобно на лактите, когато си ползваш мивката! Виждам, че коритото е монтирано максимално близо до шкафа вдясно. И аз планирах да си залепя така мивката до хладилника, но Гадамер обърна на някого внимание, че така ще е тясно и ще си блъска лактите, докато мие и сега съм в чуденка! Моля те сподели ми нататък!

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 12:45 от NovaTema

# 697
  • София
shadowman,може ли да се монтира мивка под плот масив?

И аз това се чудех..., гледам,че се прави по принцип,но май в БГ не е практика.

# 698
Можели да се монтира мивка на масивен плот - ДА технологично е възможно но възниква един въпрос.
какво ще се получи след известен период от  експлоатация. Дървесината  трябва да бъде импрегнирана за да не поема вода лепилото не трябва да е водоразтворимо Предмета се казва Защита и модифициране на дървесина и се изучава във ВЛТИ, не е проблем да го направят и бг но ще струва доста.

# 699
Аз пък се чудя освен за мивката, дали няма проблем, ако при наличие на такъв плот, човек почне да точи, да меси пити, да прави дребни сладки, да трябва да се режат триъгълници за питите, или да изрязва за слаки и соленки с ножове, кътъри и т.н. Веднъж да не се нареже от ножове и др. подобни, и при месенето и разточването, примерно се маже обилно работния плот с мазнина в някои случаи, и ако плота е омаслено дърво, то няма ли да отделя нещо в хранителния продукти  newsm78. Аз ако съм с такъв плот, ще ме притеснява такъв тип подготовка на храна. А няма да имам специално работно място, отделно, където да си сложа плот със специално покритие. Та размишлявайки в тази посока, колкото и много да харесвам дървения плот, за момента аз го отхвърлям като вариант за мен, защото ми трябва повърхност, върху която да се точи и меси Simple Smile. Не че съм тръгнала кухня да правя, но пък си гледам и мечтая и си размишлявам.
И аз бих искала да попитам Имам молба, за мнение за мивката да стената, дали няма да си удряш лакътя, дали е удобно така, въобще усещаш ли някакъв дискомфорт при работа.

# 700
дали ще е удобно мивка или уред плътно до стената много лесно можеш да си отговориш- ако имаш мивка направи си стена /  може и от книги/ и пробвай да миеш и сама ще се убедиш колко е удобно

# 701
И мен ме вълнуват въпросите, поставени от сапьорка. Много харесвам как стоят плотовете от масив, но се притеснявам дали ще са достатъчно издръжливи на механични и химични увреждания. Все пак това е кухня. Та в тази връзка още няколко въпроса:
- има ли термо плотове, които да изглеждат като масив
- приблизителна цена на кв.м. за плот от гранит
- приблизителна цена на кв.м. за плот от технически камък
- приблизителна цена на кв.м. за плот от масив

При мен се очертава да има и остров, който ще поеме точно тези дейности - рязане, точене, месене и други такива. Ако плота от масив се окаже не подходящ за такива дейности, дали ще е удачен вариант според вас върху кухненските шкафове плота да е от масив, а върху острова да от по-издръжлив материал? Забравих да спомена, че и чешмата ще е в острова.

# 702
И на мен ми се струва, че мивката толкова близо до стена, ще създава някакво неудобство.

А за работния плот - вие като месите, режете, не ползвате ли подложки и дъски? Аз си имам силиконова подложка за месене и точене, а за рязане си имаме дъски. Навик ми е да си пазя плота и не ми прави впечатление.

# 703
Ми да си призная, нямам навик да ползвам силиконова подложка. Виждала съм по клипчета и интернет магазини, но никога не ми се е виждало удобно за мен. Трябва да мисля и къде да я съхранявам после. То ми е някак в главата като все едно мушама да си държа в някое чекмедже.
И естествено, че имам дъски за рязане и ги ползвам. Simple Smile Говорех за разточване на нещо голямо, с голям диаметър, размер и изрязване на разточеното. Много е вероятно силиконовата подложка да върши добра работа, но не е била част от моята практика до момента Simple Smile. А и аз нямам навик да си пазя плота, но пък и той се е държал добре до момента и не съм забелязала поражения, въпреки сериозното издевателство върху него Simple Smile. Иска ми се да е нещо, което да не го мисля, затова и запитах, ако е дървен, дали няма да ми се налага да го мисля Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 10:52 от сапьорка

# 704
  • На брега
А какви импрегнанти се използват за тези плотове? Коментираме месене, точене...активен досег на храна по тази повърхност.
4efits , имаш познания в тази област ли? Ще ни е полезно мнението ти за обработка и поддръжка на дърво!

Общи условия

Активация на акаунт