Нашите кухни-58

• 87 002
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
  • Сф
Драго,много ......да не кажа почти всички аспиратори могат да се декорират по желание,единствено ти трябва човек  който да се заеме.По отношение на шума ,естествено колкото е по "мощен"/това не е точно така/ толкова е по шумен.По отношение на мощността ,не се заблуждавайте ,едно е  обема въздух който превърта за час,но друг важен параметър е напора /налягането /което създава.Много от аспирациите на заведения са с  1500м3 но напора им е много по голям.Та в крайна сметка зависи къде ще отвеждате въздуха,директно навън ,или ще преодолява дълъг тръбен път.За добрата работа на аспиратора е много важно и да е на правилната височина от котлона.Някой не искат да си чукат главите ,но и работа не върши.

Ифко, на каква височина от котлона трябва да сле слагат? Не е ли стандартно?

# 16
  • Раковски
Драго, доколкото разбирам питаш за абсорбатор за пълно вграждане . Най-доброто качество / цена е      BOSCH DHL555B 

Според ТТ данните едно лино за половината пари ще върши същата работа, че и е по-тих.

# 17
  • На брега
Забравих да кажа, имам декоративни червени тухли в хола и бели в коридора, много си ги харесвам, ама за гръб на кухня хич не ми допадат, че няма чистене. А отгоре, ако има стъкло, се разваля фасона. По принцип сигурно може да си поръчаш само кутия на много добър майстор, но ако има готов, не мисля, че си струва.
Почти не се вижда стъклото!

На тази печка капакът, ако го виждам правилно, е стъклен и предпазва стената
http://simplehomedesign.net/beautify-your-home-with-brick-home-d … ditional-kitchen/
Много червените и топли нюанси не са ми по вкуса. Предпочитам нещо по-студено, сивеещо.
http://www.houzz.com/photos/2503832/Oben-Residence-contemporary-kitchen-vancouver
Бих използвала тухлена декорация на малък участък зад печката (свободно стояща камина) за да даде по-груба текстура на стената, но боядисани в бяло, с цвета на стената.
ПП Сега гледам, че взеха много да ги слагат тези тухли (явно са на мода, знам ли...) и начинът им на поставяне, с нереално широка фуга смущава логиката ми и съответно- и това не ми допада Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 22:49 от NovaTema

# 18
  • Казанлък
Да се включа пак с моята болежка. Майстора, който избрах вече ми направи проект. Отказах се от някои неща, въпреки, че съм си ги мечтала от години, но в името на повече пространство за прибиране на вещи и в без друго малкият ми бокс , се наложи. Поне еднометровите ми горни шкафове, ще станат с размер 40, а не като преди около 30.Сега дилемата ми е друга. Бях категорична, за избора на Морато, но майстора настоява вратичките ми да ги изработят те. Ширината на профила на вратичката каза, че ще е 50, но можело и размер, който аз поискам-водело се вратичка от МДФ с естествен фурнир...!? Какво ще рече това "естествен фурнир" и същото ли е като най-обикновенният МДФ. Много се двоумя и не знам кое ще е по-добре като визия и качество.  newsm78

# 19
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тук трябва shadowman да се изкаже професионално, аз не съм съвсем наясно. Вратичките, които си искала на Морато с какво покритие бяха? Пак ли с естествен фурнир? Аз повече харесвам МДФ с боя и без кантове. Всъщност покажи какво си харесала на Морато от сайта им, ще го разгадаем с боя ли е, с фурнир ли..

# 20
Фирмата, която изработва кухнята са направили кутията. Изглежда точно като показаната от мен от техния сайт. Понеже не са от София и си препредаваме информацията ми казаха, че трябва да купя аспиратор за вграждане, ама били специални. Ще правя една малка кухня с ателие и там ще ползвам кутията, а в апартамента ще сложа от тези готовите на Евролукс предполагам ретро модел. Там ми е ясно, но за вградените не знам какво е това чудо Tired и ме е страх да не объркам. Казаха да гледам 60 см аспиратор за вграждане.
Ифко, ателието е на последен етаж, така че дълъг тръбен път няма. Иначе по проект е заложен на височина 65 см.
Шадоу, може ли линк към аспиратора, за който говориш. Благодаря!

# 21
Колко кубика ти е помещението за което говориш?А аспиратора не трябва да е на повече от 60 см,а долния край на горните шкафове на 55.Иначе масово дизайнерите за повече красота го слагат на 65,че и на 70 съм срещал проекти

# 22
  • На брега
 Антония, това пък защо? Ако си избираш Морато, би трябвало да ти ги направи с тях! Защо си налага "неговия" МДФ? Има някаква основателна причина ли? Естествен фурнир е тънък лист от истинско дърво, който е залепен за плоскостта.

# 23
  • Казанлък
gadamer , харесала съм си вратички, като тези на твоята кухня - като цвят и модел. Искам да са чисто бели, без видим фладер на дървото. Твоите бяха на Морато, нали? Би ли казала, точно кой модел са? Аз съм избрала 201... до колкото виждам, 20 е модела на вратата, а другото число е цвета. http://www.morato.bg/%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%B2%D1%80 … D0%B0%D1%82%D0%B8
NovaTema , ако това наистина е МДФ с фурнир - в никакъв случай не го искам. Искам боядисана врата, че след време като ми писне, да ги сваля и да ги пребоядисам в тюркоаз  Grinning Мисля, че на боядисана вратичка (особено в бял цвят), много лесно можеш да прикриеш някой дефект, получил се с течение на времето.

# 24
Колко кубика ти е помещението за което говориш?А аспиратора не трябва да е на повече от 60 см,а долния край на горните шкафове на 55.Иначе масово дизайнерите за повече красота го слагат на 65,че и на 70 съм срещал проекти
Ифко, 27-30 кв.м. е помещението и понеже е едно цяло с дневната част искам да смуче добре. А няма никаква пречка да го монтираме на 60 см щом няма да върши работа ако е на повече.

По въпроса с тухлите ние си имаме автентични такива, които не са измазани. Мислех си да оставя едната стена без да я измазват. До момента обаче съм виждала само лакирани истински тухли, за да не пускат, а тези от първата снимка нямат този блясък, та се зачудих с какво са обработени, а май не са от декоративните...

# 25
antonina69, 1/3 от мебелите у нас са МДФ с естествен фурнир. Предполагам зависи много от майстора, но аз никога не бих направила кухня с такива врати. Сега пак ми ги предлагаха и отказах, избрах масив.
Та имам такива мебели в антрето, които са супер, обаче тези в нашата спалня са ужасни (иначе изработени от една и съща фира, по едно и също време). Фурнира още на първата година взе да се подпретва, да се отлепя и чупи на ивици. Тъкмо бях родила и с тези ремонти не ми се занимаваше да правя рекламации. Сега обработвам ММ да ги боядиса някакси целите, та да не ги изхвърлям, че хич не бяха евтини.
Вратичките на Морато изглеждат супер и аз не бих си отстъпила от тях, особено след добрите отзиви Simple Smile

Ето малко снимки как са паднали парчета фурнир и как се е разлепил точно по ръбчето на единия профил
http://prikachi.com/images.php?images/62/7946062w.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/66/7946066s.jpg

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 00:10 от drago_2008

# 26
Аспиратор  750 м3 ще стане ,а вратите които искаш да боядисате защото фурнира се е отлепил ,просто ги сменете с други врати ,акорпуса си го запазете,ако разбира се финансово ви устройват ,иначе с боядисване на място ще стане малко ачкано:)

# 27
Аспиратор  750 м3 ще стане ,а вратите които искаш да боядисате защото фурнира се е отлепил ,просто ги сменете с други врати ,акорпуса си го запазете,ако разбира се финансово ви устройват ,иначе с боядисване на място ще стане малко ачкано:)
Няма как да сменя вратите на голям гардероб, шкаф и скрин, а към тях има и спалня. Освен това искам и нея с нощните шкафчета да набоядисаме понеже тъмния цвят ми омръзна. Не знам дали въобще е осъществимо, но има къде да ги изнесем, разглобим и да се напръскат може би с компресор, знам ли newsm78 Хич не ми е ясна технологията.
А защо се е отлепил фурнира обяснението ми е, че е калпаво лепен.

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 00:22 от drago_2008

# 28
  • Раковски

http://electron.bg/lino-maxi-mcf-p-296632.html

# 29

http://electron.bg/lino-maxi-mcf-p-296632.html

Мерси Шадоу, но до колкото разбрах трябва да е такъв модела, но този ми е много слаб
http://electron.bg/faber-inca-gray-a52-p-6508.html
Има ли по-мощен такъв newsm78 Май Боша е от този тип?

Общи условия

Активация на акаунт