Нашите кухни-58

• 87 026
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer , харесала съм си вратички, като тези на твоята кухня - като цвят и модел. Искам да са чисто бели, без видим фладер на дървото. Твоите бяха на Морато, нали? Би ли казала, точно кой модел са? Аз съм избрала 201... до колкото виждам, 20 е модела на вратата, а другото число е цвета. http://www.morato.bg/%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%B2%D1%80 … D0%B0%D1%82%D0%B8
NovaTema , ако това наистина е МДФ с фурнир - в никакъв случай не го искам. Искам боядисана врата, че след време като ми писне, да ги сваля и да ги пребоядисам в тюркоаз  Grinning Мисля, че на боядисана вратичка (особено в бял цвят), много лесно можеш да прикриеш някой дефект, получил се с течение на времето.

Така, моите вратички са точно тези от сайта, на които пише 201, с най-изчистена фрезовка. Те са с боя, а не с фурнир. Интериорните ми врати също са с боя. Съветът ми е да избереш този вариант, а не фурнир, поне що се отнася до кухнята. Казвали са ми, че фурнирът е по-устойчив на удар или надиране, да кажем ако блъснеш нещо във вратата, обаче пък може да се разлепи, особено около кантовете и стои съвсем по-различен начин. Боята се води нещо от сорта на сатен, стои по-матово, аз не исках да има гланц.

# 31

Антонина, щом си харесала тези варти, не прави компромис и настоявай майстора да ги поръча от Морато. Още повече, че доколкото разбрах, не си виждала произведени от тях вратички, така, че не мисля, че си заслужава да рискуваш  Peace

# 32
Лично мое мнение ,но и опита показва,че пръсканият МДФ ,та ако ще и да е пекън в камера се драска доста и ,ако някой иска дълготрайни мебели във времето не е подходящ вариант.

# 33
  • Казанлък
Морато ще е!!! Както и да го мисля, това са моите вратички.

Да попитам нещо друго.. Има ли стандарт, за височината на контактите, които са разположени на кухненския гръб? Вчера един ел. техник ми ги подготвя, че да може майстора да ми лепи плочките и преди малко ми звънна и ми вика, че били на 135, а трябвало да са на 120

# 34
  • Русе
Няма стандарт за нищо, ти си избери как да са, дали в долната част на плота или горната.

За тухлите - въпреки всичко си личи стъклото, а и като цяло въобще не харесвам стъкло Simple Smile. Ние имаме декоративни тухли, не сме ги лакирали обаче, че дори и матовото уж, леко лъщи, а не ми допада. Ако са истински обаче, както мислехме да оставим от строежа, щяхме да ги лакираме, наистина цапат.

# 35
Морато ще е!!! Както и да го мисля, това са моите вратички.

Да попитам нещо друго.. Има ли стандарт, за височината на контактите, които са разположени на кухненския гръб? Вчера един ел. техник ми ги подготвя, че да може майстора да ми лепи плочките и преди малко ми звънна и ми вика, че били на 135, а трябвало да са на 120
135 си е добре,по в горния край по малко забележими и по трудно се цапат:)

# 36
Благодарности за новата тема   bouquet

Бързо ги изписваме темите Simple Smile

С нетърпение очаквам да видя новите кухни, които се пекат в момента  Hug

# 37
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хм, не знам да има стандарт за контактите, логично е да са по-ниско над плота. Иначе ще висят едни кабели и не е никак красиво.

За тухлите - има разлика между декоративни и истински. Истинските тухли могат да се импрегнират, без да стоят лъскави.

# 38
Интересно ми е и мнението на ифко или който има наблюдения върху устойчивостта към надраскване на друга гланцова повърхност акрил. Известно ми е, че ще има кант и че евентуално може да се полира, понеже повърхността на акрила е 1мм.

Това, което знам е, като алтернатива е на акрила се води полиестера, който се води по-устойчив на надраскване, но няма възможност за корекция при надраскване. Но не ми хареса, че мострата в Роси беше много назъбена при канта, което е предпоставка към раздуване и доста грозно също.

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 10:21 от trohichka

# 39
За мен акрила е доста устойчив и кантирането си е ок,просто явно е имало проблем със мострата.Много си зависи къде се кантира,защото при кантирането е много важно как се фрезова канта ,и понеже е твърд е възможно да се накърти от затъпени фрезови инструенти или настройката на кантиращата машина.Едно е да се кантира на машина за 100 и нагоре хиляди евро ,друго е на ниско качествена машина.За полиестера нямам особено виждане,но самата структора на двата материала,дава предимство на акрила

# 40
Акрилът ми изглеждаше добре, полиестерът беше зле кантиран(приложих снимка по-горе).

А имате ли впечатления дали цвета на акрила се променя с времето от слънчевите лъчи, мдф лак пожълтявал белия цвят?

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 10:32 от trohichka

# 41
  • Отвъд алеята зад шкафа
Имам библиотека от МДФ, естествен дъбов фурнир, омаслен, ще я снимам по-късно да покажа как изглежда и как е кантирана.

# 42
Светлите цветове си променят леко цвета с времето ,все пак са пластмасови материали,не мога да кажа дали имат УВ защита,не съм до там запознат,но дори и обикновените плоскости,а най вече и фурнира си променят цветовете

# 43
Препоръчайте ми смесител за кухня.Благодаря  newsm78

# 44
  • В сърцето на любимия човек
Препоръчайте ми смесител за кухня.Благодаря  newsm78
Зависи от ценовия клас.
Висок клас са GROHE, след тях са ЕСА, на по-достъпна цена са българските на Видима и Фаянс.

Ние правихме непредвиден ремонт на банята и тъй като държах на висок смесител за мивката, сложихме кухненски. Поради ограничен бюджет взехме на Фаянс. Ползваме го от 2-3 месеца, нямам оплакване  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт