Нашите кухни-58

• 87 266
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Много са си добре дрехите, суша всичко е нея, дрехи, якета, възглавници, олекотени, .....
И аз съм ползвала Канди 10 г, но тя няма нищо общо като сегашните, беше 5 кг пране, 2,5 кг сушене, а сега примерно като това LG 9/7 кг е повече от супер. Едва ли всеки път переш 9 кг, ако си претеглите дрехите, ще видите, че обикновено са около 5-6 кг, така че такъв вариант е идеален. Най-много се мачкат чаршафите. Дрехите - зависи, някои повече, някои почти не, особено, ако се извадят веднага и се сгънат. Не гладя, освен някои ризи. Не бих се лишила от това удобство за нищо на света.

# 451
Благодаря на всички за отговорите, това което ме интересува е каква е цената на метър, има ли изисквания при монтажа ( майстор ми беше казал, че ако стената не е идеално гладка има опастност на се спука стъклото при монтажа) и как се поддържа, личат ли си много капките? И аз съм за изчистен дизай, но ми се иска нещо за акцент като принт стъкло или фолио.
За сушилните и аз съм с отделни една върху друга в шкаф на коридора, не препоръчвам комбинираните най-малкото, ако се развали оставаш без пералня и сушилня....

Да ти кажа честно не си спомням цената на линейният метър, но спокойно можеш да пуснеш запитване към две - три фирми с твойте размери и те ще ти дадат оферта според която да си прецениш. При нас при размери за две дължини -  138 см и 268 см. цената само на закаленото принт стъкло  беше 600 лв. но имаме и тройка контакт

А относно изискванията момчета, които монтира казаха, че стената ако не беше права монтажа щеше да бъде ужасно сложен. Моята снимка е такава, че не си личат капките трябва да се залепиш за него за да ги видиш, но на едноцвето стъкло сигурно си зависи от цвета.

# 452
Аз май съм единствената, която мисли, че дрехите се захабяват след сушилня  Rolling EyesОт година и половина ползвам, уж е с термопомпа и бля-бля, не износвала толкова дрехите и била по-щадяща, но истината е, че забелязвам известно избеляване, а отначало - и свиване на дрехите. Само на памуните, то ние друга материя почти нямаме  newsm78 Не е болка, дори и тези минуси не ми пречат да й се радвам на помощницата и да ми е незаменима Peace
За гладенето - и аз не гладя по принцип  Blush, не ги гладя и след сушилня, само гледам възможно най-скоро да ги изкарам след края на програмата, ако постоят повече, забелязвам, че са по-намачкани. Ако имаш възможност всичко да слагаш на закачалки в гардероб, има една програма за гардероб, която ги изкарва със съвсем лека влажност  - просъхват в гардероба, съотв. не се и мачкат. Аз не я използвам, защото за момента повечето дрехи сгъвам и ми трябват идеално сухи, но след месец ще мога да си позволя и тази да ползвам, ще видя как е.

# 453
  • На брега
Рали, много ли е сух климата при вас, че можеш да си позволиш да прибереш дреха да просъхва в гардероба?! Тук е толкова влажно, че дори и напълно сухи и допълнително изгладени, затворя ли ги в гардероба без да ги разреждам и проветрявам периодично, след известно време се появява миризмата на влага, а кожените неща дори мухлясват Sick.

# 454
О, да, знам, че покрай морето ви е доста влажно, при нас не е, поне не и извън дъждовно време. Но както казах - само знам за тази програма, така или иначе не съм ги оставяла влажни в гардероба, че повечето са сгънати, а не на закачалки. Но в темата за сушилните като четях, имаше доста дами, които си я ползваха без проблем програмата  Peace

# 455
  • София
Благодаря на всички за отговорите, това което ме интересува е каква е цената на метър, има ли изисквания при монтажа ( майстор ми беше казал, че ако стената не е идеално гладка има опастност на се спука стъклото при монтажа) и как се поддържа, личат ли си много капките? И аз съм за изчистен дизай, но ми се иска нещо за акцент като принт стъкло или фолио.
За сушилните и аз съм с отделни една върху друга в шкаф на коридора, не препоръчвам комбинираните най-малкото, ако се развали оставаш без пералня и сушилня....

Да ти кажа честно не си спомням цената на линейният метър, но спокойно можеш да пуснеш запитване към две - три фирми с твойте размери и те ще ти дадат оферта според която да си прецениш. При нас при размери за две дължини -  138 см и 268 см. цената само на закаленото принт стъкло  беше 600 лв. но имаме и тройка контакт

А относно изискванията момчета, които монтира казаха, че стената ако не беше права монтажа щеше да бъде ужасно сложен. Моята снимка е такава, че не си личат капките трябва да се залепиш за него за да ги видиш, но на едноцвето стъкло сигурно си зависи от цвета.

И какво като е крива стената- слага се бяла положка са ниво и върху нея се монтира стъклото. И без това печата е затворен с бяло. Какво ви обясняват глупости.

# 456
Скоро започваме да си правим кухнята.
Питането ми е следното: има ли правило при П образните кухни в което фурната да не е е плътно в ъгъла?
Според мен удачно е да изглежда така:
Скрит текст:

от колкото така:
Скрит текст:

Вторият вариант ми се струва, че ще ми е неудобно да работя с фурната.
Снимките са произволни от нета.

# 457
  • Русе
Първата кухня е почти на 99% същата като моята Simple Smile. Виж я в подписа ми, удобна ми е много. Мисля, че ако има пространство, по-добре да има разстояние и от двете страни на фурната. Но за съжаление не винаги може.

# 458
Днес в айко видях една нова кухня с разположение почти като моята бъдеща, но няякой да ми каже как да кача снимка  #Cussing out

# 459
  • София
За цените на стъклен гръб,(от фирмата за стъкла) на мен ми изчислиха за закалено стъкло 5мм, боядисано в бяло, р-ри 375/55см, цена 450лв., за отвор на един двоен контакт +20лв. и ако желая монтаж +още 50лв. Монтажа, без никакъв материал от моя страна, някак си го лепят стъклото на стената. От фирмата от която чакам офертата за кухнята лепят стъклените гърбове върху подложка от ПДЧ 12мм или 18мм, по мое желание.

# 460
  • София
Скоро започваме да си правим кухнята.
Питането ми е следното: има ли правило при П образните кухни в което фурната да не е е плътно в ъгъла?
Според мен удачно е да изглежда така:
Скрит текст:

от колкото така:
Скрит текст:

Вторият вариант ми се струва, че ще ми е неудобно да работя с фурната.
Снимките са произволни от нета.

Двете кухни нямат нищо общо - помещенията са коренно различни и търсения резултат също.
Направи си сметка какво искаш - да се вижда или не кухнята. Втория вариант е малко по-тегав за обслужване, но се свиква и нищо страшно няма. Мери си хубаво разположението, че съм виждал да отваряш вратата на терасата за да можеш да отвориш фурната и да има къде да ти отиде з.....ка..

# 461
  • На брега
Реа, и аз мисля, че във втората кухня са оползотворили пространството около комина. Там ъгъла не може да се използва за работен плот. Ако имаш достатъчно място в кухнята, можеш да се разгърнеш, както ти е удобно.
mileneira, собствена снимка ли искаш да споделиш или някаква от интернет? Ако е собствена, трябва да я качиш някъде и после споделянето тук е, като споделянето на снимка от нета с бутончето за снимки- втори бутон на втори ред, когато пишеш отговор. Провери я само дали не надвишава допустимите пиксели и ако има нужда си задай желаната ширина. Във всеки форум, в случая Дом, има Правила, Подфорум за Правила и т.н. Там са и подробните указания за Добавяне на картинка... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0;topicrefid=19

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 23:02 от NovaTema

# 462
Момичета, искам да ви покажа проекта на кухнята си. Аз сама го правих, така че не ме съдете строго. Иначе приемам всякакви забележки по функционалността. Цветовете ще са ориентировъчно такива.
Вляво на мивката ще има вградена съдомиялна, а високото нещо  вляво от печката след чекмеджетата е вграден хладилник  Rolling Eyes

Аз не съм много по готвенето, но понеже е част от хола, искам да стане добре, да не ми разваля цялостния пейзаж.

А и последно да питам нещо странично, виждате ли пречка да сложа един и същ виж гранитогрес в коридора, двете бани и кухненския бокс. По чисто естетически причини искам.

*променени

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 11:30 от shinebox

# 463
  • София
Момичета, искам да ви покажа проекта на кухнята си. Аз сама го правих, така че не ме съдете строго. Иначе приемам всякакви забележки по функционалността. Цветовете ще са ориентировъчно такива.
Вляво на мивката ще има вградена съдомиялна, а високото нещо  вляво от печката след чекмеджетата е вграден хладилник  Rolling Eyes Синята лента, която се вижда под горните шкафове над кухнята е осветление.

Аз не съм много по готвенето, но понеже е част от хола, искам да стане добре, да не ми разваля цялостния пейзаж.

А и последно да питам нещо странично, виждате ли пречка да сложа един и същ виж гранитогрес в коридора, двете бани и кухненския бокс. По чисто естетически причини искам.

Тоя шкаф в ъгъла с тоя плот кой мослиш, че ще ти го направи така. Я си сметни размерите на плота с Питагоровата теорем и ще разбереш за какво ти говоря. Размерите на плотовете са 600 или 900мм

# 464
  • На брега
shinebox, много ми хареса проекта ти! Вкарваш малко индъстриал стил с метала в осветителните тела и сиво-кафявото дърво  Heart Eyes. На мен очите са ми все в плотовете, а ти си успяла да си осигуриш достатъчно работно пространство на тази малка площ!
Вероятно си обмислила плюсовете и минусите при избора на ъглов шкаф вляво.
Пробвала ли си да визуализираш вариант със сляп шкаф? Той заема по-малко място.
Дамите тук, мисля, че Раличка последно, споделяха интересен начин на отварянето на вратичката на сляп шкаф, при което отваряне си осигуряваш по-лесен достъп до скритото пространство във вътрешността. Аз не знаех за този хитър начин и след, като го споделиха се спрях точно на него.

Общи условия

Активация на акаунт