Нашите кухни-58

• 87 068
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Снайге са бившите ЗИЛ доколкото помня.
Грешиш, shadowman. ЗИЛ са руско производство и първия хладилник ЗИЛ е произведен в Саратов през далечната 1951 г. Тогава не сме били родени даже. AB Snaigė (буквално: снежинка) е литовска индустриална компания и единственият производител на хладилници в балтийските страни , с производствени предприятия в Алитус. Така че си оставам фен на последните.

# 631
О къде може да се купи такъв хладилник с тази марка, има ли ги в България, и къде?

# 632
О къде може да се купи такъв хладилник с тази марка, има ли ги в България, и къде?
Към мен ли е въпроса?
Има ги в:
Скрит текст:
Поразгледай и си прецени.

# 633
Когато избирах хладилник, почти никой не ме впечатли особено, нито елджитата нито самсунгите нито боша, горение вече имам, искам да го сменям, а за либхера чета повече отрицателни отзиви, отколкото положителни.
 Та тогава категорично реших, че ще си купя миеле за 2300, то горе долу е колкото самсунга и елджито с уж 10 год, гаранция на компресора, но аз досега не съм чула първо да се развали компресор на хладилник, та това мисля че е рекламен трик.
А за тези латвииски Снежинка даже не бях чувала, но сега ще ги проуча и тях.
Иначе фаворит ми е Миелето

# 634
  • на Мелмак
"Благодарение" на ЧЕЗ и авариите  Twisted Evil ни отиде точно компресора на старият Самсунг , който беше на 10г. - уникален , беше от тези с двете врати .
Сега пак сме с такъв , въпреки , че пак имахме профилактика от ЧЕЗ - удържа фронта  Mr. Green
Има 10 г. гаранция на нещо си , явно е на компресора и две години стандартна .
Пералнята ми е на Самсунг - и от нея съм доволна - чува се като дърпа вода , иначе си е почти безшумна , фурната и тя е самсунг- добре си е , но нещо ме чопли отвътре да я сменям , в събота отидох до Миеле , уж фурна да гледам , то съдомиялните ги разнищих  Crazy , пералните , до фурната не стигнах  Laughing
Сега се вкарах в размисъл , защото имам план за разширение на куФнята , но ММ още не знае за него  Sunglasses

# 635
Здравейте, така и така темата се завъртя покрай кухненско оборудване, та и аз да питам. Поръчахме си миялна машина  BOSCH от фирма Expo 2000. Обаче мина вече цял  месец, а миялната машина не е доставена.  Някой от Вас дали е пазарил от тях? Последно са казали, че ще я доставят преди Великден, но на мен нещата започват да ми загрубяват  Crossing Arms

# 636
Момичета, Снайгето наистина е много безпроблемен хладилник и надежден в тази връзка, но той няма Но-фрост, нещо, което е безценно.
Милето вече не е 2300, а доста нагоре като цена. Всички Бошове и Сименси , АЕГ и Електролукси са само с нофрост на камерата, а хладилната им част е с автоматично размразяване - ако се запуши магистралата им за оттичане почват едни течове, води вътре и допълнителна грижа за домакинята. Но фроста има обаче 2 недостатъка - по енергийно неефективен е и всички продукти трябва да се загъват във фолио или кутии, за да не изсъхват. Имам Но-фрост от 20 години и не се е развалял до сега, а поддръжката му е изключително лесна. Аз много държа уредите, които купувам да улесняват моите домакински задължения, а не да ме затрудняват.

# 637
Към момента няма проблемни и безпроблемни хладилници ,това не е автомобил ,има един компресор/на всички са китайски/кондензатор и изпарител това са образно казано железа и тръби/ и терморегулатор /на някой по модерни електронни и не са за предпочитане/.Всичко останало е пластмаси ,кутийки и дизайн.

# 638
Снайге са бившите ЗИЛ доколкото помня.
Грешиш, shadowman. ЗИЛ са руско производство и първия хладилник ЗИЛ е произведен в Саратов през далечната 1951 г. Тогава не сме били родени даже. AB Snaigė (буквално: снежинка) е литовска индустриална компания и единственият производител на хладилници в балтийските страни , с производствени предприятия в Алитус. Така че си оставам фен на последните.
Фризера ми е от тази марка - няма грешка вече толкова години.

# 639
Е Ифко и кухните са едни плоскости и панти, ама има разлика. А Снайгето наистина се слави като издръжлив и безпроблемен хладилник на фона на всичкиостанали. Компресорите не са само китайски, макар, че от твоя ледна точка какво пък са чак това компресори - намотка на медна жица само. Дет се вика и бай Ганчо от кварталната работилничка ще го избара.  Grinning

# 640
Абе повярвай ,в една кухня има много повече за скапване  от колкото в един хладилник .Например тук никой не споменава ФАгор,но при баща ми са на повече от 15 години и печка ,хладилник ,плот,пералня и всичко си работи,но.....тогава все още имаше интински неща.Казвам го съвсем отговорно ,защото покрай многото занаяти които имам единия е хладилна и климатична техника.Данфус /името които повечето са чували за компресори/ се прави в момента в повече от 6 държави ,5 от които са азиатски,но за нашия пазар е само китайското ,това е и за климатиците.Много от вас си купуват маркови климатици,но никой не е поискал сертификат за произход,а и ще ви го изфабрикуват.Съжалявам ,но единствено една марка има която се прави и в европа

# 641
  • Пловдив
Ми от срам си мълча аз-мойта пералня е вече 17 годишна и е Фагор. Навремето 1000 оборота бяха като извънзимна виличина. Сега изтръпвам, като си помисля, че има още съвсем малко живот в нея и ще трябва да и търся заместител.

# 642
Fagor , за съжаление са купени вече от някаква френска фирма - Смег или Шо;тес , да не ви излъжа. Иначе старата им продукция е наистина много добреа в сравнение с днешните еднодневки. Милето, което се прави в Европята също има фира, но по-рядко.

# 643
От целия коментар идеята ми беше ,че може да си хареса дизайна,а оттам нататък си е късмет ,а не марка

# 644
Може ли линк към това Миле на 2300 което се е предлагало?

Относно Snaige, такъв хладилник втори няма. Леля ми има един на 8-9 години вече и това чудо никога не се е чуло. Никога никакъв проблем не е имало с него. Благородно ѝ завиждам. Аз два хладилник междувременно смених и сега пак ми предстои такава покупка, но са ми малки техните хладилници и се оглеждам за нещо друго.

Собствениците на Самсунг могат ли да споделят да ли се чуват като замразяват (охлаждат) от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт