Индийски сериали, филми и традиции ~ Тема 14

• 64 300
  • 731
  •   2
Отговори
# 540
Епизодите по Войо са супер интересни - Сурадж как гледаше Сандия из под леглото, докато тя си слагаше гривните на краката.  txtloves Two Hearts smile3521 После си нарани ръката с безопасната игла, за да не я настъпи Сандия - много са сладки двамата. Тя като го видя под леглото - той ме разби като започна: нищо не видях, само краката ти - имаш прекрасни крака ...   rotfImbo rotfImbo rotfImbo Сандия започна да се усмихва - Сурадж обясни, че се е заврял под леглото да търси някаква стотинка, но тя е влязла ...  Two Hearts  Kissing Heart hug Двамата са уникални - много ми хареса как тя го намаза с мехлем и се гледаха, а после той и каза Обичам те/ ВО АЙ НИ ...  txtloves txtloves txtloves Two Hearts Flushed Flushed newsm44 А Сандия е опасна - как само гонеше маскирания Раджкумар - той дегизиран с маска, очила - обаче Сандия начело на гонката. Тя е истински полицай ...  smile3501 ppp  Hands Clap

Точно за тая игла щях да питам, щото и там не ми стана ясно как се ободе Сурач на нея, но ти си го написала, благодаря за което. А също за Менакши, какво направи със снимките? Имам предвид, че нещо си говореше, че сега нямало да познаят Чатури, имах чувството, че нещо направи снимките за обявата, или греша?

Сурадж беше под леглото и гледаше как Сандия си слага гривните на краката. След това тя реши да си надипли сарито и тръгна да слага от единя край безопасна игла - само, че без да види иглата падна на земята и стърчеше. Сурадж видя как Сандия ще я настъпи и затова си сложи ръката върху иглата и Сандия настъпи неговата ръка и така иглата се заби в ръката на Сурадж. Two Hearts Two Hearts Two Hearts По този начин Сандия разбра, че той е отдолу и го попита какво прави там - той отговори, че нищо не е видял. Само краката й - имала прекрасни крака ...  Joy Joy Joy Обясни какво е правил под леглото и тогава тя видя, че иглата се е забила в ръката му и има кръв - тя я махна, извади го изпод леглото и започна да го маже с мехлем. Много влюбено се гледаха - тя го попита защо не й е казал за иглата и той отговори, че е нямал време - нали я е гледал. После й каза, че я обича - големи сладури са ...  txtloves txtloves txtloves

Менакши нарисува с черен флумастер снимките на Чатури - сложи й по малко мустаци и брада като се беше дегизирала да не я познаят - така смяташе, че няма да познаят и Чатури ...  Wink

А за Раджкумар в болницата само да кажа, че той преди това упои някакъв доктор - взе му дрехите и се облече като него - сложи престилка, очила, маска на устата - а когато разбра, че това е капан и болната не е Чатури се появиха полицаите дегизирани като лекари. Всички насочиха пистолет срещу него - но той изведнъж им пръсна спрей в очите и така побягна  #2gunfire Сандия тръгна след него - другите също, но тя е начело. Раджкумар онези ги заблуди на няколко пъти, но при Сандия това не минава. Утре ще го бие сериозно ...
  smile3501

# 541
Сега малко ще се отклоня от темата и се извинявам за това. Искам да ви попитам как сте вие и семействата ви? Гледам по новините, че в България е страшно зимно бедствие. Всеки ден говоря с майка ми на скайпа тя работи в хотел, а в събота не са имали ток и по цял ден тя и колегите й са си седели. В целия град са нямали ток и са казали, че минимум 3-4 дни няма да имат.

# 542
  • Варна
Във Варна днес беше чуден ден-топъл и слънчев...слава Богу!  Praynig И две снежинки да паднат тук-става бедствие...А както целият град в момента е разкопан-само сняг ни липсва!  ooooh!

"БУЛКАТА"
Побеснях,като видях в анонса от следващия епизод,как Джагдиш крещи на Ананди,че му изпратила имейл!  ...  Голям тъпанар,голямо чудо! smile3511  Нямам търпение да го наритат по-скоро от къщата ... Ама как ли ще се издържа после,докато завърши?

# 543
  • София
По край  сериалите които гледаме ми станаха интересни някои от индийските традиции и обичаи,ако някой знае нещо, да пише,ще ми бъде интересно Peace Heart Eyes
Първо - защо снахата трябва да си покрие веднага главата в присъствието на свекървата Rolling Eyes
Второ - защо братът може да прегръща сестра си на публично място а съпругът не трябва дори да докосва жена си newsm78 и Трето - какво е това гладуване на жената,за да е здрав съпругът и newsm78 bowuu

Не само пред свекървата, но по принцип в присъствието на възрастни хора и роднини трябва да покрие главата си- мисля, че се казваше "чунри". Правят го в знак на респект към възрастните.
    Сега се сещам, че поради тази причина и туниките им "курти паджами" са винаги с шал, да могат да покрият главите си.
    Много от индииките спазват пост всеки понеделник на седмицата в името на благоденствие, за здраве и дълъг живот на съпрузите си.                                                                                     
Свързано е с една легенда за тяхна принцеса която била много гладна по време на поста, братята и видяли това е решили с хитрост да я накарат да се нахрани. Успяли с едно огромно огледало да я накарат да повярва,че луната е изгряла. Нахранила се а след това и съобщили,че съпругът и е починал в битка. Отишла разгневена в храма да се кара на боговете, че въпреки поста убили мъжа и. Тогаво един от боговете и казал, че с хитростта си тя е убила мъжа си. Той и казал,че ще и прости сега, като и върне съпруга болен обаче. Да се грижи за него в продължение на една година и тогава той ще оздравее. От този момент тя заповядала на всички жени да постят за здравето и благоденствието на мъжете си.
Най харктерният пост е "Карва чот" най вече за северните и северозападните щати на Индия.

Всякаква интимност на публично мясно е недопустима. За тях това е неморално и знак на неуважение.
     В по- големите градове се наблюдава промяна в тази насока. Но по малките населени места промяна скоро няма да има.
     Напипа слабото ми място, мога да пиша с часове thumbsup newsm76 newsm76 newsm76

# 544
  • София
Сега малко ще се отклоня от темата и се извинявам за това. Искам да ви попитам как сте вие и семействата ви? Гледам по новините, че в България е страшно зимно бедствие. Всеки ден говоря с майка ми на скайпа тя работи в хотел, а в събота не са имали ток и по цял ден тя и колегите й са си седели. В целия град са нямали ток и са казали, че минимум 3-4 дни няма да имат.

Ани Hug в София и в момента вали сняг, но в никакъв случай не е бедствие smile3521при нас е добре. Като гледам какво става в другите градове и малки населени места. Тук в момента сме като в оазис.

# 545
  • София
Здравейте, момичета  txtloves
Миха Heart Eyes Благодарности за превода и хубава вечер на всички!

Красота!!! txtloves txtloves txtloves
Благодаря ти
newsm51Джули newsm51

# 546
Някой може ли да ми каже,горе-долу,колко серии ще изминат,докато Джагдиш най-сетне хвърли бомбата,че има нова изгора и се разделят с Ананди ? Едвам го изтрайвам,тоя задник   Sick
И мен ме интересува това  Peace, но от другия сериал, трудно се включвам в темата за Малката булка

Лори, и аз се радвам да те видя отново. Simple Smile  Hug Dream Team   bouquet
Нямам представа кога ще стане работата. Честно казано нямам търпение, не че ще е хубаво, ама поне като се случи ще знаем, че и появата на Шив ще е наблизо. ...
Иначе аз и преди бях писала, че се опитвам да съм обективна за Джагдиш - разбирам го, че като са го оженили като дете, съвсем не е странно, че и друг човек може да му привлече вниманието. Въпросът е, че много дразни фактът, че не е честен - нито с Ананди, нито с Гаури, нито с никого...  ooooh!
Трогната съм,че не съм забравена!  Hug

Дълго време не участвах в темата,защото коментарите за "Булката" бяха отишли много серии напред и не можех да се включвам (аз ги гледам най-често със закъснение от една седмица). Сега сериалът е в такава фаза,че много ми се обсъжда  Mr. Green Ако има желаещи,може да си възобновим  дебатите. Предлагам да обозначаваме постовете за "Булката" (най-отгоре да пишем "Булката",може и да маркираме по някакъв начин надписа,за да откриваме постовете по-лесно). Ако се окаже,че този начин е неудобен и има достатъчно желаещи да участват,може пък да отделим темата.

И аз мисля,че във влюбването на Джагдиш,само по себе си, няма нищо чудно и е съвсем човешко,даже закономерно. Не го виня изобщо. Даже не обвинявам и традицията на ранните бракове-подобна ситуация може да се случи,даже хората да са се оженили на 30 години ... Любовта е вирус! Пипне ли те-няма спасение,докато не го преболедуваш! Wink Но той ми стана направо отвратителен,първо с тъпите си лъжи (извънредно опашати и късокраки!  Outta Joint ),които все още не са хванати,единствено,понеже хората,които го обичат, му вярват безрезервно,а той продължава да злоупотребява с доверието им,в което става все по-нагъл и по-нагъл!  Close Другото,което направо ме потриса в Джагдиш,е грубиянското му държане с Ананди! Да речем,любов не й дължи-човек не е господар на чувствата си... Но Ананди,преди всичко,е неговият най-най-най-предан,верен,добър (думите ми не стигат!) ПРИЯТЕЛ! След всичко,всичко,всичко...което тя направи за него,той,убедена съм,й дължеше ЧЕСТНОСТ! ... А на всичките си простотии,отгоре,да се обърне и да й каже,че била глупава...че мечтите й не отивали по-далеч от манджите!!! ... Нямам думи!! ... Иска ми се,отнякъде да дойде някой и да го срита здраво по задника!! Само това искам!  smile3515

Гаури ... Няма как да ми е симпатична (заради Ананди),но си давам сметка,че тя е невинна и не е лош човек (поне от това,което показва досега)  Rolling Eyes

Благодаря за приема отново  Hug

Тъй като гледам само Булката ми е трудно да скролвам мненията за останалите индийски сериали, така че приветствам идеята по някакъв начин да се открояват един от друг  Peace

Джаго ме дразни много с грубото си отношение към Ананди и с лъжливото си поведение спрямо Гаури. Кога ще й разкрие, че всъщност е женен?

# 547
По край  сериалите които гледаме ми станаха интересни някои от индийските традиции и обичаи,ако някой знае нещо, да пише,ще ми бъде интересно Peace Heart Eyes
Първо - защо снахата трябва да си покрие веднага главата в присъствието на свекървата Rolling Eyes
Второ - защо братът може да прегръща сестра си на публично място а съпругът не трябва дори да докосва жена си newsm78 и Трето - какво е това гладуване на жената,за да е здрав съпругът и newsm78 bowuu

Не само пред свекървата, но по принцип в присъствието на възрастни хора и роднини трябва да покрие главата си- мисля, че се казваше "чунри". Правят го в знак на респект към възрастните.
    Сега се сещам, че поради тази причина и туниките им "курти паджами" са винаги с шал, да могат да покрият главите си.
    Много от индииките спазват пост всеки понеделник на седмицата в името на благоденствие, за здраве и дълъг живот на съпрузите си.                                                                                      
Свързано е с една легенда за тяхна принцеса която била много гладна по време на поста, братята и видяли това е решили с хитрост да я накарат да се нахрани. Успяли с едно огромно огледало да я накарат да повярва,че луната е изгряла. Нахранила се а след това и съобщили,че съпругът и е починал в битка. Отишла разгневена в храма да се кара на боговете, че въпреки поста убили мъжа и. Тогаво един от боговете и казал, че с хитростта си тя е убила мъжа си. Той и казал,че ще и прости сега, като и върне съпруга болен обаче. Да се грижи за него в продължение на една година и тогава той ще оздравее. От този момент тя заповядала на всички жени да постят за здравето и благоденствието на мъжете си.
Най харктерният пост е "Карва чот" най вече за северните и северозападните щати на Индия.

Всякаква интимност на публично мясно е недопустима. За тях това е неморално и знак на неуважение.
     В по- големите градове се наблюдава промяна в тази насока. Но по малките населени места промяна скоро няма да има.
     Напипа слабото ми място, мога да пиша с часове thumbsup newsm76 newsm76 newsm76

Миха,благодаря за отговорите Hug пиши за всичко което знаеш
а аз не съм се сетила да те питам Praynig ще ми бъде много интересно Flutter аз също търся инфо  в разни сайтове,ако попадна на нещо ще го пусна тук Peace

# 548
  • Варна
"БУЛКАТА"
Джаго ме дразни много с грубото си отношение към Ананди и с лъжливото си поведение спрямо Гаури. Кога ще й разкрие, че всъщност е женен?

Това е загадка! Трудно е да се досетим,какви "гениални" планове зреят в "умната" му главичка!  smile3516 Но аз подозирам,че с масираните си атаки спрямо Ананди,с постоянните си упреци,той си е наумил,да изкара нея виновна за неизбежната раздяла!  #2gunfire  Голям подлец!! Ако беше един мъж,щеше да отиде,да каже и на нея,и на семейството си: "ВЛЮБИХ СЕ! Колете ме! ... Бесете ме! ... Варете ме! ... Печете ме! ... Не съм господар на сърцето си ... Ще изтърпя всяко наказание,което се налага да изтърпя,но ще бъда с тази,в която съм влюбен! " ... Ама не! Какъвто беше като дете-такъв си и остана! Хем иска да постигне своето си,хем не е готов да плати цената! Все Ананди трябваше да плаща,за всичките каши,които той забърква!  smile3515

На Васант,да не му е уроки,много добре му се отрази,маларията! ... Като в шоуто "Пълна промяна" беше,кЪт се появи в горния край на стълбището,костюмиран,развълнуван,с подарък в ръка! Mr. Green Къде беше тоз`комар,да го ухапе по-рано!  Twisted Evil Що нерви и сълзи,щеше да спести на Гена!  Wink  Е,малко нахалничко ми се стори,да й подарява книжка с рецепти за разкрасяване,кЪт`се има предвид,колко той е по-дърт от нея!  Joy  Ама,нейсе! Добре,че Гена не е обидчива! ... На най-малкото се радва,горката!  Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 22:39 от Lora-Di

# 549
Кармата наистина сега е по интересна от преди. Тоя Ванш все повече ми е противен, както и Джагдиш от Булката smile3511 smile3511 Ванш дали наистина ще се върне към дрогата? А Нани май никога няма да се промени както винаги пръска отрова в главата на Тапася #Cussing out
Гаури не знам какво толкова му е харесала на Джаго ooooh! Той много бързо забрави какво направи Ананди за него и че й е длъжник. Пули беше много сладка как учеше Ананди да работи с компютъра и докато двете се забавляваха Калиани взе, че ги прекъсна. Ей тая жена с нетърпение чакам да се промени, но май няма да е скоро. Радвам се, че Васант е помислил за Гена и иска тя да е красива за него.

А какво показаха за следващите серии на булката, някой видя ли днес? Защо Джаго искаше да скача и от къде? Тая Гаури се опитваше да го спре, но не разбрах, дали тя нещо не видя, че Ананди му е писала?

Не знам и на мен точно това ми беше интересно и не можах да разбера. Докато тя пристъпваше към него и го молеше да спре той нарочно ходеше назад и май наистина ще падне, но не разбрах къде са били. Възможно е Гаури да е разбрала нещо за Ананди утре ще е много интересно.

# 550
Кармата наистина сега е по интересна от преди. Тоя Ванш все повече ми е противен, както и Джагдиш от Булката smile3511 smile3511 Ванш дали наистина ще се върне към дрогата? А Нани май никога няма да се промени както винаги пръска отрова в главата на Тапася #Cussing out
Гаури не знам какво толкова му е харесала на Джаго ooooh! Той много бързо забрави какво направи Ананди за него и че й е длъжник. Пули беше много сладка как учеше Ананди да работи с компютъра и докато двете се забавляваха Калиани взе, че ги прекъсна. Ей тая жена с нетърпение чакам да се промени, но май няма да е скоро. Радвам се, че Васант е помислил за Гена и иска тя да е красива за него.

А какво показаха за следващите серии на булката, някой видя ли днес? Защо Джаго искаше да скача и от къде? Тая Гаури се опитваше да го спре, но не разбрах, дали тя нещо не видя, че Ананди му е писала?

Не знам и на мен точно това ми беше интересно и не можах да разбера. Докато тя пристъпваше към него и го молеше да спре той нарочно ходеше назад и май наистина ще падне, но не разбрах къде са били. Възможно е Гаури да е разбрала нещо за Ананди утре ще е много интересно.

Булката.

Ани, при нас също няма бедствия, дори не вали сняг. Понякога само превалява, но не се задържа, все едно не сме в същата България, за която се говори и показват почти на всякъде бедствено положение.

Дали пък Джаго е крещял на Ананди, дето му е написала имейл и тая Гаури го е чула, той нещо казваше кажи ми истината, но не разбрах, аз все пак останах с някакво впечатление, че тя му е отворила компютъра. Може и да греша, утре ще разберем, но все повече започва да ме дразни. Той даже не се издава пред Гаури, че е влюбен в нея, а каза, че не е отишъл на лагера, щото не му се ходело. Днес не показаха приятелят му, който беше при него, интересно какво стана.

# 551
Радвам се, че поне при вас всичко е наред Hug Hug Hug Във Велинград тока идвал само за няколко минути и пак спирал.

Напълно съм съгласна с теб, Бубе Peace Джаго премина всички граници, Ананди не е заслужава такова отношение.

# 552
"БУЛКАТА"

Това е загадка! Трудно е да се досетим,какви "гениални" планове зреят в "умната" му главичка!  smile3516 Но аз подозирам,че с масираните си атаки спрямо Ананди,с постоянните си упреци,той си е наумил,да изкара нея виновна за неизбежната раздяла!  #2gunfire  Голям подлец!! Ако беше един мъж,щеше да отиде,да каже и на нея,и на семейството си: "ВЛЮБИХ СЕ! Колете ме! ... Бесете ме! ... Варете ме! ... Печете ме! ... Не съм господар на сърцето си ... Ще изтърпя всяко наказание,което се налага да изтърпя,но ще бъда с тази,в която съм влюбен! " ... Ама не! Какъвто беше като дете-такъв си и остана! Хем иска да постигне своето си,хем не е готов да плати цената! Все Ананди трябваше да плаща,за всичките каши,които той забърква!  smile3515

На Васант,да не му е уроки,много добре му се отрази,маларията! ... Като в шоуто "Пълна промяна" беше,кЪт се появи в горния край на стълбището,костюмиран,развълнуван,с подарък в ръка! Mr. Green Къде беше тоз`комар,да го ухапе по-рано!  Twisted Evil Що нерви и сълзи,щеше да спести на Гена!  Wink  Е,малко нахалничко ми се стори,да й подарява книжка с рецепти за разкрасяване,кЪт`се има предвид,колко той е по-дърт от нея!  Joy  Ама,нейсе! Добре,че Гена не е обидчива! ... На най-малкото се радва,горката!  Simple Smile

Той това ще го направи, защото нали се развежда с Ананди и се жени за тая Гаури, тогава от разказите на Зиза знам, че семейството му го изхвърля като куче. Първоначално мй и двете Гаури и Ананди живеели в къщата, ама не знам дали с Гаури или с друга, май с нея, щото Калиани така искала, тая Гаури да види каква жена е имал Джаго. Не знам кога го изхвърлят, той май се държал много зле със семейството си, щом и баба му се отрича от него.

# 553
  • София
  newsm51 Светлината на моя живот в Индия 09.03.15г.

Влиза Сурадж с млякото и заварва Сандиика свила се долу на пода до стола, да хапва сладко тебешир.
   "Видяхте как го гризеш, този път не можеш да ме излъжеш."
Сандия:
   "Защо ми се ядосваш, нищо не съм направила. Значи сега като ще ставаш баща, се упражняваш върху мен да ми се караш като на дете."
Той за момент започва да съжалява за избухването си. Но бързо се окопитва и започва да търси тебеширите. Намира ги под спалнята и тръгва да ги хвърля.
Сандия:
   "Не, не моля те.Ако ме обичаш, няма да го направиш."
Сурадж:
   "Ако изпълняваш каквото ти казвам, може и да размисля."
Сандия:
   "Добре ще си изпия млякото, а ти няма да изхвърлиш тебеширите-изпива си го - дай ми ги сега. Не мога да кажа на Пари и Мишри, че не ми дават тебешири."
Нашия е решителен, хвърля ги набързо.
   "Стига си се оправдавала с Пари и Мишри. Аз ще им донеса тебешири."
Сандия7
   "Как можа да ги хвърлиш, сега как ще ги взема."
Врътва се сърдита и си ляга, а Сурадж наум си казва-"Колкото до и ми се сърдиш,аз го правя заради теб."
       txtloves txtloves txtloves txtloves txtloves txtloves txtloves

Става през нощта, стига до ръба на терасата и тъкмо в момента в който се навежда за тебеширите,Сурадж я хваща.
Съответно семейният съвет се е събрал посред нощ да видят какво ще правят със Сандия
Сурадж:
   "Искам да знаете всички какво става. Отиде да вземеш тебеширите, след като ти забраних да ги ядеш. Каква е тази лудост. Не мога да повярвам, че стигнахме до тук."
Сандия:
   "Аз не знаех, къде отивам. Аз спях през цялото време- Емили я пита как не знае какво е правила- не си спомням нищо."
Мена:
   "Може ли да не помниш. И вчера като сложи мрежата и те видях като дойде, ти пак каза , че не си спомняш."
Сантош я спира да пита повече, а направо пита Сандия да им разкаже. Ама нашата като не помни..
   "Съжалявам, но не знам защо го направих. Ако не беше Сурадж да ме спре, щях да съм долу."
Сантош:
   "Не, не не искам да понесеш това през което мина и Анкита."

И тук вече с подпитване от страна на Сандия, вече няма как да не и кажат за Анкита.
Сантош:
   "Анкита е направила спонтанен аборт, но сега е добре."
Пита Сурадж защо не са и казали. Тръгва да се обажда по телефона. Сантош я спира, като я праща да си легне, а на Сурадж казва да я заведе на лекар.

newsm76 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76

На Анкита не и е лесно след такова нещо. Булбул се опитва да я развесели. Но си и закуска, като поднася на двамата с баща и по едно цвете. Н слага едно и за бебето- "Господ ни го взе, но ще ни изпрати друго." Two Hearts Two Hearts
           Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Сандия и Сурадж са пред лекарския кабинет. Той се опитва да я успокои:
   "Докторът ни каза , че правиш всичко това по време на сън. Даже ми се струва забавно. Ще будувам когато трябва."
Сандия:
   "Това означава, че умът ми работи по време на сън. Права излезе Мена като каза, че съм полицай дори и на сън. Щях да падна вчера заради едни тебешири, а не мисля за детето ни. Ако не беше там, какво щеше да стане. Не искам да рискувам, каква е тази болест. Като си представя болката на Анкита в този момент."
Сурадж:
   "Нищо няма да се случи, лекарят ни каза че хормоните ти в рамките на два, три месеца ще се нормализират."
Сандия:
   "Той ни каза, че нама лекарство за тази болест."
Сурадж:
   "Аз ще съм твоето лекарство, обещавам ти да се грежа за теб и детето ни."

txtloves Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts  txtloves Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 554
  • Варна
"БУЛКАТА"

Той това ще го направи, защото нали се развежда с Ананди и се жени за тая Гаури, тогава от разказите на Зиза знам, че семейството му го изхвърля като куче. ...

Е,да,ще го направи ... ама кога?! Когато опашатите му лъжи излезят наяве и се оплете като пате в кълчища в тях,предполагам (както постъпваше винаги,като дете!)  Sneaky  Няма достойнство...няма усет за душевна хигиена,които да развият безкомпромисна нетърпимост към лъжата (както е при Ананди,за сравнение)-лъже като за световно,дорде самите му лъжи не го опрат до стената и тогава,от немай-къде,ще признава,къде ще ходи?!  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт