Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 725
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
На упътването на Лактолоза МИП има количествата за кърмачета, аз лично съм много доволна от Лактолозата - доста я ползвах докато бях бременна.
Иначе за разхлабване добре действат синя слива, кайсия и тиква.

В Русе няма никакъв сняг, само студ и дъжд  #2gunfire А така се бях зарадвала, че пролетта идва  Sad

# 136
Тук в София е голяма баба зима  Shocked такъв сняг май и зимата не е имало  Crazy

Снощи се принудих да храня Славян в 1 и в 4:30, и през другото време спа спокойно... възможно ли е да не му стига кърмата ми  Embarassed? До сега ядеше в 21 и после чак в 5...

# 137
  • Варна
Мирче, много ми похвалиха кашата на Лактана - овес, ябълка и ванилия, за добро акане. Още не съм му давала от нея, въпреки че му я взех, но на моя добре му действат и обикновените овесени ядки. Може да пробваш да свариш овесени ядки, след това да ги пасираш и да ги смесиш с пюре от слива или круша. Тъй като моят синковец още не яде пълна порция глутенова каша, миксирам овес и елда /нея също я варя/. Може да вземеш пробиотик Био баланс бейби и да даваш няколко дни, докато се пооправи стомахчето. Чела съм, че някои мами са давали и Фрутилакс - сиропче със синя слива и смокиня, и са били доволни. На мен АГ ми го беше изписала, докато бях бременна, и не ми действаше, но при бебетата е друго. Аз също един-единствен път съм му давала Фрутилакс - 2,5 мл, и не знам дали имаше ефект. Когато дребният се запече яко, беше в началото на захранването. Тогава ударно му дадох круша, тиква, пробиотик, повече да цока, един път Фрутилакс и накрая се оправи. Но определено от овесените ядки виждам ефект.

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 11:03 от gallizia

# 138
Здравейте!
Да ви информирам, че в Е-МАГ има намаление на 4ка Пуфис, доставят ги с подарък одеяло. Цената с доставката е 24.00 лв.
Благодаря за инфо-то - веднага се възползвах.  Peace И между другото след промоцията в Билла миналата седмица, днес забелязах, че сега цената им е почти 29 лв. И с доставката (и без подарък) пак излиза по-евтино в е-маг.  Rolling Eyes
Ох, да ви се оплача имаме проблем с акането Sad Преди помагаха сините сливи, но от седмица дори с тях не ни разхлабва. Едни пластелинови топчета прави...
Давайте идеи, че като се замисля почти всички други храни запичат.
Тиква и повече течности - вода, чай, сок... От както Надя пропи вода (по 2-3 глътки след обедното пюре и след кашата) спряха тези пластелини.  Peace

# 139
Gwen, мерси Simple Smile при нас чокито е куку Grinning или кукуригу Grinning

# 140
Когато видя, че Елена започва да се запича давам прясно изцеден сок от нар или круша. При нея работи безотказно за сега.
Значи, момата стана на 9 месеца вчера и откри що е то биберон. Бях луднала преди време. Исках да я приспивам с биба, а не да я разнасям на ръце по 10 пъти всяка нощ. Еми ето. Пъха си ги сама в устата и то всеки модел, не подбира. Предполагам, че може да е нервна заради зъбите и за това да е открила това чудо. Ама супер настървено го смуче и втора нощ вече като се събуди, давам биба и за секунди заспива. Мнооого ми е кеф. Само към 4:30 5:00 като се събуди и трудно заспива, но това винаги е било така. Завършва с кърма и отнася.
Исках да питам мамите които дават АМ как се справяте със сутрешното ядене? В смисъл като се събуди детето и иска да яде, аз докато отида до кухнята и направя млякото не ми се мисли каква истерия ще е станала, а обикновено тя ми се буди и по-рано, вече вкиснала. Иска ми се по някакъв начин процедурата с приготвянето да става в стаята и бързо. Вие как го правите?

# 141
chilimura, честит мини рожден ден   bouquet
Браво за биберона, за мен той е извечно спасение, т.е оправя нещата във всеки кризисен момент на безпричинен плач и раздразнение  Laughing. Дано да започне да се успокоява и когато се буди в 4.30-5.00 и да си доспивате още малко, защото това е адско, особено ако трябва да ставаш да правиш АМ  Shocked

Аз вече храня с АМ сутрин, но моето дете се буди в 7.30(приблизително +/- 15 мин) и е спокойна поне още 30-40 мин, т.е имам време да си направя и кафе, и нейното мляко, и тогава да седна да я нахраня. Никакъв шанс да я оставя сама, винаги я вземам в кухнята с мен и давам малко играчки, говоря й и така се оправяме.

Колкото до това, което питаш- дали е възможно да приготвяш храната(АМ) още в стаята за да реагираш много бързо, защо не. Може да си превариш водата и да я оставиш шишенцето в термос, за да се запази относително топло и да си отмериш количеството АМ, което ще разтваряш във водата. Двете неща , ако са ти под ръка ще ги смесиш за секунди и ще нахраниш бебока.
Като майка хранеща с АМ мога да кажа, че моят опит е, че детето не иска да приема топла течността, но дори предпочита направено с вода с по-ниска температура от указаната за приготвяне( на АМ). Също така няма никакъв проблем за разтвярянето му,напротив- в гореща(неохладена) вода адаптираното мляко остава неразтворено и на топчици.

# 142
Мирче-Немирче , благодаря за инфото. Днес случайно видях, че и още едно място, на което от скоро предлагат и сега се рекламират

# 143
Напоследък Ники е доста сърдит вечер и също така нощите неспокоен - проплаква, давам биба и след няколко минути пак. Отдавам го на зъбите, още нямаме нито един. Когато часовете на нервност ми дойдат прекалено много, а сънят малко, му давам Панадол или Ефераган и след малко купонът приключва и юнакът се успокоява. 

# 144
IloniTa   благодаря ти за отговора   Peace  ще пробвам с термос цаката. Мисля още няколко дена да я кърмя сутрин и после окончателно да отбивам.

# 145
chilimura, и аз преди използвах термоса за тази цел. Хранех в 3ч.и ми беше удобно.

Този път съм от дългокърмещите майки. Все още имам кърма и малкия яде по 2 пъти на нощ в 12 и в 3ч. +-1ч. Sad
Има ли други като нас да ядат по 2 пъти на нощ? Не знам как да минем поне на 1 ядене на нощ. Мисля, че вече е голям да суче на 3 часа между 21 и 7ч., но не мога да го отуча; давам биба, но не заспива, сърди се, мърда постоянно, докато не го накърмя.

Мики, и ние сме с такава косичка Simple Smile Научих и нова дума "чоки"  Laughing Gwen, мерси за превода  Laughing

# 146
Dari_77 и аз кърмя два пъти на нощ. Проплаква и става неспокоен и се буди често, ако не му дам. Имаше на няколко пъти периоди от по няколко дена, в които не се будеше изобщо, но след това пак започва. Доколкото знам след отбиването спират да се будят нощем, но до тогава...
А вие сменяте ли памперса нощем? Аз не сменям и на сутринта е пълен до пръсване, но пък ако го сменя през нощта той се разбужда и после ми отнема време да го приспя, а ако е след 5 пък я изобщо заспи повече, я не.

Аз днес пробвах да въведа трето хранене - попара със сирене. Бая и се мръщи все едно му давам някаква отврат, но въпреки всичко си я изяде почти цялата. Вие какви други алтернативни закуски давате? Кускус и разни подобни предполагам? Чудя се да не стане много еднообразно..

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 22:50 от Bavaria

# 147
  • София
Ми то попарата си е отврат Mr. Green
Памперси нощем не сменям от повече от 6 месеца. Седят 12 часа с 1. За през нощта ползвам бял памперс премиум, досега не е пропуснал.

# 148
  • София
Честит празник, момичета! Желая и на празнуващите и на непразнуващите да сте здрави, много обичани и уважавани!

За закуска давам кус-кус на Плазмин или овесени ядки. Попара не съм пробвала все още, защото не съм въвела сирене, но и не мисля, че е голяма загуба и да не давам попара. Може да се прави и мляко с бисквити, каши...

От вчера в чест на празника Алекс казва звучно МАМА'))) Безценно!!!:*

# 149
  • Пловдив
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ!!!

Поздравявам всички с песента за мама https://www.youtube.com/watch?v=203AI-slnPc

Сутришното мляко около 7 часа  то правя в стаята без да ползвам термос, водата на стайна температура.После и сменям памперса, завърта се и продължава да спи.

Попара яде през ден в 10 часа за закуска, но нещо и се мръщи, а вчера даже я повърна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт