Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 728
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
И Маги още цока по 2 пъти на нощ  smile3521 Тя основно на кърма живее, понякога яде, понякога не  Thinking За сега не и се притеснявам, идеята ми е като се затопли и почнем да прекарваме повече време навън да започна да давам повече твърда храна и така постепенно или да я отбия или да останат само сутрешното и вечерно кърмене.

Честит празник !   bouquet

# 151
Честит 8-ми март!    baby newsm51 baloni

Extreeeeeme,с какъв хляб я правиш със сухарите на джиджи бебе става много вкусна,краве масло домашно ни носят,обезсолено сирене и малко меласа слагам ,но по моя преценка е вкусна малката още не я яде.

И ние се храним по два пъти всяка нощ,през деня не пие много мляко,такаче единствено набавя нужното количество през нощтта.

# 152
Честит празник момичета.   bouquet
Благодаря за съветите.
Ние вчера направихме 9 месеца. Simple Smile  Heart Eyes
И ние се кърмим по 2-3 пъти на вечер.
И основно сме на кърма.
За нощната смяна и при нас се събират доста часове и е препълнен сутрин. Все си мисля, че не е добре така, но пък се буди иначе вечер.

# 153
Честит празник мами  bouquet. Да сме винаги влюбени и обичани..
И ниевчера направихме 9 месеца, кога отлетя времето, не знам... А след 3-4 мес се връщам на работа Cry, но няма начин.
Попарата я правя с вода и сухари на Голдидж ч, сиренце, масло и три лъжици Ам,става много вкусно, пробвайте, щом не ядат мъниците... Малката хареса сиренето, ама тя засега всичко яде, пу пу, да не я хваля. Днес за пръв път ще давам риба, да видим Peace.  То май идеята на попарата е сиренцето... Мисля, че е много важно в момента, затова не пропускам да й го сложа в кус куса, кашата или попарката.. Ползваме и гърне от няколко дни и съм много доволна Crazy. Малкото ми бебче расте.... Вкарах от две три седмици третото твърдо хранене, защото за месец вищо не бе качила, не се спира, постоянно щъка и не си представям, ако е само на мляко, дали ще има сили да се катери и обикаля нон-стоп Crazy

# 154
  • Пловдив
ceylin , сухарите са на Джиджи бебе, обезсолено сирене, масло и чайче.Един сухар слагам и не може да го изяде.
След вчерашното повръщане, имахме и диария, после много малко и се повиши температурата. Дадох Панадол и днес е 6. Голяма мъка с тия зъби Mr. GreenВчера сто пъти я преобличам от лигите, дрехите стават мокри.Не иска лигавник, дърпа го. Няма така апетит от 4-5 дни и го отдавам на зъбките. Или ръцете си яде или лъжичката, че ние отпред имаме зъби, ама назад ни чешат венците.

На мен ми е странно, че ги храните през нощта.Ннощното хранене съм и го спряла след втория месец, защото така ми каза педи, и това е единственото май за което да я послушам.На моята девойка и давам само купешки пюрета. Това което и правя е попара, кис.мляко с бисквити, млечната каша  и сокчета. Сега като ви чета редовно, съм решила и кус-кус да и вкарам. Четох, че на Плазмон имало и бил най-вкусен.  chef

# 155
  • София
Честит празник и от мен!

Днес Мими за закуска яде макарони. Бях правила за нас и гледаше как ядем, дадох й парченце и така сладко започна да мляска. Направих и на нея една порция, намачках ги с вилицита и си ги изяде.  Crazy Иначе закуската разнообразявам кисело мляко с бисквити. Вчера покрай батковците я черпих и едно плодово кисело мляко - хареса й.
През нощта продьлжаа да цока.  Tired Планирам да започвам по малко да я отбивам, та до май месец сьвсем да сме приключили с цокането. Да видим как ще се получи. Малко ми е криво, че ще го правя.

# 156
Тези джиджи бебе нямат ли яйца newsm78
Браво на Мими, аз също почнах да давам от нашата храна, онзи ден яде зеленчукова супа...
Изяде си рибеното пюре - беше отврат, но тя отваряше уста, но видимо не й хареса... Ама го изяде де Laughing. То май отбиването е по-стресиращо за майката, отколкото за бебето, и на мен ми беше мъчно, ама се свиква...
 ooooh!

# 157
Здравейте!
Честит празник!  newsm51
chilimura, питаш за мамите, които приготвят АМ - как се справят сутрин.  Thinking
Надя, докато ми звънне телефона (6,15) и вече е права на леглото и събужда квартала, защото майка и минава през тоалетната и банята, преди кърменето. Пробвала съм да стана преди да ми звънне алармата и да свърша нещата преди Надя да се събуди - усеща ме значи и пак ме чака изправена на решетката и надува свирката - не плаче, а пищи. Целия квартал събужда сигурно.  ooooh! 

# 158
Честити месечинки на порасналите ни бебета. Живи и здрави да са   Heart Eyes
За махането на нощното ядене при нас се получи с топла водичка или чай от тези за сън (има различни, на гранули са) Попарата и Елена в началото не я долюбваше, но сегааа само гледай каква оста отваря. Ама и на мене си ми хареса, да не повярвам, то като си е с хубави матирали, права я с чай от липа и става мнооого вкусна.
Мъчно си е отбиването, определено   Cry  и наистина е по-стряскащо за майката, а не за бебето, както си мислех.

# 159
Честит празник и от нас! newsm51 Да сме обичани и уважавани от мъжете ни и от децата също.

extreeeeeme, когато синът ми ме поздрави за първи път с тази песничка, много мило ми стана, много хубав текст. Мерси!
Иначе днес за подарък на мама направи много хубаво "чао чао" и от седмица вече много ясно бърбори "дададада" и т.н. и се успокоих

Аз с попарата вече 2 пъти се провалих. Ще пробвам да сменя съставките. Пробвах с ръжен хляб, но явно не се харесва.

# 160
Привет! Нямам време да ви чета. Надявам се всички юнчета и мами сте здрави и в добро настроение.  bouquet

Споделям с вас две полезни книжки:

"Малкият тиранин" - много ценна! Стилът е тежичък, трудна е за четене, но си струва. Проблемите с дисциплината, храненето, ученето, съня започват много рано, около петия месец. Говори за това колко са важни границите, да ръководим детето с твърда, но любяща ръка. Да го гушкаме, но да не отстъпваме, непрекъснато да определяме разумни граници, в които да изследва света. Знам, че има много подобни книжки, но мисля, че има какво да научите. https://drive.google.com/file/d/0B3cWUkVKldiDdlNOU2JJbGtTN3c/view?usp=sharing

"Приучаване към гърне за три дни" - още ни е рано, авторката препоръчва да започнем след 22 месеца. Дано ви е полезна.
https://drive.google.com/file/d/0B3cWUkVKldiDbG12eVoxM3FVa2pIZk9 … /view?usp=sharing

Целувки по крачетата на всички сладки бебчета. Heart Eyes А на вас много сили!!! Party

# 161
Ние май се справихме с ачкането. Плодовите пюрета наистина вършат добра работа!
mama Barba благодаря за книжките, звучат интересно.
За спирането на кърменето...не знам. Така свикнах, че ще ми липсва. Макар, че от друга страна ще ми дава повече свобода. Не го мисля много, надявам се да стане постепенно.
Между другото сега на 19ти март ще има лекция на ЛЛЛ точно за отбиването.

А, след малко ще дават по BTV ще дават Ваня от Fit Baby Hot mama Simple Smile
За упражнения след раждане.

# 162
Да в сухарите има яйца и в бисквитите има също и мляко на джиджи бебе.
И ние вчера ядохме за първи път риба на хип сьомга с моркови и картофи-хареса й.
От два дена ляга късно-става рано,през деня не спи много.
И тя се чеше постояно отзад ,но отпред излизат зъбите.
Оххх едно е да четеш в книгата (лесно изглежда) ,друго е да го прилагаш (трудна задача).Може да послужи,защото от дни малката се научи да пищи за всичко,ядосва се когато не и даваш нещо,когато и кажа:"Не!", тя започва да лази по-бързо към целта си,пада,плаче,става,наново прави същото.С баща й сме толкова спокойни,а тя търси само каква беля да направи  Laughing

# 163
Здравейте!
Относно отбиването - въобще не ми се мисли. Тези дни ще сменя още едно кърмене - второто - с попара, а май нямам желание. Така сладко се сгушва в мен, докато се кърмим.  Peace  И ще ми останат само 2 кърмения.  Rolling Eyes
Чесането и лигавенето не престават. За сега все още няма нови зъбчета - номера 5 и 6 растат по-бавно, от другите.  newsm78
Вечер преди 22,30-23,00 рядко заспива. Сутрин става в 6,15. През деня спи един път - около 2 часа между 14,00 и 17.00.  Rolling Eyes
Като си докопа нещо забранено и се скрива някъде да си го дъвче на спокойствие. Днес, докато ходих да взема баткото от училище, а Надя беше с баща си в къщи (че е студено и ветровито и не я взех с мен), ми наръфала книгата.  Crazy Баща и каза, че тихо и кротко си играела зад леглото (нашето) и надничала от време на време, а той се усъмнил, че нещо става, след като 20 минути не е мръднала от там и като отишъл да я види какво правела, тя му се хилела и набутвала книгата зад себе си - под леглото.  ooooh!

# 164
Да бе,защо толкова обичат хартията...  Grinning Снощи взима с дядо и един магнит книжка от хладилника и дядо и вика:"Дай ми я"- тя я крие зад гърба,после я показва дядо и пак я иска,тя пак я крие.

Mama Barba,в youtube има много хубав клип Potty song на Littlebabybum,малката постоянно го гледа,и е жълто и мисля и такова да й купим.Казвам на баща й да купи,той ми вика:"Как ще караш това малко дупе да сяда на някаква пластмаса,малка е още"  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт