Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 569
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Очила няма да купувам, едва ли ще се задържат на главата на Ники. Ще ползвам сенник и чадър.

От седмица започнах да пробвам Ники да пие АМ след като го кърмя вечер и сутрин (иска ми се да го отбия вече). Но господинчото тотално отказва АМ, блъска шишето и плаче. Вчера се престраших да му дам КМ преди лягане (от близо месец е захранен с него). Е, определено резултатът е друг - изпи около 100мл след като сука. Така че май ние директно ще минем на КМ (макар вътрешното ми убеждение, че е малко рано за пълно преминаване към него, но пък какво ли съм се закахърила наборите вече са на ракия и шкембе  Drunk ).

Днес ставаме на 11 месец   bigdance2

# 646
Колко здрави са децата ви ще разберете, когато започнат активно да играят със себеподобни.

Съгласна съм с теб. Само ще кажа, че съм започнала малкия да го водя в танцовата ми зала от 10-сетия ден след раждането му. Там има винаги над 40 деца на различна възраст и той с часове контактува с тях. Цяла зима не сме си стояли в нас, а не сме му купили нито една зимна дрешка. Изкара си зимата изключително леко облечен с есенните дрешки. Той самичък ни подсказа, че не желая да е навлечен. Ако се опитам да му облека нещо по-дебело почваше страшен рев и се беше специализирал да си разкопчава дрехите и да се мъчи да ги сваля. Сега знам, че ще кажете, че това не е възможно, ама който не вярва да дойде до Димитровград и ще го заведа в залата да попита което си поиска дете или родител на някое от децата. Иначе за ходенето ние вече ходим сами. Обикаля си из залата,а  из парковете гони топките на батковците докато аз пия кафенце  с някоя дружка на пейката.

Mary_Angel , честита месечинка!

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 12:59 от VESS_OK

# 647
Vess_ok
В кой квартал живееш, ако не е тайна? Аз също съм от Димитровград, макар от доста време да не живея там

# 648
В квартал Простор съм, но рядко съм из градинките в квартала. Повечето ми приятелки са в центъра и обикновено сме там.

# 649
Здравейте!
Може ли някой да ме подсети сега за годинката на децата каква декларация трябва да се подава към работодателя?
Една мама ми каза приложение номер 3 от сайта НОИ.  newsm78
Тази е, да.  Peace

Mary_Angel, честита месечинка!   bouquet

Да ви се оплача вчера Надя каква я свърши. Моите комшии са моряци (такъв ми е блока) и си поръчвам течен прах (гел) на тях (различно е качеството на 100 %, както и цената).  Миналата седмица ми донесе комшията и понеже не съм свършила още моя и сложих този на терасата под масата. Вчера започнах да глася на Надя яденето (17,00), че да излезем на разходка и да я нахраня навън и за няколко минути оставих отворена вратата на терасата. Дребка отишла там, навряла се под масата и как си е играла с гела, как го е отвила не знам, но като я намерих - в бутилката беше останал 4 пръста гел, а всичко останало беше по терасата - под печката, под масата, под шкафа, по стъпките, тя цялата беше омазана, включително и по устата. Направо се разревах. Познайте дали излязохме навън. На всичкото отгоре сина ми беше на танци с баща си и си дойдоха чак в 19,00 часа. Аз до тогава обирах каквото мога, но нищо не мога да преместя сама. До 21,00 часа сме размествали и почиствали основно терасата. Ама ако знаете днес как из целия апартамент ухае на прах.  ooooh! А пък ако знаете аз каква мускулна треска имам (явно от клекни, обери, стани, измий и пак клекни) и как ме болят колената... Мрън.  Mr. Green

# 650
Ми Аптамил взех, просто някакси най- ми се е набил в главата  Laughing

Каква е тази декларация  newsm78

Май заместихме предиобедното, днес майка ми го гледа и му даде повечко попара, той не ме потърси и за мое учудване - гърдите ми също не го "търсят"  Whistling

Ох Деси за малко и аз да ревна докато чета  ooooh! егати екшъна  Laughing

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 17:19 от Gaggi

# 651
Мами ние имахме голяма драма с АМ докато се научи да го пие.Беше на кърма ,но се запече много и ми казаха да пробвам да му добавям по малко АМ към храненията за да му разхлаби коремчето.Първо пробвах с Лактана,която категорично отказа да пие буташе,тръшкаше се и си искаше кърма.После пробвах Аптамил уж бил по-сладък и се харесвал,но и там ударих на камък.Пробвах и НАН пак не го искаше.Опитах да добавя плодово пюре към млякото,смесвах го и с кърма.На 150-160 мл кърма слагах едва 30мл.АМ и пак отказваше.А само кърмата си я изцокваше като нищо.Вода и сок също пиеше от шишето.Сменях и шишетата и пак не та не.Накрая купих Фризовом/заради запека,че е специално за това/ и него го пропи от раз.После една вечер се оказа,че не ми е свършил Фризовома и ми беше останало вотрото пакетче от Лактаната не отворено и реших да го пробвам дали ще иска да го пие и О чудо изпи си го без проблем и от тогава сме на Лактана и съм много доволна от него.Така,че когато не иска някое АМ просто сменяйте.Ако има някой да ви даде няколко дози е най-добре,че аз сумати пари хвърлих за мляко.

# 652
Да питам и тук - как се прави попара с АМ? Аз я правя с чай, та се чудя сега чай да слагам ли, само вода ли, колко АМ да е, пречи ли ако е в повече вода от посоченото на опаковката...?
Много съм боса по темата  Embarassed

# 653
Мами ние имахме голяма драма с АМ докато се научи да го пие.Беше на кърма ,но се запече много и ми казаха да пробвам да му добавям по малко АМ към храненията за да му разхлаби коремчето.
Пред такава тъпотия не мога да остана безмълвна и в никакъв случай не искам да те засегна, но искрено се надявам тоя бисер да не е излезнал от устата на педиатър щото да пази господ  ooooh!
И понеже никак не обичам да съм голословна:
Цитат
Съотношението на белтъците казеин и лакталбумин в кравето мляко е 3:1, докато в кърмата то е 0,7:1. Тоест, кравето мляко (и съответно - адаптираните млека) съдържа много повече казеин от кърмата. В стомахчето на бебето този белтък се пресича и образува трудно смилаеми бучки, което е причина за хранене на по-големи интервали при изкуствено хранените деца. Освен това, голямото количество казеин благоприятства запека.
За сметка на това, в кърмата преобладава лесно смилаемият лакталбумин , което е и причината за лесното й усвояване. То е причина и за лекия разхлабващ ефект на кърмата. На бебетата не е необходима толкова много енергия да усвоят кърмата, колкото е нужна за адаптираните млека, приготвени от краве мляко.
Бебето ти не е имало запек, а вероятно е усвоявало пълноценно кърмата, това при условие, че е хранено на поискване, т.е. не е било гладен запек, което е вече друга работа. Peace

Аз започнах да отбивам Маги, за сега върви добре, надявам се до рождения ден да сме приключили Praynig Няма да давам АМ, реших направо на кисело мляко да я пробвам, за сега пие по - малко.

# 654
  • София
Да питам и тук - как се прави попара с АМ? Аз я правя с чай, та се чудя сега чай да слагам ли, само вода ли, колко АМ да е, пречи ли ако е в повече вода от посоченото на опаковката...?
Много съм боса по темата  Embarassed
Попарата с АМ я правя с бисквити и сирене, защото сьс сухар не се прие добре. 90 гр вода/3л. АМ, 2 бисквити Закуска, парче сирене. Понякога вместо сирене слагам банан.
Мики,
Браво за напредька в отбиването.

# 655
Подкрепям, Мики. Надявам се да не се засегнеш наистина, че напоследък все на криво ми разбират мненията във форума :X

Desi, и аз съм разливала течен препарат за пране върху плочки и знам какъв ад е, за да се изчисти. При все че трябваше да пазя други неща да не се намокрят.

Гаги, това е декларация, която се подава при работодателя, ако искаш да ползваш 2ра год. майчинство.

# 656
  • Варна
Честит празник! Simple Smile И аз да се изкажа за АМ. Моето момче е на Лактана. Предложих му АМ на 8-9 месеца, като до този момент беше само на кърма. Отначало категорично го отказваше чисто, но в пюретата го ядеше. Като ми останеше малко мляко, му давах с лъжичка. Така свикна и сега много го харесва. Надявам се за 1-вия РД да съм го отбила, че и второ бебе ми се ще, а годинките си летят...

# 657
Гаги, това е декларация, която се подава при работодателя, ако искаш да ползваш 2ра год. майчинство.
Точно казано.  Peace
Честит празник на храбростта и българската армия!
Честит имен ден на всички именици!

# 658
Мики,литъл не се засясам,но искам само да обясня,че както всяко правило си има изключение така и при нас почти винаги сме на обратно.
Беше изключително кърмен до 4ти месец когато започна драмата със запека.Заради това започнах по-рано захранване.До тогава бебчо си пълнеше памперса почти на всяко хранене без проблеми,но изведнъж спря.Четох толкова много за това  и пробвах какво ли не.Ядох всичко възможно за да премине в кърмата и да го разхлаби,но не.Не беше и че напълно усвоява кърмата,защото на втория ден откакто не е акал започваше да изпитва дискомфорт и се свиваше и ревеше и само се напъваше,но нищо.Правех му клизми на 3-4 дни даже по някога на 2,защото само така ставаше.Консистенцията рязко от воднисто бебешко стана много гъста клоняща към твърдо.Да сега ще кажете това не е запек,но факт е,че детето изпитваше голям дискомфорт и само след изхождането с клизма се оправяше.То и за клизмите казват не повече от 2 на месец,а аз му правех по 2 на седмица и за щастие не са му станали лениви червата.Захраних го с плодови пюрета тиква,круша,слива както и сокове пиеше постоянно,изпробвах и какви ли не пробиотици,но започна да ака когато започна да пие по малко АМ.Първо започнахме с Фризовома,а сега сме на Лактана.До 9 месечен само вечер му давах по 60мл АМ след кърмата и смело казвам,че при нас помогна АМ.Сега откакто го отбих и е само на АМ нямаме ден пропуск ,че даже и по няколко пъти.
Извинявам се за дългия пост само исках да обясня защо казах тази "тъпотия"

# 659
  • Пловдив
Здравейте!

Аз хубаво написах как се храним и спим, ноооо от два дни е ужас. НЕ ИСКА ДА ЯДЕ!!! Нито мляко, ни пюре, ни манджа. Изяжда най-много 1/3 от бурканчето и стисне устните. Пробвам с друго, едва се навива да го опита. И на вода се мръщи, сок също не иска. Мрънка по цял ден, не знае какво иска. Вече се чудя какво да измисля да играе и в проходилката също не иска. Кефи се само като ходи, а аз я държа за ръце.Даааа ама кръста много ме боли и не мога така постоянно.

Имате ли идея как да я накарам да яде?

Общи условия

Активация на акаунт