Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 568
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
Едва ли може на сила. Най-вероятно е период, може и нови зъби да никнат. Обикновено отминава и пак си хапват децата.

# 661
Little благодаря за инфото!
Extreeeme пробвай навън в количката, може да се разсейва наоколо и да похапне...

# 662
В момента и ние сме в период на малко ядене.

По 1/2 от буркачето и повече не иска на обяд.Явно е от зъбите или пък от храната от кухнята.
От една седмица сме на кухня и нещо не му се нрави много.Само десерта омита, другото го хвърлям.

# 663
  • Стара Загора
Оххх... това ядене ... И аз полудявам като стане време за ядене, изяжда всичко, но трудно започва да яде.Като си види лигавника, който най-често ползвам, направо започва да полудява от яд.Едва му набутвам една лъжичка в устата да види, че е вкусно и тогава вече започва да яде, но като сме в къщи задължително сядаме да ядем с включен сет от детски песнички на компютъра, а навън трябва да има нещо интересно в ръцете, което да оглежда.Иначе много харесва храната от кухнята.
А вие какво слагате в храната от кухнята - средичка хляб или сухар?
С АМ и ние свикнахме много трудно.Аз му давам Аптамил от около месец 3 * 60мл., но и той в началото не искаше да го пие.Първите 2 -3 пъти категорично отказа, после започна да изпива по няколко глътки, но мнооого бавно все едно съм му дала пържола да гризе, но след още няколко пъти свикна и си го пие.Е, определено има разлика как поема кърма и как АМ, но все пак го поема.

# 664
Леле, сигурно е период, защото и бебка яде на сила понякога от няколко дни насам. Тя по принцип всичко харесва и не сме имали проблеми със зъбите и неяденето, освен когато й пробиха първите резци, та може би сега чякаме кътници или кучешки Tired. А те може да избиват и месеци, че не виждам нищо на хоризонта #Crazy. Иначе може и да е от жегата, вече спи по боди с къс ръкав и летен чувал и пак се поти ooooh!. Пие доста вода, та може и това да оказва влияние....

# 665
А вие какво слагате в храната от кухнята - средичка хляб или сухар?

аз слагам препечена средичка хляб.
Видя ми се ,че в сухара има палмово масло и го спрях.

# 666
Кофти ли е палмовото масло?

# 667
Ние нямаме проблеми с яденето, за сега (да не казвам голяма дума).  Rolling Eyes
Имаме проблем, обаче, с пиенето на вода. Какви ли не чаши - с всякакви накрайници - изкупих - не ще и не ще. Едва една-две глътки ако преглътне и повече не и е интересно.  Rolling Eyes Пробвах и от обикновена чаша - пак толкова пие. До оня ден - когато се задави и сега и толкова не иска.  Crossing Arms
Да попитам - може ли отбиването да стане директно с твърда храна? Ще попитам и педи - като отидем на консултация след 10 дни.  Thinking Просто не виждам как ще я накарам да пие АМ с шише. Освен с лъжичка да и давам...  Crazy

# 668
Аз не слагам хляб/сухар в кухнята, освен ако супата не е много рядка.Не виждам смисъл да я товаря и с него.
Маги пие вода от шише в прилични количества (150-200 мл) , но нне мога да набутам никакво мляко,пробвах и с АМ и с КМ  Rolling Eyes Опитвам се да я отбия, но за момента останаха  нощните и сутрешното.Нощните направо не виждам как да ги махна, 5 дни я приспивах на ръце и щом я оставя почва пак да промрънква и така я карахме по 2 часа.Сега мисля да махна сутрешното и после ще видя.
Вечер успявам да я приспя със слушане на песенички, което приятно ме изненада, очаквах повече съпротива там  Laughing
Другото е, че не съм убедена, че искам да я отбия  Crazy к'во ми става и аз не знам

# 669
  • Пловдив
Да се отчета: оказа се, че бебка иска сама да яде и затова отказва да я храня. eat Вчера и днес я пробвам, оставям и лъжичка в ръката, омазва се цялата, а аз с друга лъжица успявам да и давам в устата.Как не се бях сетила не знам. newsm78Освен това си умира за кисело мляко директно от кофичката. Mr. Green

# 670
  • Варна
Деси, що не пробваш с неразливна чаша с мек накрайник да й даваш. Просто не ги сменяй съдовете. Харесай си една чаша, предлагай й по няколко пъти на ден, без да я насилваш, и според мен накрая ще свикне.

А за водичката - може да не е жадна, щом цока. Скоро си говорехме с една приятелка за детенце, колкото нашите малчугани. Майката била супер притеснена, че детето не пие вода и какво ли не прилагала, но то пак не щяло. Отишли в Египет при таткото и детето веднага пропило вода, и то в солидни количества.

# 671
  • в Кошера
И моят дреб категорично отказваше вода. До преди два месеца. От тогава пие доста според мен. Ок. 300 мл дневно. Аз си предлагах ежедневно, просто той изведнъж започна да пие с охота.  Crazy Не съм променяла абсолютно нищо в хранителния му режим, нито времето е било кой знае с какви температурни амплитуди...

# 672
Вода давам с лъжица. От бебешката чаша пие само 1-2 глътки.
Ники отказва АМ и КМ от шише. Само като види шишето и започва да реве. И аз се чудя как ще го отбивам. Суче сутрин и вечер. От 10 дни сам се отказа от нощното кърмене.
Вчера ми дойде за първи път - е, няма такъв теч.  #2gunfire

# 673
Оф аз тайно се надявам и моля и Маги сама да се откаже от нощните цокания, защото нямам нито сили, нито нерви да я дундуря през нощта. В момента кърмя само нощем и сутрин в 7, така спи от 21:30 до 8:30, а като пробвах да отбия нощните ставаше по 3 пъти на нощ и ревеше по 1 час  Rolling Eyes
За сега ще оставя нещата така, че гледам два зъба я напъват, може пЪ да се кротне след това  Praynig
Аз продължавам да предлагам КМ , с надеждата да се примири и с него....

# 674
  • София
И моята едната госпожица, дето по принцип е много лакума, сега яде трудно, изяжда порцията с ДК, ама с триста зора. Не е да не й харесва, щото сме на една и съща кухня от 2 месеца вече. Другата пък си яде с голям апетит.
Иначе вода пият много по 200-400 мл на денонощие. Вчера докато прегледам форума, едната госпожица грабнала шишето и изпила около 150 мл от него. Laughing
Иначе, Мики, да видиш кво ни е на нас некърмещите нощем.  Laughing Майтапя се.
Моята едната мрънка по 124354758 на нощ и то на сън, е няма спане и това си е Whistling Whistling
Към първи клас дано почне да спи нормално. Другата пък спи непробудно цяла нощ, все едно няма дете.

Общи условия

Активация на акаунт