Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 591
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
А какво кисело мляко давате?
Днес бяхме на ДК, не само че не е наддал, а кантарът показа 130г по-малко  Embarassed
Педката каза ОК било, ММ не дава да се притеснявам, но на мен ми е много терсене. Не изглежда гладно това детенце... на какво може да се дължи...?

# 601
Гаги щом хапва нямаш повод за притеснение , явно се движи повече фастъчето  Peace

# 602
Мерси Мики, дано да е така  Rolling Eyes
В тази връзка бих се радвала на анкета колко гр твърда храна похапват юнчетата и колка кърмения.
Славян се кърми 3 пъти и две заместени яденета - 220г пюре на обяд и 220г каша с плод следобед. Между храненията не давам нищо, освен да го почерпя трошички от моята храна.
Също ако може анкета по колко вит. Д ви предписват. Ние сме на 2 капки, но още има фонтанела и то май бая, защото педката пак ме пита настоятелно " ти нали даваш вит. Д?"...  все едно й се струва, че скътавам  Tired

# 603
Гаги, споко за фонтанелата, нашата започна да се затваря, но знам деца, по-големи от нашите с доста отворена  Peace. За кг. Също не се притеснявай, макар че аз на моята бебка, ако й давам само тази храна ще е прегладняла, но Слави щом няма индикации за глад   Peace.  За КМ аз давам с ябълка, с бисквитка, с каша й направих вчера, стана доста добре. Също накисвам овесени ядки, после добавям бисквитки. Ние имаме 3 заместени хранения, количество, амиии 220-240 гр , от кухнята пълнят догоре бурканите и нашата си ги изпапква  Mr. Green. Вчера имаше заешко гювеч ммм, беше много вкусно.
Между храненията давам настърган плод. Много добра комбинация се получи от половин ябълка (голяма) и една -две лъжици КМ...
Деси, грис й давам много отдавна, завират 200 мл вода и бъркам една чаена лъжица грис, докато се сгъсти. Преди това може да сложиш някакакъв плод да се посвари или пък после суров да прибавиш. Накрая слагам 3 м.л. АМ. Сега на кухнята обаче често има млечен грис и й правя по-рядко.
Сега почивните дни ще й поръчвам от частна кухня, по-добре ми звучи от пюрета.  Peace

# 604
иначе киселото мляко аз правя с бебешки бисквитки от по-меките или плазмон /разтворимите/, или чичибебе Peace
Мерси, не се бях сетила да го овкуся с бисквити.  Rolling Eyes Не знам защо реших чисто да и го давам.  newsm78
А какво кисело мляко давате?
Днес бяхме на ДК, не само че не е наддал, а кантарът показа 130г по-малко  Embarassed
Присъединявам се към въпроса.  Peace
А колкото до ненаддаването - въобще не се притеснявай. Последните 4 месеца Надя наддава с по 100 грама, а преди това 2 месеца беше на едни и същи грамажи.  Rolling Eyes Педи каза - щом се храни нормално, не е нервна, сърдита и т.н., не е болна - всичко е наред. Иначе може да се дължи (пак от педи казано) на зъби, много движение или пък на ген (примерно при нас - ММ е 190 см и тежи по-малко от мен, а непрекъснато яде  Mr. Green ), както и на по-голямо наддаване от предния месец. Може и друго да е имало... не помня.  Thinking
Много добра комбинация се получи от половин ябълка (голяма) и една -две лъжици КМ...
Деси, грис й давам много отдавна, завират 200 мл вода и бъркам една чаена лъжица грис, докато се сгъсти. Преди това може да сложиш някакакъв плод да се посвари или пък после суров да прибавиш. Накрая слагам 3 м.л. АМ. Сега на кухнята обаче често има млечен грис и й правя по-рядко.
Ще пробвам - много благодаря!   bouquet
На Надя фонтанелката почти се затвори.  Peace

# 605
Mаги има 4 твърди хранения и плаващ брой кърмения м/у 3-6, в зависимост дали и е харесала манджата.
Рядко си изяжда всичката твърда храна, но я въведох , защото предния месец и ние бяхме с някакви 100 гр. нагоре.Този месец макар, че се движи много е +250 гр.
От вчера се опитвам да заменя веерното кърмене с кисело мляко, но изпи някакви 60 мл. и пак си доцкоа....ще я мъа малко по-малко  Whistling

# 606
  • в Кошера
Сложих нова анкета.  Peace

# 607
  • София
И аз КМ давам с бисквити или плод. Чисто не съм предлагала, ама съм сигурна, че ще се мръщят, че е кисело. Давала съм Хармоника, Верея, Родопея, Жълтуша и още други- каквото има в магазина общо взето Mr. Green
Иначе ядат минимум по 220 грама на ядене, като едната яде 5 пъти, другата понякога й давам малко нощем, че все е гладна и мрънка Mr. Green Всичко от кухнята се излапва, порциите са по 220 грама и добавям често сухари, та сигурно става 240 грама порцията.
За наддаването, незнам точно колко е на месец, ама повече растат на височина- едната е 80 см, другата 78, което май е доста. На кг са 9500-10 кг някъде. Вече започват да приличат на момиченца, а не на бебета, няма я тази бебешката пухкавост. И аз как го обясних Mr. Green Mr. Green
Грис давам често от кухнята, ама бая ги запича.

# 608
  • в Кошера
За наддаването, незнам точно колко е на месец, ама повече растат на височина- едната е 80 см, другата 78, което май е доста. На кг са 9500-10 кг някъде.

Манекенки.  Peace
И моят малък мъж е 80 см, но и килцата му са повечко.  Mr. Green

# 609
Никола хапва 4 пъти на ден твърда храна:
сутрин - попара или кус-кус
обяд - каша с плод
следобед - КМ с плод
вечер - супа и зеленчуково/месно пюре
Всяко ядене е около 220 - 240 гр. Ако е по-малко нервничи, че е гладен.
Освен това го кърмя преди лягане, нощем и сутрин. Опитвам се да замествам кърменето с АМ, но за сега само блъска бутилката и реве. Още малко ще пробвам с АМ и ако продължава да упорства ще пробвам КМ.
Иначе купувам био кисело мляко от Билла. Не знам колко е био, но цената му е "био", т.е двойна на останалите млека.

# 610
  • София
За наддаването, незнам точно колко е на месец, ама повече растат на височина- едната е 80 см, другата 78, което май е доста. На кг са 9500-10 кг някъде.

Манекенки.  Peace
И моят малък мъж е 80 см, но и килцата му са повечко.  Mr. Green
а браво, радвам се, че не сме най-дългите, че започнах да се чудя на кой приличат, като ние не сме от най-високите Mr. Green Mr. Green

# 611
  • Пловдив
Ние днес бяхме на ДК - 9,000 и 71 см ни изкараха. Преди малко се изправи сама от седнало положение.
Храним се и спим по следния режим:

7,00 - 210 мл мляко
10,00 - 200 гр  попара / кус-кус / кис.мляко с плод и бисквити
11,00 -12,00 - спи
13,00 - 190  зеленчуково / месно пюре / супа
15,00 - 16,00 - спи
16,00 - 200 каша с плод / кис.мляко с плод и бисквити / каша  "лека нощ"
20,00 - 210 мл мляко и заспиваме до сутринта. Нощно хранене нямаме.

Между храненията през деня пие вода и сок. Кис.мляко купуваме само Верея, защото ни харесва.Напоследък не и давам жълтък, че много взе да му се мръщи.

# 612
Благодаря ви за споделеното.
Ние май най-малко ядем  Embarassed Ами спокоен е, наяден изглежда, но винаги като ме види да хапвам и си иска и ако му предложа каквото и да е към устичката го хапва с удоволствие...
Днес добавих попарка преди сутрешното кърмене.

# 613
Надя яде по следната схема:
06,15 - кърма (не знам колко си изцоква)  Rolling Eyes
10,00 - попара (не знам колко грама е, но я правя така: 3 сухара, 3 обикновени бисквити, плочка сирене и 150 мл вода)
13,30-14,00 - супа (около 100 грама) с натрошен един сухар вътре и зеленчуково пюре (около 200 грама) - един ден с 1/4 жълтък, един ден с около 80 грама месо
18,00 - кисел (около 220 грама) или каша (пак толкова)
19,00 - плодово пюре (около 200 грама) или банан, или ябълка
21,30-22,00 - кърма
Междувременно, ако засече някой да хапва - задължително се изтипосва при него и яде колкото и дават - все едно не е яла цял ден.  ooooh! И забравих да пиша, че по време на разходка си изяжда поне 2 обикновени бисквити, без значение дали разходката е от 10,00 до 12,00 (преди да вземем батко) или от 16,00 до 18,00, или и в двата часови пояса.  Rolling Eyes

# 614
Ехаа добре си хапва Надето, браво на момата пу-пу!!!
Аз ще увелича храната на моя синковец, само че последния път като се пробвах веднага се отрази с разтройство.

Отдавна се каня да ви питам - Славян има на тила си високо точно в основата на черепа две симетрични подутинки, там са откакто се е родил. Сега като ходихме питах педката и тя каза, че били лимфни възли сигурно увеличени от настинката. Аз обясних, че винаги са си били там, но тя пак същото си повтори. Нямам около мен бебчета на неговата възраст, за да погледна при тях как е, дали си е физиологично и затова реших да питам вас - дали имате такива?

Общи условия

Активация на акаунт