Парфюмни размисли и страсти - 188

• 74 774
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Нещо много любимо на свежо-елегантна тема ми е Chanel Cristalle Eau Verte, може би е единственият цитрус, който така страстно харесвам Simple Smile
И на мен ми е много любим, толкова, че миналото лято изпръсках половин бутилка от 50 мл. Много свеж, леко кисел цитрус, с алдехидена подложка, която усещам, въпреки, че не виждам в пирамидата.
Най-любимия ми, направо обожаван! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И аз се чудя дали да не отнеса една Градина Ли 30 или 50 мл. с намалението, освен Белия Ароматикс. newsm78

# 646
  • София
Денси, явно има своите почитатели градината на Ли. Аз също взех последната 50-чка от един БЗ и останаха няколко 30 и две 100. Да имаш предвид, ако решиш че го искаш  bouquet
Джин не обичам, но определено има нещо подобно в него и някое друго листо лайм за свежест. Като аромат на лимонада с лайм и листенца мента. Много е красив и ефирен според мен, нищо простовато не виждам в него, а страхотен баланс.

Deetron, Escale a portofino е възможно да ти допадне, не е типичен унисекс, но не е и напълно женски. В него усещам много сочни малки портокалчета и за любителите на цитруси според мен е интересен Simple Smile

# 647
  • Бургас
Вече пробван на ръка аромата на Ермес доби друг смисъл , но пак ми изби джинчето  с лайм и да имаше мента, което ми напомня за лятото и едно лятно ми стана ... ех . Обаче бързо отлетя и дойде цитрус с бели цветя ама леки ефирни, от тези които си представяш нощни разходни край морето . Наистина свеж аромат ! Обаче не знам дали е мой аромат   в момента съм в процес на ароматни трансформации . И тази пролетна умора ми действа ужасно, та сигурно ще се пробва още няколко пъти .

# 648
И аз днес бях на парфюмна разходка. Започнах с Aromatics-а, но ми дойде твърде сладък за това, което ми се иска в момента. Ще си го оставя за тест пак за началото на септември, когато ме обзема сладникавото настроение.
Monsieur Li ми е странно познат. Интересен е определено, но не е моят аромат за съжаление.
Най-голямото ми разочарование до иде от зелената рокля. Sad Първите няколко минути усещах опияняващи бадемови нотки. Heart Eyes Беше като любов. Добре, че все пак реших да изчакам малко, защото след около 15 минути всичко, което харесах беше изчезнало. Миришеше на нещо сладникаво и неопределено. Да не говорим, че след 3 часа не усещах нищо.
За утеха се сдобих с Mandarine Basilic, но още съм в търсене на нов летен аромат.

Пропуснах да "похваля" консултантката. Пробвах зелената рокля на китката и споменах колко силно усещам бадеми. При което бях поправена, че бадеми в този аромат няма!

Последно. Simple Smile От Сефора направо се излагат. -25% на втора закупена стока. Въобще на са конкурентни този път.

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 22:10 от something new

# 649
Още една във фен клуба на мосю Ли. Вчера го тествах, много, много свеж, и същевременно има нещо типично Hermes - ко в него. При мен е доста траен.
Хареса ми и новата алегория на Герлен http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Teazzurra-29396.html. Не блести с трайност, но те и останалите на са.

# 650
  • Belgium
Pipi_, намира ли се лесно вече по магазините новата Алегория?  Laughing

Хич и не се сетих да погледна за нея, толкова се бях омаяла от покупката на мосю Ли  hahaha

# 651
Не знам, Лу. Тествах го вчера във Виена в магазин Дъглас. А цената пък изобщо не погледнах.

# 652
Вчера тествах Коко Шанел. Направо ме удуши. Хареса ми, но направо ми докарва главоболие и ми е прекалено силен. От друга страна, Коко Мадмоазел ЕДП е нетраен при мен или поне не толкова траен, колкото ми се иска Blush. Въпросът ми е ако взема Коко Екстракт или Парфюм-а, дали няма да си реша проблема? Не съм ги душила и не знам дали са различни от КМ, който обожавам.  newsm78
Каква точно е разликата между КМ Екстракт и Парфюма?
Ще съм благодарна, ако някой сподели  bouquet

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 10:19 от elian

# 653
  • Франция
Екстрактите на Шанел са много трайни върху мен, но са по-тихи от ЕДП.
Коко екстрактът е нещо изключително красиво, но ако ЕДП ти е дошъл задушлив, най-вероятно и парфюмът ще те притеснява, въпреки миниатюрните количества, в които обикновено се слага чист парфюм.
Можеш да пробваш екстракта на Коко Мадмоазел, има тестери на чистите парфюми на Шанел по летищата. Върху мен е безобразно траен, обаче и ЕДП на Шанелите при мен са трайни.

# 654
Пробвах белия Ароматикс, мне, мерси. Не е за мен. Пробвах и Суфлето на Шалимар. В началото ме грабна, но след пет минути ми напомни нещо, отворих Фрагрантика да прочета и о, Боже! Черното Дел Поцо. У-жас. Close Моментално всички мили чувства ме напуснаха.  Tired
Пантерата на Картие не е лоша, но прилича твърде много на старите шипри.
А така исках нещо да ме грабне и да ме отнесе...  Laughing
В Дебенхамс има  -15%, 30 мл Ароматикс е 86 лв.

# 655
Екстрактите на Шанел са много трайни върху мен, но са по-тихи от ЕДП.
Коко екстрактът е нещо изключително красиво, но ако ЕДП ти е дошъл задушлив, най-вероятно и парфюмът ще те притеснява, въпреки миниатюрните количества, в които обикновено се слага чист парфюм.
Можеш да пробваш екстракта на Коко Мадмоазел, има тестери на чистите парфюми на Шанел по летищата. Върху мен е безобразно траен, обаче и ЕДП на Шанелите при мен са трайни.

Йоан Владимир, благодаря, винаги е удоволствие да те чета Heart Eyes
Аз обаче имах предвид, че тествах Коко, а не Коко Мадмоазел Blush, и именно той ми дойде като бластер, все едно КМ ЕДП, но в стократна концентрация. Та се замислих или за чистия парфюм КМ, или за екстракта, т.е. искам нещо подобно, но по-шлейфово и трайно от КМ ЕДП. Не знам дали в Прити шоп предлагат екстракт и чист парфюм newsm78

# 656
  • София
elian, според мен е вече доста топло за Коко Шанел, независимо дали чист парфюм или EDP.Може би затова ти е подействал задушливо.

Аз имам Коко Мадмоазел EDP и е ужасно траен по моите представи,да не говорим че минавам и от него, и от Коко EDP, с най-много две пръскания,че инак на самата мен ми идва твърде много.

Бижу, аз лятото в Гърция тествах Пантерата и мнооого ми хареса,на мен също ми прилича на някакъв парфюм от миналото,но не мога да се сетя на кой  newsm78

# 657
  • Франция
Може би малко не разбирам въпроса - за мен чист парфюм и екстракт са едно и също...
Ако говорим само за Коко Мадмоазел - върху мен чистият парфюм и ЕДП са били еднакво трайни, т.е. докато ги изкъпя, не съм ги държала специално, за да засека кой колко  Hug
Чистият парфюм е по-мек и по-богат на нюанси, но ЕДП е по-шлейфов. По принцип чистите парфюми на Шанел не влачат шлейф, както ЕДП-тата, това е валидно за всичките, които имам или съм имала.
Обаче Коко Шанел е много, много различен от Коко Мадмоазел във всичките му версии поне според моя нос.

# 658
Може би малко не разбирам въпроса - за мен чист парфюм и екстракт са едно и също...
Ако говорим само за Коко Мадмоазел - върху мен чистият парфюм и ЕДП са били еднакво трайни, т.е. докато ги изкъпя, не съм ги държала специално, за да засека кой колко  Hug
Чистият парфюм е по-мек и по-богат на нюанси, но ЕДП е по-шлейфов. По принцип чистите парфюми на Шанел не влачат шлейф, както ЕДП-тата, това е валидно за всичките, които имам или съм имала.
Обаче Коко Шанел е много, много различен от Коко Мадмоазел във всичките му версии поне според моя нос.
Подкрепям напълно. Има чист парфюм на КМ в магазините предлагащи Шанел.

# 659
  • Бургас
Точно за това ми хареса Пантерата , защото има нещо ретро в аромата .
Някой помни ли колко струва 30мл на новата градина на Ермес?

Общи условия

Активация на акаунт