Отговори
# 600
Шикерче, задължително се изследвай за токсоплазмоза  Peace

# 601
Аз имам много чест допир с котки, живеят в семейството. Изследвах се и нямам имунитет. Говорих с АГ и каза, че след като толкова години не съм се заразила просто да внимавам малко повече сега, да не чистя тоалетните им, да не ги целувам и няма проблем. Каза ми, че много по-вероятно е да се заразя от зеленчуци, които не са измити добре.

# 602
Слънчогледче много, много съжалявам. Стискам палци след 2 ,3 месеца да ни се похвалиш EFP и да стигнете до края.
Шмокси, моите съболезнования, стой далече от емоциите и мисли за мишлетата.

# 603
А и забравих, но го бях споменавала преди - може да се изследва самата котка. Ако не излиза навън и излезе отрицателна съвсем няма за какво да се притеснява човек.

# 604
Котка нямам, имам голямо куче. И аз получих много съвети от България да го махна.  Като бях в България и винаги приятелката ми, сестра й и другата колeжка от тяхната фирма, като видеха малкия, няма звачение къде, започваха да го мляскат.... Пък сестрата на приятелката ми много пъти ми е казвала, че като видела снимка на малкия с кучето и я биели тръпки. Накрая не издържах и й казах, че и мен ме бият тръпки като го награби някой насред улицата да го целува, и кой знае какво е правил с тая уста и ръце..... Повече нищо не чух за кучето. Simple Smile Тук нито доктор, нито познат не е казал такова нещо. Тук във всяка къща има или котка или куче. Не й чисти тоалетната, не я целувай и гледай да си има ваксинациите и хапчета за вътрешни паразити. Да, може и да се изследваш.
Оф, как прегръщах тоалетната чиния преди малко..... Мислих, че съм приключила с неразпоженията от този род! #Cussing out

# 605
Shmoksi,много съжалявам за загубата ви!Много е тежко и боли, когато загубиш близък човек!Но трябва да си силна точно сега, мисли за бременността си.Колкото и да ти е тежко, намираш сили и продължаваш напред! След лошото винаги идва хубаво, бъди позитивна и вярвай в това! Говоря от личен опит,за съжаление...Преди 3 месеца си отиде без време свекър ми, беше на 56 год.Много тежък удар беше за нас, обичах го като баща.Още повече, че са най-добри приятели от деца с моят баща.ММ не може да го прежали, това се случи точно преди Коледа.Тогава с ММ взехме решение за второ дете, съжалявам, че не доживя да си види второто внуче...Обожаваше моето съкровище, и много щеше да е щастлив да го дарим с още едно внуче.Вярвам,че ни гледа и ни помага, където и да се намира в момента. Може би затова бебо се получи още от първите опити.Така,че бъди силна и живей със спомена за дядо ти, той винаги ще е с теб! Hug

# 606
Shmoksi, моите съболезнования! Каквото и да кажа, болката от загубата ще я има. Лятото и аз едва не изгубих баба си и не искам да си спомням колко ме болеше. Мъжът ми загуби баща си, който не можа да се порадва на внучка си защото тя беше малко бебе. За съжаление такъв е живота. Мисли за бебоците и колко щастие ще донесат в къщи!  Сигурна съм, че и дядо ти ще ги пази от там където е!
Шикерче, и аз бих те посъветвала да пуснеш една токсоплазмоза, на котето също. Аз имам две в къщи, плюс 3 кучета, но според изследванията имам имунитет. Добре дошли на новите мами!
Слънчогледче, и аз съжалявам много. Дано никога не минаваш отново през това.
Миленка, стискам палчета скоро да ни се похвалиш!
Росито, прекрасни малки кавалери си възпитала! Браво!

# 607
много съжалявам за напусналите ни момичета Sad много късни седмици ми се струват, какво става с тази природа, не може да се приема за "нормален" такъв висок процент аборти Sad мисля ви и дано природата ни даде знак как да се пазим щом лекарите нямат обяснение. Кураж и не се отказвайте от опитите!!!
Момичета по сайта на ladypill ли си изчислявате седмиците? Уж сме всичко октомврийки, а едни са в 5-та, други в 12-та г.с и аз се обърках в коя съм всъщност, този калкулатор ли се ползва в темичката ни?

# 608
ssbp този на ladypill на мен много ми харесва,иначе има и тези които са като калкулатори,доста лесни за боравене. Simple Smile http://www.calculator.bg/1/bremennost.html

# 609
Аз не съм ползвала калкулатор. Изчислиха ми го в болницата, защото знаят точно кога е било оплождането. 10 седмици и 5 дни съм, с термин 04.10. По ехографа бебо върви 2 дни напред. Иначе по датата на последната менструация се смята, защото при спонтанна бременност не се знае кога е била овулацията. Та броиш от първия ден на последната менструация
Според този сайт термина ми е на 09.10.

# 610
На мен гинеколога ми го изчисли с ехографа в момента съм в 8г.с. , но съм забременяла по късно, иначе по цикъл трябваше да съм в 9-та.

# 611
Как разбирате, че имате имунитет? Токсоплазмозата нали е изследва за стара и нова бактерия...и ако имате стара - това ли значи, че имате имунитет  newsm78

# 612
# 613
Благодаря  Peace Ще го прочета. Това изследване знам, че не се поема от касата и беше около 25 лв. за стара и 25 лв. за нова бактерия...По време на бременност дали се поема от касата  newsm78

# 614
  • София
Здравейте!
Слънчогледче, много съжалявам. Силно се надявам бързо да се възстановиш и скоро да се похвалиш отново.
По повод многото аборти, моят лекар онзи ден ми каза че горе долу 10% е шанса яйцето да е кухо или плода да загуби сърдечна дейност. Не, че това ме успокои. Страшно много съжалявам за момичетата, които загубиха дечицата си, още повече, че бяха толкова желани.
Shmoksi, съжалявам. От снощи все се каня да споделя с вас, сега като прочетох коментара на Софи съвсем се навих. Ние правехме опити за бебе от Септември- октомври. През декември почина баща ми и леко се поспряхме, но през януари чудото почти само стана, буквално от един опит. Само майка ми и детето знаят за бременността ми и майка ми много ме обвинява, че не ми пукало за баща ми и т.н. Според вас егоистично ли е да родя няма и година след смъртта на толкова близък?
А колкото до калкулаторите и термина, аз моя го сметнах по последна редовна менструация. Знам точната дата на бебеправене, разминава се с тази от календарите с 3 дни. По 4Д ехограф съм 1 д напред от това, което пресмятат калкулаторите. Т.е всичко е горе долу точно. Миналия път терминът ми го мениха 3-4 пъти, накрая родих 2 дни след последния изчислен термин.

Общи условия

Активация на акаунт