Отговори
# 615
Не е честно майка ти да ти говори така! Не си егоист! Явно от мъка  не осъзнава какво говори... Ще й мине! Животът продължава и не може да спре, защото някой си е отишъл. Колкото и да ни е трудно, че някой хора вече не са сред нас това е- един умира друг се ражда.  Аз виждам в детето си неща от моята баба, например като е съсредоточен и прави нещо плези езика. Така че децата ни един вид прераждат родителите ни,бабите и дядовците ни.

# 616
  • В къщурката на хълма на феите
Вики баща ми почина преди шест месеца, според мен това толкова скоро да се появи нов човек в семейството ни, е по негово желание, майка ти много скапана гледна точка им .. Crossing Arms Crossing Arms

# 617
  • София
Момичета, честно казано неприятна тема подхванахме...
vickityyy не се обвинявай по никакъв начин. Споден мен твоята майка трябва да се въздържа от такива коментари. Когато един човек си заминава, тогава идва друг. Аз на последната Бъдни вечер очаквах предложение за брак, а вместо това по-рано през деня баща ми почина. Мислите ли, че сега не искам да споделя с него, че съм бременна и да му видя реакцията. Просто така е било писано... Нищо не можем да променим, освен да си пазим хубавите спомени.

И да сменя малко наклона на темата. Споделете къде ще си правите БХС, при кого и колко ще струва?
Ще се радвам и по-опитните мами, на които не им е за пръв път, да споделят преди при кого са ходили, доволни ли са и разбрали ли са пола толкова рано?

# 618
При БХС не се разбира пола, защото е кръвен тест. Ако имаш предвид ФМ, АГ ми каза, че е възможно да се види толкова рано, но няма да дадат 100% гаранция.

# 619
БХС в София се прави в майчин дом и струва 43лв. Задължително изследване е, въпреки това се плаща. резултатите се получават до 3 дни - на място или по нета.

# 620
  • Варна
всеки тук с проблема си Simple Smile
Моят е,че реших да се постригвам а ММ  каза,че не можело - така бил чувал
знам,че има такова поверие да не одрежа късмета на бебето

# 621
Radinka89 поверието е по-разпространено в друг вариант,че ще му отрежеш .... друго на бебето  Laughing (ако е момче де  Grinning)
В българската етнография има страшно много забрани за бременните жени,които сега звучат доста смешно и не мисля,че някой им вярва и ги спазва.Ако ви е интересно мога да споделя някой от тях , но освен да се позабавлявате , не мисля,че имат друга практическа стойност  Wink

# 622
Аз например се подстригах преди 3-4 дни  Laughing Ако можеше наистина да навреди, не бих го направила, но представяте ли си една коса, неподстригвана година....Та и след раждането едва ли ще ни е до фризьор  Grinning

# 623
Моя близка беше много горда от факта, че не се е подстригвала през цялата бременност. Накрая на нищо не приличаше (с извинение), но пък важното е, че бабините деветини бяха спазени.

# 624
То ако става въпрос не трябва и да се шие и куп други глупости  ooooh!

# 625
Бях чувала, че и не трябва да се боядисваш, но защо не знам  Laughing

# 626
За боядисването поне има реално научно обяснение. Боята се поема от кожата и влиза в кръвта, но не е научно доказано дали и колко от химията преминава през плацентата. Препоръчват да не се боядисва косата първите три месеца, защото са най-рисковите, след това ако се боядисва да е възможно най-рядко. И ако може да се излезе навън от салона докато се чака да хване боята, за да се диша възможно най-малко химия.

# 627
 А добре подхванахте тази тема за БХС. Това че е задължитеен въобще не е вярно .По-скоро препоръчителен след определена възраст.А аз исках да питам дали има такива ,като мен,които са твърдо против това изследване и няма да се подлагат на него?Не ме разбирайте погрешно,но тези отностителни резултати нищо не ми говорят и смятам изследването за излишно напрягане.

# 628
Аз май ще се изследвам за втората ФМ (между 18-20 г.с.). Тогава ще ме гледат и с 3Д/4Д ехограф и ще се види повече, гледат се и органите. Сега на първата ФМ се гледало на 2Д, защото в ранна бременност така по-лесно се правели замерванията.

# 629
  • София
Благодаря на момичетата, които обърнаха внимание на проблема ми. На едно и също мнение сме.
Колкото до БХС, аз още нямам никакво инфо, ще го обсъдя с лекаря скоро. Ако съм разбрала правилно може да се съчетае в ранната ФМ. Моят лекар ми препоръча да направя изследването БХС+ ФМ в 13г.с. Сега съм в 7с.5д.
Аз не съм особено суеверна. Миналият път се подстригах в 3-4-тия месец и за сега не съм усетила детето да е без късмет или да не е доволен от дължината на някои части. То е и прекалено рано де, но аз лично не вярвам на глупости.

Общи условия

Активация на акаунт