Отговори
# 630
Не е задължително. Препоръчва се, особенно ако си над 36. С предната бременност не го правих. В 20 седмица това правих. Сега много се чудих, защото ме напрягат тези резултати във вероятности. Обаче се навих, защото доктора ми каза, че тук вече ако има повишен риск се прави кръвен тест за доказване дали детето е с Даун. Ако този тест покаже, че детето е с Даун тогава правят амниоцинтеза.  Каза, че там рискът е 3% и, ако направиш спонтанен аборт след амниоцинтеза може да загубиш дете, което всъщност е било здраво. Затова този кръвен тест е много добър, т.катж не крие риск. Това ми наклони везните този път да го направя, въпреки че съм на 36 , но ще ме смятат като 33 годишна, защото това бешее замразено ембрионче от преди три години. Ама пак ми е напрегнато. Взеха ми кръв за БХС в понеделник а феталната е на 27.03.

# 631
Да и аз чух ,че е въведено ново кръвно изследване.Не съм запозната и ми е интересно защо не се прави директно то ,а трябва да се мине през това с вероятностите.

# 632
Сигурно ,защото е нов. Имат нужда от още чисто статистически доказателства, че е точен. Затова и все още , ако този тест покаже, че детето е с Даун , след това правят амниоцинтеза. Но доктора каза, че и товя скоро няма да се прави, т.като до сега теста показва много високо ниво но точност.  2012 този тест го нямаше, поне не и в болницата, в която бях тогава.  Сега съм в академична болница, с по-високо ниво на техниката и възможностите за изследвания. Освен това това е детска болница, която има родилно отделение и вниманието към детето, било то и неродено е много голямо и имат всички необходими ресурси и специалисти.

# 633
 Аз сега навлизам в материята,защото първата ми  бременност до 7-мия месец я следих на морето- работих там,а доктора безхаберник,който ме наблюдаваше не ме теглеше ,а какво да говорим за такива екстри.За кръвно налягане и изследвания за венерически и хепатит да не говорим.Та сега наблюдаващия ми каза на следващия преглед да съм обмислила дали искам да се подложа на БХС.

# 634
Много съжалявам за момичетата, чиито бременности завършиха неуспешно. Виждам, че са силни жени и се надявам да мислят позитивно.
Моят Аг каза, че на ранната ФМ гледат същите неща, които и той гледа на всеки преглед. И той правел същите замервания. Каза ми, че ми препоръчва да отида на същинската ФМ, която е около 20 г.с. За БХС каза, че над 30г го препоръчва, а над 35г го смята за задължителен. Понеже аз съм на 27 ми каза ако искам за собствено спокойствие да отида. Мисля да не  ходя. С първата бременност не бях запозната с изследванията, а тогавашната ми АГ беше забравила да ме прати на ранната ФМ и БХС, та ги направих около 18 г.с. по мои спомени. Сега сигурно пак така ще стане...

# 635
Новото изследване за Даун не се прави директно, защото не се поема от касата и струва около 2000 лева за всички тризомии. Не знам как е за майки над 35 в различните държави и дали се поема, но тук в Германия и за тях не се поема.

# 636
По принцип тук БХС се плаща , ако си под 36, след това не. Доктора не спомена дали трябва да плащам за този новия тест, но си мисля, че щеши да каже ако беше така. Абе да не стигаме до там!

# 637
Тук е информацията за теста на български с цените и сравнение на различните пакети. Над 99% сигурен е и не е инвазивен, с което превъзхожда и БХС+ФМ и амниоцентезата. Но както каза Денис, в случай, че резултатът е положителен, все пак се прави амниоцентеза след това, по-скоро при отрицателен резултат човек може да си отдъхне и да е спокоен и да не разчита на статистики и вероятности. Цената обаче е… без коментар. Надявам се като се наложи повече и цената да се промени.

http://www.prenatest.bg/za-prenatest/investiciata/

# 638
Ъъъъъ материала лети до Германия. Явно не се прави още в Бг и някой е намерил начин да сваля кожи...

# 639
В Германия тестът е над 900 евро в пълния му вариант, тоест без пътя разликата не е голяма… Не мисля, че става дума за дране на кожи тук. Доколкото знам от цяла Европа тестовете се пращат в Германия.

# 640
Момичета днес мие гадно,като пърцал съм.Дори сока не го задържах и лежа.
Изчетах ви всичко ами ще мина на всички изследвания на 35 съм и държим да е всичко наред с бебоците.
Иначе,аз съм сигурна,че при загуба на близък няма как да се виниш ,че носиш нов живот.Моята кума роди малко след катозагуби баща си.И бяхме сигурни,че това е късмет за бебчето.А сега младежа е отличник и прекрасен млад мъж.Това което знам аз е ,че не бива да се пише пърородно дете на починал всичко друго е бля-бля ,като на моето свеки
-да не си режа косата ще отрежа пишлетата на момчета ,а аз не зная още кво нося,иили късмета
да не минавам под простир
да не гледам филми с ужаси и прочие,Бременната не трябва сама да плете, шие -че ще му зашия успехите и т.н
то сие начертано как ще бъде ,тъй вече си мисля аз
та при мен това
почивам и чета книги ,и ви следа вас

# 641
Много искат германците! Тук и в Белгия е   450 евро , е от януари се поема от здравната каса. Абе както и да ги гледаш за много хора това са ужасно много пари
 Crossing Arms

# 642
Здравейте,мамчета Hug
Не съм много активна ,но ви чета редовно ,просто нямам време от малката и основно полежавам заради умората и гаденето  Confused
Искам да изпратя едно Hug на всички момичета -Полинчето ,Милена89,Слънчогледче,Ивка и сигурно дано забравям някоя мама или да няма повече .....МНого скоро знам и вярвам ,че ще имате прекрасни коремчета и ще родите живи и здрави бебчета! Hug
За БХС и ранната ФМ. -ще ги правя живот и здраве тази седмица -в 12г.с. ,като общо тук в Пловдив вървят доста скъпичко ,аз ще платя 140лв. за двете общо.
Разбира се до безумие ме притеснява това чакане на резултати ,но съм на 32г. и ми се иска да знам ,че всичко е наред . Praynig
При мен гаденето все така продължава за съжаление ,хапвам защото иначе става още по-зле .......но и днес цял ден ми е  Sick
Утре си идва ММ от чужбина ,та ще му е първата среща с коремчето,направихме бебето и той тръгна ,та ще е първата среща с новото бебче  Laughing
Хубав ден ,момичета! Hug

# 643
Блaгодaря момичетa зa внимaнието  Hug Aз не чувствaм винa, че нося живот или двa след кaто е починaл близък човек. Кaкво aборт ли дa нaпрaвя? Изкaзвaниятa нa близки от този род зa бременнa женa е крaйно неуместно... Вики, споделям мнението нa другите зa мaйкa ти. Явно мъкaтa й е много голямa и й е трудно дa преживее зaгубaтa нa бaщa ти, но не е прaвилно дa те кaрa дa чувствaш винa  Hug
БХС съжaлявaм че прaвих с преднaтa бременност. Тогaвa бях нa 31. Сегa нямa дa прaвя, още повече че с близнaци резултaтите сa съвсем недостоверни. В срядa 18.03 ще прaвим рaннaтa ФМ. Тогaвa ще съм точно 12тa седмицa + 0 денa.

# 644
Момичета днес прочетох това
Притча за пеперудата
Веднъж в един пашкул се появила малка пукнатина и случайно минаващ човек стоял часове и наблюдавал как през тази малка цепнатина се опитвала да излезе пеперуда. Минало доста време, но пеперудата сякаш изоставила своите усилия, а цепнатината оставала все така малка. На човека му се сторило, че пеперудата е направила всичко възможно и че у нея не са останали никакви сили за каквото и да било повече. Тогава човекът решил да помогне на пеперудата: взел малко ножче и разрязал пашкула. Пеперуда излязла веднага. Но нейното телце било слабо и немощно, крилата й били недоразвити и едва се движели. Човекът продължил да наблюдава, мислейки че крилата на пеперудата ще се оправят, ще укрепнат и тя ще може да лети. Но нищо подобно не се случило.
През остатъка от живота си пеперудата се влачила по земята. Тя така и не могла да литне.
И всичко само заради това, че човекът, желаейки да й помогне, не разбрал, че усилието за излизане от пашкула е необходимо на пеперудата, за да може течността от тялото й да премине в крилата, те да се разгърнат и така тя да може да лети.
Животът заставял пеперудата с труд да напусне тази обвивка, за да може да расте и да се развива.
Понякога именно усилието ни е необходимо в живота.
Ако ни беше позволено да живеем, без да срещаме трудности, то бихме били ощетени. Ние не бихме могли да станем толкова силни, колкото сме сега. Никога не бихме могли да полетим.
Аз молих за сила … а животът ми даде трудности, за да ме направи силен.
Аз молих за мъдрост… а животът ми даде проблеми за разрешаване.
Аз молих за богатство… а животът ми даде мозък и мускули, за да мога да работя.
Аз молих да мога да летя… а животът ми даде препятствия, за да мога да ги преодолявам.
Аз молих за любов… а животът ми даде хора, на които мога да помогна да разрешат проблемите си.
Аз молих за блага… а животът ми даде възможности.
Не получих нищо от това, за което молих… Но получих всичко, което ми е нужно.

Ичката,много се радвам ,е ще те гуши много момчето.Все пак ще види едно тумбаче сладко и малко.Много се радвам.
Ами аз си платих пакет и всичко влиза в него да си призная,та много малко няма как ,като ходих на пазар всичко ви се видя скъпичко но кво да прави човек ,нали е за бъдещето ни.

Общи условия

Активация на акаунт