Отговори
# 660
Здревейте мами, аз не съм писала от много време, но просто не ми остава време за нищо. Ходя на работа, започваме ремонт.....а аз сутрин и вечер съм като парцал. Вече съм в 9 седмица, но няма изгледи скоро да сспре лошото. Сутрешното гадене ми  обяснимо, но кажете на вас вечер зле ли вие?
Всъщност, нещото което най - много ме притеснява е, че не пия вода, по цял ден. Просто не мога, става ми лошо и започват едни напъни за повръщане и гадене. Пия сокове, безалкохолни  и страшно много сода (газирана вода), но чиста вода не, грам дори. Незнам дали да се притеснявам, на преглед съм чак другата седмица, нямам телефон на докторката. Дали содата ми замества водата. Ето и днес не съм пила грам вода, даже Дуфастона и фолиевата киселина ги пия  с газирана вода  newsm78

Момичета, леко бременеене от мен и дано на всички гаденето мине бързо и да можем пълноценно да се насладим на бременосттите си  Praynig

На всички напуснали ни мами, много кураж. Стискам ви палци много скоро да се завърнете в редиците на бременелките Simple Smile

# 661
При мен гаденето през деня отшумя, но няколко сутрини като стана се чувствам добре, обаче започна ли да си мия зъбите се започва едно яко гадене, че направо си се мъча да повърна, но нали нищо не съм хапнала и няма какво да върна  Sick (извинявам се за описанието)...После съм си пушка цял ден и ми е добре.
Но много често и вечер ми се гади и ми е отмаляло, Бебо.
Според мен не е добре да не пиеш вода и не мисля, че содата може да замести чистата водица. Да, снабдява те с течност, облекчава гаденето, но не е ВОДА. Пробвай да изцеждаш лимон във водата...или не знам и аз ...

Ние днес ходихме до Стара Загора по моловете, цял ден обикаляхме и вечерта излизахме. Абе оползотворихме дъждовния ден... Wear Umbrella Обаче съм капнала и ще спя като къпана   newsm46

# 662
От началото все вечер ми е лошо. Абе кано стане 16ч. и се почва. Не е нещо ненормално. По принцип говорят все за сутрешно гадене, но на някой им е лошо вечер а на други по цял ден.
Безалкохолните газирани напитки не са много за препоръчване. Признавам си, че пия по малко, особенно газирана вода, по-рядко Кола, но като съм жадна пия вода, често с лимон. И в момента това пия. Мен лично мого ме бие на течности. Пробвай наистина с прясно изцеден лимон, може пък така да стане а и той облекчава гаденето.

# 663
 smile3504

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 11:24 от ShikeR

# 664
И аз да се пооплача, на крака и дупе нищо не съм качила, влизам си в XS, но гърдите ми от 75Е станаха 80Н, огромни са, а съм едва в 9г.с. ... не ми се мисли докъде ще стигна докато родя.... Болезнени са и ми е дискомфортно докато спя. Днес разчистих гардероба и почти всички връхни дрехи, ризи и др. са ми малки.... А това си е сериозен проблем защото ме боли гърба и няма бельо за слаби жени с много голям бюст. Т.е. има само на някои места и е мнооооого по-скъпо.
Aз се родих със спортни сутиени, тип зa фитнес или тичaне. Дори спя с тях. Не съм от нaй-едрогърдите, 75Д, но не ми е комфиртни с нормaлен сутиен.

Зa БХС зa близнaци знaм, че не се прaви точно зaщото aко се получи лош резултaт не може дa се ооредели зa кое бебе е. Отделно товa е изследвaне, което не дaвa достоверни резултaти, a някaкви вероятности. Имaм познaтa, мa която й излезе риск зa Дaун 1:30. Детето се роди нормaлно, сaмо се побъркa цялa бременност. Другa познaтa имaше резултaт 1:3000, детето се роди с Дaун. Смятaм, че ФМ е достaтъчнa. Aко нa нея се види нещо нередно едвa тогaвa ще се зaмисля дaли дa нaпрaвя или директно aмниоцинтезa. Пренaтестa е много скъп.

# 665
Аз от днес съм на вливания, че работата е много зле. Такова виене на свят и гадене, пък и повръщане, че едва ходя. От други ден може и да ме вкарат малко в болница.
Вече не знам как ще я карам ...
Чипче, дa се опрaвяш бързо! Стискaм пaлци дa отминaт по-скоро нерaзположениятa!

# 666
Хайде да се представя...живея в Щатите и живи и здрави октомври чакаме третото си детенце. Имам три бременности преди това, като първата свърши фатално в 12 тата седмица.. Две нормални раждания, без обезболяващи и с много емоции. В момента съм  9 та седмица и 4 дни. Първият ми преглед е следващата сряда и нямам търпение. Тук хората не си дават зор. Надявам се да имаме тупкащо сърчице. Иначе си повръщах като за световно, сега ми остана само гаденето. С първите бременности изгибих по 6 - 7 кг първите 4 месеца от повръщане. То не беше сутрешно гадене, беше целодневно. С първото си дете излязох по малко кг от болницата, отколкото бях забременяла Grinning.  Нямам търпение да дойде 13 - 14 седмица и гаденето да отмине, та да се почувствам нов човек...за момичетата дето повръщат много / от личен опит казвам/ опитайте  да пиете вода и да си взимате витамините / фолиевата киселина/. Правя си една лимонада от лимон, вода и малк настърган пресен джинджифил - поне не ми се гади толкоз... Леко бременеене, момичета Simple Smile

# 667
Добро утро, момичета, аз съм будна от 6 сутринта и вече се чудя какви да ги свърша Simple Smile, напоследък се будя много рано и то без да е звъннала алармата, ама се чувствам отпочинала. Как изкарвате почивните дни? При нас времето е хладно и дъждовно, пък и аз петък се прибрах от работа кихаща и с температура, та се наложи да пазя леглото. Но днес вече съм много по - добре, така че утре - пак на работа. Дано неразположенията при всички ни отминават по - бързо. Аз в четвъртък съм на лекар, вече нямам търпение, и ще питам за БХС и за ФМ, че нещо не са ми ясни. За едното лекарката ми спомена, че ще го правим, ама сега ще я разпитам доста подробно. Това е засега от мен. Хубав ден ви желая  bouquet

# 668
Мацки и мамчета, добро утро от мен.Тази сутрин се укорох като  #Cussing out.Боже и на цялото чудо закусих сладолед с бисквити ММ  #Crazy Sick каза мила вън сняг ще завали ти  newsm78
ами кво да правя
Полче мила влизай ,че те мисля и утре ще те гуша цял ден мислено  Hug
иначе благодаря за отговорите за БХС
страхотни сте
хубав ден ,днес май ще си правя нещо за хапване ,че имам апетит ,странно но факт

# 669
Здравейте, момичета! Аз не съм се включвала в последните дни, но дъщеря ми отново лепна гадния вирус и време не остава. Вече не знам какво да я правя, хич не ми се иска да пие пак антибиотик защото мина точно седмица от предишния  прием. Мисля да я заведя утре на едни изследвания на кръв да видим какво ше излезе.
Отделно съм си се панирала за бебчо, дали всичко е наред. Следващият ми преглед е на 19 и вече нямам търпение.
За БХС миналия път го правих плюс 2-та ФМ. Сега мисля да правя всичко. Все пак съм минала 30-те.
Гадене и аз почти нямам, епизодично се появява ту вечер, ту сутрин, но не е страшно.
Лек и усмихнат ден на всички и само хубави новини!!!

# 670
 Здравейте и от мен, едвам ви из1еетох, от 2 дни не съм влизала Simple Smile
Шмокси, моите съболезнования! 
За БХС - какво да кажа, като сега съм на 36, октомври ще съм на 37 Simple Smile ако АГ не настоява не бих го правила. Преди година и пловина правих всичко и чести прегледи и притеснения, сега ми се иска да избегна това. А е само вероятности и статистика... не мисля, че има смисъл, освен да платим към 120лв
За суеверията - твърдо съм против всякакви дивотии. Съжалявам, че някои са ми насадени от малка - да не кръщавам първородно на починал и др. Подстригвам си се редовно и имам момченце Simple Smile да сме здрави само, другото са смешки
Морската сол малко ми помогна за хремата, но сега пък малкият отново се разболя! Седмица ходи на ясла, седмица и кусур боледува... уф!

# 671
Момичета как се правиха тези лентички отдолу? Забравила съм вече....  Thinking

# 672
denise78 http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=242.0 избери си от тук някой сайт ,за да си избереш лентичка и после поставяш линка в настройките на профила си.Ти как си днес?

# 673
Болна съм..... Хрема.... Мноооого ми омръзна! Вече ми е жал за ММ. Горкият кво по-напред да хване се чуди, щото аз съм пълен парцал. Голяма веселба!  Mr. Green Трябва да уреждам неща за след раждането , а ми е трудно да мисля за тях, обаче до 14-та седмица трябва да съм го направила. Тук след раждането за една седмица всеки ден от 9 до 16ч. идва жена, която е специално обучена. Помага на мама за бебето,учи я ,ако е без опит. Следи за температурата на мама, на бебето, как яде и бебето и мама и т.н. Помага за кърменето. Отделно върши лека домакинска работа. Миналият път много се притеснявах да не вземе да ми се падне някой крокодил, с който да не се разбираме, но ми се падна една много точна мацка и ми беше много спокойно с нея. Сега трябва вече да се запиша за такава жена и ще поискам пак тя да дойде. Обаче ми е трудно да мисля толкова напред.
Миналата бременност от 12 седмица се записах в една организация, която събира урина на бременни до 16-та седмица. От тази урина се извлича хормон, от който се прави лекартсвото Прегнил. Мамите, които са минали през инвитро са го чували. Малко е обвързващо,защото събираш всичко в едни контейнери и всяка сряда ги слагаш вън, където сте се уговорили и идват с кола и ги взимат. Аз не исках съседите да значт,че съм бременна, а ако видеха контейнерите веднага щяха да се усетят, че ги крих из едни храсти. Горкият човек все се дереше като ги взимаше.  Mr. GreenСега седя и се чеша дали да започвам пак с това... newsm78 Харесва ми идеята да помагам на други мами (и мъже), които имат нужда от това лекарство. Май пак ще се запиша...
Ако знаеш как ми е мъчно за Казанлък........ Sad

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 16:04 от denise78

# 674
Здравейте момичета и аз сьм болна с температура и хрема  Sad дьржи ме като парцал ... Доки ми каза да пия коризалия  Tired неспирам сьс билките но ако някой знае нещо за облекчаване на хремата ще сьм много благодарна  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт