Отговори
# 645
shmoksi  страхотна си мила.Носиш живот и той дар божий,и плод на любов.Кокй кво ще кажа няма никакво значение.
но сега за БХС понеже ми е първа бременост и то с близнаци да уточна по естествен път и съм на 35 години ,ами казаха ,задължително да правя
ще ми кажеш ли защото си толко категорична ако нее тайна и то държавна майта пя се
Момичета каде сте в това мрачно време днес се изгубихте
Полинче мила как си,Слънчогледче ти,
Рокси каде си,че и  bowuu тате Ивко, нее влизал да кукурига в нашият кокошкарник скоро,майтапя се
и нещо лично мами много пишкам нормалоно лие . newsm78

# 646
Пчеличке, тук съм миличка, добре съм  Hug.
Днес съм се отдала на чистене и готвене, че досега се пазех да вдигам тежко, демек прахосмукачката  Crazy, ама няма вече за кога да се пазя,та викам поне нещо полезно да свърша. Whistling Grinning

# 647
Шмокси, моите съболезнования!  

На Полинчето, Ивка, Миленка и Слънчогледче голямо гуш и скоро да ни зарадват с добри новини!  

Добре дошли на новите майчета!

Едвам ви изчетох. Не бях влизала няколко дни, че съм се размазала ужасно.   Постоянно ми се гади, спи ми се,  нямам сили за нищо. Каката само ме тормози да играем. Едвам смогвам с домакинстването. А съм болнични. Не знам как ще ходя на работа от сряда. На преглед съм във вторник чак и ми е едно притеснено...
Помрънках си.

# 648
Ох,момичета,като цяло съм доста позитивен човек,обаче от няколко дни се тревожа.Нямам търпение да дойде 24.03 за прегледа и ФМ.Моят свекър ме кара да направя всички изследвания,така че 100%и БХС ще правя и каквото още трябва там.Аз съм чувала,че БХС при близнаци не се прави(нз дали е вярно).Преди като ми се налагаше да ходя почти всяка седм.на консултация (поради зацапване),чак ми беше писнало,а сега съм нетърпелива направо.

# 649
За БХС при близнаци знам, че ако са еднояйчни не може да се определи кое от тях евентуално е с Даунсиндром. При двуяйчните близнаци получаваш резултатите за всяко поотделно. И ФМ там вече си разглеждат дечицата поотделно .

# 650
denise,да,да и аз това исках да кажа Simple Smile.И двата теста ли (ФМ и БХМ)са само вземане на кръв?И мами вие започнахте ли вече да се мажете с нещо за стрии,аз накупих бая неща,но още не съм започнала да ги ползвам.
pcelichka и аз споделям твоят проблем,пишкам доста,но вече и течности започнах да приемам.
Относно суеверията,нито ги знам,нито пък имам желание да ги знам Grinning

# 651
Здравейте момичета. Аз в началото все ви се оплаквах, че не издържам, че ми е лошо и така, но явно съм късметлиййка. Наистина ми беше лошо, но само 2 седмици . Виждам, че доста от вас се оплакват в 11, 12 седмица ужасссс, на мен от 3 седмици не ми е ставало грам некомфортно, за което се радвам разбира се и на вас пожелавам скоро да сте ок. Сигурно ще имам момче щом не ми става лошо, предния пат с много неразположения момиче хаххахахах това е в кръга на шегата.
Пчеличке, аз в това лошо време сутринта чистих и следобяд с ММ отскочихме до София да си накупя малко дрешки за бременни и на малката малко дрешки. Сега си лежа и чакам някой филм. ММ ще ходи на рд, но аз нямам желание и ще си почивам. Малката е при майка ми от снощи до утре.
Аз съм на преглед в четвъртък 11 седмица нз какво ще правим каквото каже доктора.
 Hug

# 652
Момичета, чета и не вярвам на ушите си Mr. Green как е възможно все още да има хора, които да говорят тези безмислици за подстригването.... няма нито една причина това да навреди на бебето освен може би свекърва, която нейната свекърва някога е прецакала и сега и тя трябва на свой ред да си дрънка глупостите на снахата. То същото е с това бебето и майката да не излизат 40 след раждането #2gunfire Това поне е имало смисъл преди 100 години, но не и сега. Мислете с главите си, а не слушайте глупости.
И какво трябва да ходим чорлави ли?
За боядисването бая рових да търся клинични проучвания относно потенциални вреди, и не намерих окончателни данни, въпреки това изчаках максимално, но трябваше да се боядисам понеже съм доста побеляла. Използвах безаомонячна на велатон, стоях по-малко време и бях отворила прозорците докато приятелка ме боядиса. Предпочетох в къщи.
Не беше най-доброто в тези седмици, но трябва да работя и не мога да ходя побеляла...
А за козметиката бих препоръчала Юсерин и натуралните изпитани неща като: кокосово масло, зехтин, преварена с ябълка свинска мас (но не от магазина, а от някое село). Много добре се получава ако в 20-30мл студено пресован зехтин се оставят да престоят на тъмно 3 дни 4-5 сухи карамфила (има в магазините за подправки).

# 653
И аз вчера си купих дрешки за бременни, но са за по-топло време. Имам малко зимни и даже вчера бях с панталон за бременни, беше ми добре на корема,защото не ме притиска, но още ми е голям и само го вдигах. Като си спомня с предната бременносн чак в 5-ти месец го обух а сега вече си имам коремче.
trinidat БСХ е кръвен тест а ФМ е с ехограф. Там мерят определени неща на бебоците ( сега пак забравих думата). Ако попиташ чичко гугъл ще ти изплюе много информация.

# 654
И аз да се пооплача, на крака и дупе нищо не съм качила, влизам си в XS, но гърдите ми от 75Е станаха 80Н, огромни са, а съм едва в 9г.с. ... не ми се мисли докъде ще стигна докато родя.... Болезнени са и ми е дискомфортно докато спя. Днес разчистих гардероба и почти всички връхни дрехи, ризи и др. са ми малки.... А това си е сериозен проблем защото ме боли гърба и няма бельо за слаби жени с много голям бюст. Т.е. има само на някои места и е мнооооого по-скъпо.

# 655
Аз от днес съм на вливания, че работата е много зле. Такова виене на свят и гадене, пък и повръщане, че едва ходя. От други ден може и да ме вкарат малко в болница.
Вече не знам как ще я карам ...

# 656
chip4e, стискам палци да е временно и скоро да отмине!

# 657
chipche ще мине. Ако трябва и болница да не се обезводниш и да ти дават нещо за повръщането. Трябва да ги избутаме тези три месеца. Аз от един час се боря с пориви към тоалетната, още одържам ама ....

# 658
 pcelichka33 Предполагам въпроса ти за БХС е отправен към мен,ако не е извинявам се че се повтарям.Не го харесвам заради относителния резултат.Каквато и да е вероятността ще ми се стори доста по-притеснително,когато съм го видяла черно на бяло- не че си мисля че съм застрахована -не дай си Боже.
 Стриите - много болна тема.Толкова съм нацъфкана от предната бременност,че се чудя има ли къде още да ми се появят ,за да се мажа с нещо определено. Joy Joy Винаги след баня се мажа с олио така или иначе ,така че мисля да си продължа да се мажа с него.

# 659
chip4e бързо отшумяване на лошите симптоми ти пожелавам  Hug
Jojolinka за стриите и аз бях писала същото,като се обсъждаха малко по-рано  Grinning Grinning Grinning То на къде ли повече....  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт