С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 137
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
  • Cyberspace
Ооооох, моята този път даже не успя да ме изнерви. Остави ме безмълвна, но признавам си - успя да ме учуди, а си мислих, че няма с квкво вече  #Crazy

# 181
  • София
И какво е логичното обяснение да не се ходи на гробища? Суеверията за мен са тъпотия, да не каже нещо по-силно, с което да засегна доста хора.

Сигурно си ходила на погребение, а и да не е погребение, достатъчно е наоколо да ти мине някое такова, пък и там хората се разстройват повече, едни плачат, други реагират по различен начин. Не е място за бременна жена там, категорично. Дори само до някой гроб да се ходи, да не е някакъв ритуал нещо, асоциациите, които може да навее... Аз съм ходила 2 пъти, няма да ги забравя, хем не бях бременна - щях да припадна, дори не знам от какво...

# 182
  • София
Coming 2 life, въпросът ми не беше защо една бременна жена да не ходи на гробище. Виж, че пишат, че цялата й рода едва ли не, барабар тази на мъжа й не трябва да ходи по такива места.
Колкото до мен - никога не съм ходила на погребение, защото не мога.

# 183
  • София
Coming 2 life, въпросът ми не беше защо една бременна жена да не ходи на гробище. Виж, че пишат, че цялата й рода едва ли не, барабар тази на мъжа й не трябва да ходи по такива места.

Ооо,това с цялата рода и за някакъв си период, са си живи суеверия. Има си хора, които не се съобразяват с това, както и има другата крайност - хора, които си търсят извинения.

# 184
  • Пловдив
Защото не ти се е налагало. Като ти се наложи няма значение бременна, родила, с бебе - ходиш.

# 185
Аз като бях млада булка  на помена на дядото на мъжа ми ми казаха да стоя в къщи.Не било хубаво млада булка да ходи на гробищата.Вероятно ,за да не се разстройва и ако е бременна или кърмачка да няма последстие за бебето или да и спре кърмата от стрес или подтискащата обстановка там....И по добре.

Иначе Тонке, на погребение съм била много пъти в живота си .В първи клас-на баба ми,после на дядо ми,на баща ми и т.н.

# 186
Да ви кажа ,който иска да вярва ,който не иска да не вярва.Има негативни  усещания ,има  сложни  трептения  между живота и смъртта.Някои  вярват в прераждането ,някои  в религиозните   постулати.И като отида на помен на съседа ,някакъв дядо на 83  години и след часове посрещна бременната си снаха ,не съм сигурна,че няма да пренеса  настроението най-просто казано от там. Или разните трептения   вибрации които съм поела на гробището и в дома на покойния.Близките му си го спомнят ,плачат от мъка или ритуално .Точно пък тези такъв цирк направиха на погребението че Болшой театър ще им завиди.Дали  е вярно или не е ,ако трябва и   бибенка от овца ще изям ,само да мога да помогна на моите хора.За добро.Не съм маниачка и ако не знаех нямаше да променям нищо ,но след като ми надуха главата с постулати какво не трябва да правя ,няма нарочно да правя напук.Нищо няма да ми стане да се подчиня ,дори да е простотия.Като си млад си силен и   около теб има защитно поле от такива  енергии.С остаряването това поле е пробито.  та аз се подчиних .Ходих непрекъснато с години и никой не излезе да ми каже дума. Пък на съседите не съм длъжна .Наситих се на гробища ,на траурни ритуали ,на  помени и готвене. Просто така ще е-докато се родят и отраснат малко ,поне до 40 дни ,дано не се налага ,няма да ходя.Само на собственото си погребение  не мога да отсъствам и дано няма близки да се нуждаят от мен там.После пак ще съм непукист.То като се заговорихме за такива-не даваха пелените на бебето да замръкват навън под звездите до 40 дни. Прибираха се ,не знам демони ли има нощем или  е каприз.Но  и това съм спазвала.Няма да им казвам обаче ,да си правят каквото искат.Само ще стискам палци още два месеца.

# 187
То като се заговорихме за такива-не даваха пелените на бебето да замръкват навън под звездите до 40 дни. Прибираха се ,не знам демони ли има нощем или  е каприз.
Заради самодивите е, да не ги нагазят. Живяла съм на такова място в Балкана, където са доста съхранени такива поверия, та така са ми казвали.

# 188
И аз съм го чувала това за събирането на пелените,за да не замръкват на простора до другия ден,че излизали демони и таласъми през ноща и да не докосват бебешките пелени и да оставят лоша енергия ,ама не си спомням да съм го спазвала....

# 189
  • Пловдив
И аз съм го чувала това за събирането на пелените,за да не замръкват на простора до другия ден,че излизали демони и таласъми през ноща и да не докосват бебешките пелени и да оставят лоша енергия ,ама не си спомням да съм го спазвала....
Ето едно поверие което съм спазвала, абсолютно. Мхм. НИКОГА не са замръквали на простора.  Mr. Green

Щото не ги простирах, суша в сушилня.

# 190
Пустата свекърва ,от кога се каня да напомня на сина да осигури сушилня ,ако иска да купува ,ако иска да рисува ,но две бебета на терасата няма как да става.Място йок за толкова пране. Това е негова грижа.Само че как да му кажа без да си изкарам   по така отношение,питам се. Освен да се сети сам ,то няма и накъде иначе.

# 191
  • София
Снахата ще го подсети, Борянка, не ги мисли Grinning

# 192
Да ви кажа ,виждам подобна тема ,за гадна свекърва дето заради името изгонила внучето от Пловдив във Видин посред зима,а сега иска да го види.Бах тези хора ,какво им става не знам.През ум не ми минава да питам за имена.То се знае   едното ,че ще е на тъста.Преди да се женят се знае ,даже попитах на кого ,че не му знаех името на човека. Хитро не ми казаха но после събрах две и две. Мъжа им няма да разбере да се радва ,а пък аз хич не си искам името.Та принципно няма за какво да се боря. Но  да изгоня бебето ... newsm78 #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 193
Има всякакви идиоти, Бор_яна. Като не е кръстено на някой, все едно не съществува детето Crazy Или е по-малко обичано от другото, дето е кръстено на някого.
Аз пък заявих на всички, че детето ще е кръстено на себе си. Още име не сме измислили, но условието е да не е кръстено на никого. И ММ е предупреден. Друго няма да приема. Който има претенции да си роди дете и да го кръсти както си иска!

Това за простирането и аз съм го чувала някъде. Ама няма да мога да го спазвам. А за сушилня място нямаме. Абе, ако започна да спазвам всички поверия трябва да легна на леглото и да стана от там като ми изтекат водите Simple Smile Живея си на принципа "щастлива мама - щастливо бебе"

# 194
Кира ,права си.Ама много права.То си е  рядкост да го постигне човек,но поне да има мерак да се старае.Щастлива мама  ,щастлива жена,приятелка ,дъщеря...всичко щастливо радва докосналите се до него.Това си уцелила в десетката.Имаш  двор и ТМ да наснове  простори,колкото ти трябват.Ще измислите нещо.Моите са в апартамент ,няма таван ,една тераска ,и близнаци.Все ме напъва да се произнеса пред микрофона и  се въздържам.Щото сина ми е нормален ,имам му доверие  и съм сигурна,че сам ще се сети как да си реши проблемите.Ама ми се иска вероятно да участвам по някакъв начини  аз в подготовката ,да съм съпричастна.Не вярвам да е проблем да ме изслушат ,но по добре че съм далеч и удържам мерака,тук си чеша езика.Много ме е страх за раждането ,от разсъждение се страхувам ,да не станат сраствания като  я режат и  да я боли при всяко навеждане и изправяне. Дано е свестен лекаря и да си свърши работата ,но няма да се обаждам ,че пък другото-ако при нормалното раждане не е свестен и стане нещо ,....просто не е моя работа и моя отговорност.Което не пречи да мисля и да се моля всичко да им е наред.Ще съм ревлива и щастлива само да знам,че е дошло времето ми да съм баба,от кога чакам.

Общи условия

Активация на акаунт