С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 055
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Скрит текст:
Моите родители са точно такова семейство - опропастили своя живот заради този на своите родители. Майка ми първо трябваше да гледа свекърва, която се парализира. Да поясня, че когато баба се превърна в жив труп майка беше бременна в 6-ти месец. След раждането на брат ми тя имаше две бебета - едното в едната стая, а другото - в другата. Ходеше и на работа. Как сме се оправяли ние си знаем. Баба вече е по-добре и сама се грижи за себе си, но после последва дядо, за който пак майка се грижеше и тъкмо нещата се успокоиха другата ми баба легна на легло, и тъй като принципно живее на 300 км се наложи майка да си я прибере вкъщи за да може да я гледа. Пак си ходи на работа. Общо взето от 25 години брак, тя 15 от тях е гледала старци, или ако не толкова стари- то по-скоро болни хора. Много е хубаво да имаш избор, но понякога просто не разполагаш с такъв, без значение какво ти се иска или не.

Ние също мислим да забегнем в чужбина, още го обмисляме. Моите родители ни подкрепят, въпреки, че знаят, че ще им липсваме много и няма да им е лесно.
Неговите - и дума да не става. Нищо, че имат по-голям син, който да ги гледа, как така сме щели да зарежем всичко тук. За кого я били строили тази къща.
Скрит текст:
Благодаря за къщата, но като няма къде да работя не ми се занимава, като тях със земеделие. Уважавам труда им, но аз не съм се старала и учила за това. Ще видим как ще се доразвият нещата и ще вземем някакво решение
.

Ето това манипулиране, нарочно или не, ме дразни много. Какво е това самомнение, че си позволяваш да се опитваш да налагаш своите планове на доскоро непознат възрастен човек? Говоря зя свекъри - снаха. Може да предложиш, да помолиш, но да се опитваш да налагаш...  Stop

# 76
  • София
Мани снахата, тя по подразбиране не се брои за човек, ами на собственото си дете се налагат и вменяват комплекси. Като чета темата, изпадам в отчаяние, какъв изостанал народ сме, патриархални, закостенели разбирания колкото си искаш.  #Cussing out Тук на детето все още се гледа като на роб, който си благоволил да родиш за да ти служи до гроб. Вие така ли гледате на децата си? За да ви гледат на старини ли ги родихте?

# 77
  • Mediterraneo
Лично аз изтръпвам от мисълта да не се налага децата ми да ме гледат! Дядо ми, Бог да го прости, винаги е казвал, че иска да умре, докато ходи; да не се залежава, да не е в тежест на деца и внуци. Така и стана, отиде си внезапно. Така искам и аз. Децата ни са родени като плод на любов, те осмислят дните ни и само болен мозък може да мисли да ражда деца, за да има кой да го гледа на старини  Sick
Пп- едните ми баба и дядо са живи. Цял месец не вдигнаха телефона да ни питат как преживяваме, къде живеем, как са децата; но в момента, в който разбраха, че заминаваме, баба ми 20 минути рева по телефона с въпроса Ами ние какво ще правим??!?! Нямам думи... Отговорих й, че ще правят това, което са правили и досега- ще се правят, че аз и децата ми не съществуват... Разбира се, нещата си имат контекст  Peace

# 78
  • София
Лично аз изтръпвам от мисълта да не се налага децата ми да ме гледат! Дядо ми, Бог да го прости, винаги е казвал, че иска да умре, докато ходи; да не се залежава, да не е в тежест на деца и внуци. Така и стана, отиде си внезапно. Така искам и аз. Децата ни са родени като плод на любов, те осмислят дните ни и само болен мозък може да мисли да ражда деца, за да има кой да го гледа на старини  Sick
Пп- едните ми баба и дядо са живи. Цял месец не вдигнаха телефона да ни питат как преживяваме, къде живеем, как са децата; но в момента, в който разбраха, че заминаваме, баба ми 20 минути рева по телефона с въпроса Ами ние какво ще правим??!?! Нямам думи... Отговорих й, че ще правят това, което са правили и досега- ще се правят, че аз и децата ми не съществуват... Разбира се, нещата си имат контекст  Peace

Не знам дали думата "болен" е най-подходяща, може би "пълен егоист" е по-добре. За съжаление, такива има немалко. Синът ми беше на няколко месеца, в количка, една жена започва да му се радва и накрая завърши с думите: "Добре че е момче, ще има кой да ви гледа". Останах без думи.

# 79
  • София
Ох, за разстояния ли говорите. Моята свекърва никога няма да ми прости, че отмъкнах синчето й на "цели" 270 км от нея. Друго си е да й го бях оставила, сега щеше да й прекопава двора на село.  Grinning

# 80
  • София
Тонка, ти нищо не казваш за гостуването. Няма ли материал за темата? Wink

# 81
  • на брега на морето
Тони,
Скрит текст:
така топло ми стана на душата  Hug
Аз съм отгледана от баба и дядо - прекрасни хора, които ме обичаха повече от всичко на света и живота си даваха за мен. 

# 82
Лично аз изтръпвам от мисълта да не се налага децата ми да ме гледат! Дядо ми, Бог да го прости, винаги е казвал, че иска да умре, докато ходи; да не се залежава, да не е в тежест на деца и внуци. Така и стана, отиде си внезапно. Така искам и аз.
Ама то всеки така иска. Не вярвам да има някой, който да иска да се разболее, залежи и да чака на детето си да дойде да го нахрани или обърне, нищо че много снахи тук подозират свекърите си в подобни пъклени планове Rolling Eyes Само че животът поднася всякакви изненади, понякога и доста неприятни, за съжаление.

Както и да е, темата си е тема, спорим си тук за разни неща, но те харесвам, "познавам" донякъде и знам през какво сте минали и минавате вашето семейство, затова най-искрено ти пожелавам успех в рестарта на новото място, където и да е то! Бъдете здрави, щастливи и късмет Hug

# 83
  • Варна
Всички тук казвате, че няма да гледате свекърви и т.н. Не се заричайте, защото ако случайно ви дойде до главата, не ми се вярва да зарежете човека и да се врътнете с думите "Кво ми пука". От 4 години гледам майка си, по точно помагам на баща ми. Говоря ви за човек на легло с държанието и мисленето на дете. Кошмара е пълен, но бързо се научихме да се оправяме с ММ. Ако нещо се случи със свеки и нея ще гледам, най малкото защото е майка на мъжа ми.

# 84
  • София
Всички тук казвате, че няма да гледате свекърви и т.н. Не се заричайте, защото ако случайно ви дойде до главата, не ми се вярва да зарежете човека и да се врътнете с думите "Кво ми пука". От 4 години гледам майка си, по точно помагам на баща ми. Говоря ви за човек на легло с държанието и мисленето на дете. Кошмара е пълен, но бързо се научихме да се оправяме с ММ. Ако нещо се случи със свеки и нея ще гледам, най малкото защото е майка на мъжа ми.

А мъжът ти няма ли да я гледа?
Иначе аз знам, че свекър няма да гледам, защото повече от 10 години нямам отношения с него.

# 85
  • където ми харесва
Никога не съм се заричала за такова нещо. Дори не съм си го помисляла.
Много ясно, че ако недай си Боже, нещо се случи със свекърите ми, ще положа максимални грижи за тях. Не, не съм им длъжна, да имат двама сина, но това не ми пречи да помагам с грижите.

# 86
  • Mediterraneo
Както и да е, темата си е тема, спорим си тук за разни неща, но те харесвам, "познавам" донякъде и знам през какво сте минали и минавате вашето семейство, затова най-искрено ти пожелавам успех в рестарта на новото място, където и да е то! Бъдете здрави, щастливи и късмет Hug

Hug благодаря ти!

# 87
При всички случаи  ще имаш достъп до Фейсбук и Интернет.Ако  с нещо може да се помогне ,не бих отказала и  аз.Стига да е по силите ми.Че са мънички вече.Но въпреки трудностите  на запад-защото на изток никой не ходи-всеки  сериозен човек се справя.Като знам как беше пир нас  ,първите две три години са трудните-относно език ,работа ,устройване,страхове какво и как.После всичко си идва на мястото.Скоро си говорихме ,че там с онази заплата може и на хотел да преживяваш,тук не можеш да си го помислиш.Просто има високи разходи ,но има и да остане.
В какво направиха държавицата ни идиотите ,не сме помисляли .Ограбиха ни по всякакъв начин.Да им преседнат хорските мъки и сълзи.
И от мен успех на теб и всички ,които имат намерение  да опитат да живеят нормално.

# 88
  • Варна

А мъжът ти няма ли да я гледа?
Иначе аз знам, че свекър няма да гледам, защото повече от 10 години нямам отношения с него.

Ами със сигурност би го правил ако се наложи. Виж за свекър не мога да кажа нищо, просто защото не го познавам. Май и не искам да го познавам.
Никога не съм се заричала за такова нещо. Дори не съм си го помисляла.
Много ясно, че ако недай си Боже, нещо се случи със свекърите ми, ще положа максимални грижи за тях. Не, не съм им длъжна, да имат двама сина, но това не ми пречи да помагам с грижите.
Да определено не си длъжна само ти. Трябва да има споделени грижи. Лично никога не съм разбирала това, че при две деца едият трябва да опъва докато другият се скатава.

# 89
  • Бургас
Да определено не си длъжна само ти. Трябва да има споделени грижи. Лично никога не съм разбирала това, че при две деца едият трябва да опъва докато другият се скатава.

Да, ама почти винаги става така. Колкото девера погледна майка си, когато се разболя. Дори не се обади след операцията да пита дали майка му е жива. Ние му звъннахме след няколко дни все пак да го уведомим. За няколко месеца отиде да я види 1-2 пъти докато свеки беше в майка си /бабата на ММ я гледаше у тях/ и то сигурно защото е нямал какво да яде, та да отиде да се наяде у баба си келеша.
В момента същия живее в чужбина. Ако се случи нещо с родителите му предполагам, че няма да помага нито физически, нито финансово /дори и да може/.

П.П. Тези, които много се скатават и обръщат гръб на родителите си иначе са особено дейни, когато трябва да се дели наследство. Що ли  Confused

Общи условия

Активация на акаунт