С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 063
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Тонка, ти нищо не казваш за гостуването. Няма ли материал за темата? Wink
Нямаааа, няма мат`риал. Много образцово се държаха, а аз подобаващо си хапнах каквото ми се поднесе. На няколко пъти казаха, че са изключително щастливи от гостуването ни, защото рядко се случва.  Wink

Котьо  Hug

# 91
О,да..наследство,каква сладка дума.Една ,няма да я  определям каква ми е,само дава вид на голямата работа и  потекло .Фука се ,че от добър род.Като млада  се заплесваше  с часове по пътя,мъжът и гледаше и прибираше децата вечер.Стана така,че той се пропи ,отиде да живее с жена,чийто мъж е  роднина на майка му,няма кръвна връзка.Моята героиня го изгони.Събра са  с друг ,без да има развод ,ходеше любовник при ней  открито. Онази жена почина ,той се поболя ,тя не го сметна за жив.До тук нормално.Но не позволи на децата му да го посетят ,да отидат на погребение.Едно куче го бе нагризало като починал,че сам,намериха го след дни. Дъщерята искаше да отиде ,беше на гости ,че живее далече и нямаше да знае.Но и като бяха наблизо никое от децата му не го посети ,не го отрази като жив.И като умрял същото.
Интересното накрая,скараха се за наследството.Братът на този искаше да направи паметник с едни пари от рента.Че са наясно ,жената и децата му не го смятат за човек.Ами не,кавги ,скандали и тримата си поделиха нивите и рентата.Паметник за какво му  е.От тогава просто ми е зор да контактувам с нея.Като поне не го погреба за да иска нещо от него,да има очи.На държавни разноски като клошар.
Всичко има по белия  свят.но наследството си е  наркотик за някои персони...келепирец,как да го опуснат.
Не оправдавам децата на тази ,но видях как ги третира ,и тях като безгласни букви са.Да  ясъди господ ,аз просто се чувствам  гадно в нейната компания.

# 92
  • Mediterraneo
И друг път съм споменавала сигурно тук по тази тема. Когато баба ми се залежа, я изгледаха синовете й. Нито майка ми, нито стринка ми бяха ангажирани така, както чичо( основно) и татко. Та- свекърва не са гледали. Въпреки че майка ми би трябвало да им е длъжна до живот- при баба и дядо израснахме, те ни отгледаха и даваха залъка от устата си за нас!

# 93
  • където ми харесва
Да определено не си длъжна само ти. Трябва да има споделени грижи. Лично никога не съм разбирала това, че при две деца едият трябва да опъва докато другият се скатава.

Да, ама почти винаги става така.
Скрит текст:
Колкото девера погледна майка си, когато се разболя. Дори не се обади след операцията да пита дали майка му е жива. Ние му звъннахме след няколко дни все пак да го уведомим. За няколко месеца отиде да я види 1-2 пъти докато свеки беше в майка си /бабата на ММ я гледаше у тях/ и то сигурно защото е нямал какво да яде, та да отиде да се наяде у баба си келеша.
В момента същия живее в чужбина. Ако се случи нещо с родителите му предполагам, че няма да помага нито физически, нито финансово /дори и да може/.

П.П. Тези, които много се скатават и обръщат гръб на родителите си иначе са особено дейни, когато трябва да се дели наследство. Що ли  Confused
Да ти кажа честно, бих спестила на свекърва си унижението, някой от двамата й синове да й сменят памперсите, или да я къпят. Казвам го, защото съм жена, и макар че им е майка, колкото на тях би им било неудобно, толкова и на нея. Ако се стигне до такъв момент, бих поела тази грижа за нея. 
Казвам го информативно, защото повечето хора се чудят, защо синовете не вършат такава дейност с майките си.

# 94
  • Пловдив
Моята свекърва беше жив труп няколко месеца. Гледаше я нейната майка /баба на мъжа ми/. Обаче като трябваше да се води до тоалетна я водих, свалях й гащите, слагах я на тоалетната чиния и после я вдигах. Бабата я обслужваше като цяло, но тя е възрастна жена и не можеше сама да я слага и вдига от тоалетната без чужда помощ. Добре, че свеки се пооправи бързо, че не знам кой път щяхме да хващаме.
Извинявай, ама това изобщо не е жив труп. Докато някой може да стигне изобщо до тоалетната, макар и с помощ нещата са все още много културни и сравнително лесни. Да не си говорим за многогодишно ползване на памперси. Даже с подлога е по-съзнателно.

# 95

спам
за тези които отиват далеч
групи във фейсбук за книги и филми...ако не ви интересува ,ще изтрия веднага

https://www.facebook.com/groups/el.knigi/?fref=nf

https://www.facebook.com/groups/661871897192563/

https://www.facebook.com/groups/793260614033928/

Хубавото им  е,че има линкове  за филми,които се отварят от чужбина.Книгите са от читанка и други  библиотеки ,има линкове от руски сайтове за книги на български.Може би се отварят и те ...също така може да помолиш да ти вдигнат определена книга.Ползвам ги ,повече филмите.Но и книга може да се изтегли или чете директно.
Дано съм полезна ,а ако ги знаете ...лесно се изтрива

# 96
Да ти кажа честно, бих спестила на свекърва си унижението, някой от двамата й синове да й сменят памперсите, или да я къпят. Казвам го, защото съм жена, и макар че им е майка, колкото на тях би им било неудобно, толкова и на нея. Ако се стигне до такъв момент, бих поела тази грижа за нея. 
Казвам го информативно, защото повечето хора се чудят, защо синовете не вършат такава дейност с майките си.

А ако твоя баща стигне до такъв момент, мъжът ти ли ще върши тези дейности за него? Не се заяждам, просто ми е интересно.

# 97

А ако твоя баща стигне до такъв момент, мъжът ти ли ще върши тези дейности за него? Не се заяждам, просто ми е интересно.

Аз мисля, че всеки има ангажимент към собствените си родители. Дано никога не се налага и на двамата с мъжа ми, но ако родителите му се разболеят тежко и се налага да се полагат грижи за тях, отговорността е негова. Моята роля би била да го подкрепям морално и евентуално когато сготвя нещо да изпратя храна по него. За финансовата страна също съм категорична. Ако някой от родителите ни се нуждае от пари за лечение и т.н. бихме давали до когато е необходимо, без значение за кой от тях става дума. Но физическата грижа за болните родители си остава на собствените им деца

# 98
  • София
Аз имам много кротка и хрисима свекърва, която точно толкова хрисимо и нежно приема синът й и аз да поемаме всичките й разходи - от битовите сметки през дрехите и обувките до храната в хладилника и екскурзиите. Пенсия? Да, при другия й син - ерген, който не живее с нея и все е онеправдан и все животът не е справедлив с него. Та така....А как разбрах за пенсията? Синчето й се похвали, че мама всеки месец му прави пълни отчисления, а освен всичко редовно си "пазарува" в нейния хладилник.... Сладурковци!  Wink

# 99
  • където ми харесва

Говорили сме на тази тема, каза че ако се стигне до такъв момент, не би се посвенил да ми помага. А и баща ми е двуметров мъж, над 100кг, аз и да искам примерно, дори не мога да го завъртя, камо ли нещо друго.

# 100
  • Бургас
Аз имам много кротка и хрисима свекърва, която точно толкова хрисимо и нежно приема синът й и аз да поемаме всичките й разходи - от битовите сметки през дрехите и обувките до храната в хладилника и екскурзиите. Пенсия? Да, при другия й син - ерген, който не живее с нея и все е онеправдан и все животът не е справедлив с него. Та така....А как разбрах за пенсията? Синчето й се похвали, че мама всеки месец му прави пълни отчисления, а освен всичко редовно си "пазарува" в нейния хладилник.... Сладурковци!  Wink

Кой е виновен в случая според теб!?

# 101
  • София
Ние, разбира се. Пълни глупаци сме!
Поговорката за баницата....знам.

# 102
Свекървата Peace Знам, знам Laughing веднага ще кажете, че е синът, защото се съгласява с това, но той може дори и да не знае за това преразпределяне на благата от майка му Laughing А и да знае, човекът явно е отговорен, за разлика от братчето и самата майка.
Нормално е за една майка да се тревожи за децата си и да е в услуга по-слабото, по-малкото, по-неуспялото, по-закъсалото, независимо от това защо е такова - дали от лошо стечение на обстоятелствата и временно или защото просто го мързи и не си дава много зор. Когато го прави от собствените й средства, става! Когато обаче взима от едното, за да даде на другото, не е. За съжаление повечето бг родители правят точно така.

# 103
  • Бургас
Ние, разбира се. Пълни глупаци сме!
Поговорката за баницата....знам.

Ами тогава спрете да им давате баница и ги пратете .........вие знаете къде.

# 104
Свекървата Peace Знам, знам Laughing веднага ще кажете, че е синът, защото се съгласява с това, но той може дори и да не знае за това преразпределяне на благата от майка му Laughing А и да знае, човекът явно е отговорен, за разлика от братчето и самата майка.
Нормално е за една майка да се тревожи за децата си и да е в услуга по-слабото, по-малкото, по-неуспялото, по-закъсалото, независимо от това защо е такова - дали от лошо стечение на обстоятелствата и временно или защото просто го мързи и не си дава много зор. Когато го прави от собствените й средства, става! Когато обаче взима от едното, за да даде на другото, не е. За съжаление повечето бг родители правят точно така.
Да, точно така се получава почти винаги за съжаление. А пък вечният неудачник свиква с удобната позиция да получава всичко наготово и така си продължават нещата до безкрай.

Общи условия

Активация на акаунт