С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 075
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Знам, знам Laughing веднага ще кажете, че е синът, защото се съгласява с това, но той може дори и да не знае за това преразпределяне на благата от майка му Laughing А и да знае, човекът явно е отговорен, за разлика от братчето и самата майка.
Нормално е за една майка да се тревожи за децата си и да е в услуга по-слабото, по-малкото, по-неуспялото, по-закъсалото, независимо от това защо е такова - дали от лошо стечение на обстоятелствата и временно или защото просто го мързи и не си дава много зор. Когато го прави от собствените й средства, става! Когато обаче взима от едното, за да даде на другото, не е. За съжаление повечето бг родители правят точно така.

Ами знае, но нищо не може да промени.
Доста скандали е имало по темата, но тя му прилага емоционално изнудване от сорта на "гладна ще стоя", "нямам нужда от нищо" и прочие прийоми. А моят мъж е прекалено отговорен спрямо нея и не би я лишил от нищо, въпреки че го прави на глупак. Обича си майката, това е положението. Не знам всъщност, аз имам само едно дете и представа нямам как се разпределя майчината обич между две деца. Струва ми се поравно, доколкото съдя от моето семейство (имам брат), но знам ли, хората са различни... newsm78

# 106
Орхид, по равно, ама друг път ако едното ти дете се оправя добре, пък другото не. Все ще ти е жал за второто, че горкото не може да се справя и ще те тегли натам. Иначе обичта е еднаква, но грижата - не.

# 107
  • Бургас
Доста скандали е имало по темата, но тя му прилага емоционално изнудване от сорта на "гладна ще стоя", "нямам нужда от нищо" и прочие прийоми. А моят мъж е прекалено отговорен спрямо нея и не би я лишил от нищо, въпреки че го прави на глупак. Обича си майката, това е положението. Не знам всъщност, аз имам само едно дете и представа нямам как се разпределя майчината обич между две деца. Струва ми се поравно, доколкото съдя от моето семейство (имам брат), но знам ли, хората са различни... newsm78

Вдига му скандали и той търпи и й снася пари? Яко ooooh! Ако нямате неограничен бюджет, това неговото си е абсолютно ощетяване на собственото му семейство.
Брат му с какво се издържа като живее сам? Работи ли? Ако работи е редно и той да помага на майка си, ако е толкова изпаднала. А майката толкова ли е престаряла, че не може да работи. На мястото на мъжа ти въобще не бих изпитвала вина да й спра кранчето, особено като знам, че и друг се възползва от парите ми. Най-малкото доходите ви са общи. Аз може да не искам парите ми да отиват да хрантутя наглите ми свекърва и девер.

# 108

Вдига му скандали и той търпи и й снася пари? Яко ooooh! Ако нямате неограничен бюджет, това неговото си е абсолютно ощетяване на собственото му семейство.
Брат му с какво се издържа като живее сам? Работи ли? Ако работи е редно и той да помага на майка си, ако е толкова изпаднала. А майката толкова ли е престаряла, че не може да работи. На мястото на мъжа ти въобще не бих изпитвала вина да й спра кранчето, особено като знам, че и друг се възползва от парите ми. Най-малкото доходите ви са общи. Аз може да не искам парите ми да отиват да хрантутя наглите ми свекърва и девер.

+1
ММ до преди да се "гаджосаме" беше касичка за майка си и сестра си. Баща му е починал още преди да се запознаем, а сестра му е разведена. И двете, като не им стигаха парите за някакъв по-сериозен разход, искаха от него. Пералнята се счупила, бойлера се развалил, климатика бил за ремонт, не стигали за сметките... Да, ама не! Като станаха сериозни нещата между нас той сам ги отряза. Даже не ми се е налагало да казвам нещо. След поредното обаждане от сестра му да си поиска нещо той я сиктирдосал. Беше бесен и го попитах какво е станало. Много ясно ми обясни, че му е писнало да го ползват за спонсор и че предпочита да ги оставя да се оправят сами, вместо утре аз като му поискам 5 лева той да няма да ми даде, защото сестра му/майка му не може да си прави сметката. И не само за парите ги е отрязвал. Всяко нещо си има граници - включително и неговото търпение

# 109
Орхид, по равно, ама друг път ако едното ти дете се оправя добре, пък другото не. Все ще ти е жал за второто, че горкото не може да се справя и ще те тегли натам. Иначе обичта е еднаква, но грижата - не.
Именно. Дори и да нямаш фаворит, нали болното днес ще гушкаш повече от здравото, на плачещето и разстроено от нещо дете ще отделиш повече внимание, на по-слабия ученик ще плащаш допълнителни уроци (примерно), ето ти повече пари за него... и нещата така се навързват. Ако децата се редуват в неудачите си, ще разпределяш, ако е все едното, повече към него ще отива и грижа, и време, и ресурси. И с големите явно е същото. Само че големите вече не са деца, усещат къде е на баницата мекото и повечето просто си се ползват.
Ами нека й купува продукти отвреме-навреме, за да е сигурен, че няма да "стои гладна", за другото да се оправя сама. Зависи разбира се от пенсията, ако е 200 лв., няма как да й стига много, но и вие май се престаравате, щом чак и на екскурзии я пращате Laughing
Или пък просто махни с ръка, не мисли и не брой какво и колко давате и къде отиват, за да не се ядосваш. Особено, ако тази помощ не ви затруднява финансово. Все така ще е! От опит го казвам.

Доста скандали е имало по темата, но тя му прилага емоционално изнудване...
Вдига му скандали и той търпи и й снася пари?...
Аз доколкото разбирам, не тя на него вдига скандали, а той на нея. Без резултат.

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 13:04 от птица

# 110
  • София
Не, miss july, тя изобщо не е изпаднала, напротив, добър стандарт си има и винаги е имала.
Работеше допреди 2 години, мед. сестра е, но след като потроши де що имаше кост по себе си, спря да работи. Не й знам размера на пенсията, но взима и вдовишка такава.
Неограничен бюджет нямаме, издръжката й грубо излиза към 500-600 лв. на месец, тя не прави големи битови сметки, а пък нали си има и пенсия.
"Любимото" деверче не работи, защото няма достойна работа за него, той е интелектуалец и неразбран от обществото гений  Wink

Аз отдавна не броя сумите, сигурно не ми е натежала още достатъчно.
Оплаквам се тук не заради парите, а защото наскоро разбрах, че кацата е "пробита" и наливаните средства изчезват яко дим. Разговори по темата имаше много с всички страни, вкл. и между двамата братя. Отговорът на деверчето беше: Ама аз нищо не й искам, тя ми дава, търси ме, преследва ме. А на баба свекърва: Ама той е безработен, самичък е, няма кой да го погледне...
И пак сме доникъде.

# 111
Ми добре си я гледате свекървата, направо максималната пенсия й осигурявате Simple Smile Що да не дава половината на детето Mr. Green
Със сигурност повечето във форума могат само да мечтаят за такъв доход на човек от семейството.
Колко годишен е този горкичък безработен самотен?

# 112
Няма лошо да помагате , но това са много пари.Ако не са целеви-ремонт на нещо голямо,което остава трайно в имота,наистина са много.Ако не друго е обидно.И аз имам грехове с даването ,но вече са с равни възможности и кранчето спря отдавна.Приемам  за разходи по имота ,ще е за тях накрая.И си допълвам за храна  и лекарства.Не повече от 100 лв ,редуват се .И аз искам поне веднъж в живота си да отида на почивка ,ходила съм с тях като деца,много отдавна.Ама може и без това.

# 113
И на мен ми се струва, че ако и купувате продукти, а не и давате пари в брой, няма да могат така да изтичат пари.
Съгласна съм, че майката помага на детето, което в момента има по - голяма нужда. Но да ощетяваш семейството на едното си дете за да можеш да даваш на другото, това вече не е нормално. Ако бабата си има доходи и се издържа сама, да дава на другия си син колкото поиска. Но описаното минава всякакви граници

# 114
  • Бургас
Отговорът на деверчето беше: Ама аз нищо не й искам, тя ми дава, търси ме, преследва ме. А на баба свекърва: Ама той е безработен, самичък е, няма кой да го погледне...
И пак сме доникъде.

Стига бе, как може да е толкова нагъл и безочлив, а мъжа ти толкова мекушав. Още малко ще каже, че майка му го изнасилва с лъжицата да яде. Нищо чудно, че няма кой да го погледне. Коя жена иска такъв паразит за себе си.

Съгласна съм, че майката помага на детето, което в момента има по - голяма нужда.

Ама "детето" в случая е здрав, прав мъж, на който само мързела му е в повече.

# 115
  • София
И на мен ми се струва, че ако и купувате продукти, а не и давате пари в брой, няма да могат така да изтичат пари.

Така правим. Зареждаме й продукти за месец време в Метро, например. Плащаме й сметките през интернет. Пари на ръка няма.

Стига бе, как може да е толкова нагъл и безочлив, а мъжа ти толкова мекушав. Още малко ще каже, че майка му го изнасилва с лъжицата да яде. Нищо чудно, че няма кой да го погледне. Коя жена иска такъв паразит за себе си.

Така си е. И нагъл, и безцеремонен. Ако не беше моя мъж, досега майка им нямаше да оцелее с безкрайните си счупвания на кости заради остеопорозата. Мекушав е спрямо нея, много. Онзи не си е мръднал и пръста. Освен че е непризнат гений и него никой работодател не го заслужава, той е и дървен философ и никоя жена не го търпи, а вече попрехвърли и годинките.

# 116
Нашата маминка е същата  Mr. Green Има си двама сина по-малкия (ММ) си работи и живее без нея, по-големия обаче си лежи при маминка тя му слугува, плаща му сметките и го издържа изцяло. Еми няма оправия за такива хора. За девера ми преди бях писала тема, защото имахме много проблеми, сега обаче не контактувам с него по никакъв начин и ми е много добре. За свекито ще кажа, че преди много се ядосвах, защото ни търсеше само при нужда, сега видя че не и минават номерата и вече почти не звъни.  
Най-добрия вариант е мъжа ти да говори с майка си и да и даде да разбере, че няма как той да издържа нея, а тя да си дава парите на другия син. Аз разбирам да има нужда и да и помогне, но когато това става системно само защото тя е избрала да си дели децата и да издържа здрав, прав и корав мъж... еми не го разбирам това.  ooooh!

# 117
 orchid, значи купувате храна, а сметките я оставяте да си ги плаща сама. Така пенсията ще отиде за сметките и няма да има останали пари за другия син

# 118
orchid, значи купувате храна, а сметките я оставяте да си ги плаща сама. Така пенсията ще отиде за сметките и няма да има останали пари за другия син

Логично да е така, но според мен жената е склонна да остане без ток, но не и да лиши сина от пари. Някак си мисля, че такива хора са леко наивни и мислят, че едва ли не това, че сина не работи е временно явление. Синчето обаче свиква на готово и после доста дълго време си кара по старо му.  Peace

# 119
Тези дни се наложило спешно единият ни син да заеме от брат си    сериозна сума за важна инвестиция. Казах му, че сумата ще я върнем ние с баща му вместо него, но брат му ще получи същата сума, въпреки че няма финансови затруднения. В случая аз и мъжът ми губим значителна част от резервите ни, но пък съвестта ни ще е чиста.  

Общи условия

Активация на акаунт