Боряна, позволи ми да не се съглася с теб. Не е въпроса в питката и тортата и 20-те минути. Въпроса е, че не винаги точно деня на изписването е удобния момент цялата рода да ти дойде в къщата. Никой не Ви гони Вас бабите. Аз много искам детето ми да има контакт със своите си такива, но точно деня на изписването не е най-подходящия.
Ето, давам ти пример, но предварително ще се извиня за дългия пост.
1. Имаме куче. Бабите веднага щяха да я натирят в другата стая да не би да доближи бебето. Аз исках да имам време кучето да се запознае с бебето, за да нямам после проблеми с държанието на кучето към новия член.Бабите в къщи неимоверно щяха да ми довлекат и проблеми от типа на нервно куче, което ходи и ръмжи всичко живо и напук можеше да почне да ми пикае в къщата /нещо което не прави/.
2. Имах недоносено бебе, което не можеше да суче и преглъща. Храненето беше ад, аз се цедях. Деня ми още в болницата преминаваше само в цедене и хранене. Без почивка. Определено нямаше да ми е хубаво да има народ около мен докато аз се чудя как да събера кърма за следващото ядене и да ми се шашкат около мен как ще си нахраня детето, което въобще не знаеше какво да прави с млякото в устата си.
3. След една седмица нещата се успокоиха, аз се нагодих към гореописания режим. Дойдоха моите родители, след това и свекърва ми. Дори на свекърва ми предложих да стои 20 мин при бебето, а аз да изляза да глътна въздух с кучето на вън - отказа ми. Не можела да се справи, била много малка.
И стига се държахте като ощипани моми. Има време да се радвате на внуци, никой няма да ви лиши от тях. И да, може без неудобства, но малко желание и разбиране трябва, нищо повече.