С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 142
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Боряна, при такива намеци, ако съм на мястото на снаха ти, ще ти пожелая приятно прекарване при приятелката ти. И ще поставя една много сериозна дистанция между теб и себе си. Вбесявам се от такива игрички.

+100  Peace

# 616
Аз Боряна я разбирам донякъде, но и тя трябва да се примири за някои неща. Да остави младите да се нагодят с бебетата. Да изградят режим, майката да придобие увереност в себе си и тогава ще дойде и нейното време. С две бебета накуп няма начин според мен да нямат нужда от помощ, но нека им даде време, а не от първия ден да отиде там, за да си изпълни ритуалите.

# 617
                     Момичета,Боряна е самотен човек с изострена чувствителност.Чака бебетата със същото нетърпение,както вероятно и майка им.И ужасно много  и се иска да бъде с цялото им увеличено семейство и да им е в помощ.Проявете разбиране...И дано надеждите на бъдещата баба се оправдаят,да се порадва и да им помогне докогато трябва.

А родилката може би е дебил с нулева чувствителност, която няма право да определи кой и кога да ходи в тях.

Реално само дебил с нулева чувствителност няма да покани бабата да види новородените внучета и да им се порадва. Но нищо няма да и стане на бабата, ако ги види не точно в деня на изписването, а 1 ден или 1 седмица по-късно. Не е углавно престъпление, ако жената има нужда да се наспи и дойде на себе си след раждането.
Представям си, ако аз съм родила, а свекървата се настани у приятелка в очакване на покана. Пфффффффффффффф! Не е толкова сложно двете страни да договорят въпросното събитие. Някой ден, живот и здраве, ще съм свекърва. Най-нормалното нещо би било да звънна на снаха си и да я попитам какво предпочита- изписване с роднини или сами с таткото. При условие, че самата аз и за двете си деца избрах втория вариант, последното нещо, което би ми дошло на ум е да се сърдя, ако ме поканят да си видя внучето не точно в деня на изписването.

# 618
krasitrud, стараем се Peace, но как да ти кажа - те и всички други баби чакат внучетата си със същото нетърпение като майките им Laughing Пък снахите се оплакват! Защото нетърпението и радостта са преминали разумните граници. Желани баби са деликатните баби, които сдържат своето нетърпение и се съобразяват с майката. Те са имали своето майчинство, сега дават първенството на новите майки в радостта, организиране на посрещането и отглеждането на новото човече.
Да не стане така, че да четем после и снахата на Боряна в темата Grinning

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 00:34 от птица

# 619
  • София
Скрит текст:
                     Момичета,Боряна е самотен човек с изострена чувствителност.Чака бебетата със същото нетърпение,както вероятно и майка им.И ужасно много  и се иска да бъде с цялото им увеличено семейство и да им е в помощ.Проявете разбиране...И дано надеждите на бъдещата баба се оправдаят,да се порадва и да им помогне докогато трябва.

А родилката може би е дебил с нулева чувствителност, която няма право да определи кой и кога да ходи в тях.

Реално само дебил с нулева чувствителност няма да покани бабата да види новородените внучета и да им се порадва. Но нищо няма да и стане на бабата, ако ги види не точно в деня на изписването, а 1 ден или 1 седмица по-късно. Не е углавно престъпление, ако жената има нужда да се наспи и дойде на себе си след раждането.
Представям си, ако аз съм родила, а свекървата се настани у приятелка в очакване на покана. Пфффффффффффффф! Не е толкова сложно двете страни да договорят въпросното събитие. Някой ден, живот и здраве, ще съм свекърва.Най-нормалното нещо би било да звънна на снаха си и да я попитам какво предпочита- изписване с роднини или сами с таткото. При условие, че самата аз и за двете си деца избрах втория вариант, последното нещо, което би ми дошло на ум е да се сърдя, ако ме поканят да си видя внучето не точно в деня на изписването.

yes Точно.

# 620
Значи бързате ама много. Има тема тук ,и в нея  си общуваме. Имаме среща ,поканена съм и  ще отида . Поканена съм  съм да остана поне седмица ,няма проблем и месец. На разменни начала. После приятелката ще е  у нас на гости. Няма нищо общо със децата ми. Но  очаквах да реагирате остро ,в смисъл пък сега съм в техния  град и не у тях. Вече говорих със сина ,ако могат ще се видим. Те ще дойдат дето съм. Няма сега да притеснявам никого. Вие  ме мислите за дебил.,честно. Чак това не очаквах.    Интерпретации. Тази жена няма село иска да живее на село. В замяна ме кани когато искам ,и това ли е грешно ? Имам чувството ,че всичкое грешно...Само което ние  ,аз в случая ,аз като Птица , Миленко ,Янтра,аз като всяка от пишещите ,не като Боряна. Само аз е  правилно не на другите. Разочарована съм. И сега какво ,имам ли право да отида по покана при такива жени като мен ,да се видя с тях. И после да ги посрещна...както те мен...

# 621
Имаме среща ,поканена съм и  ще отида . Поканена съм  съм да остана поне седмица ,няма проблем и месец. На разменни начала. После приятелката ще е  у нас на гости.  Тази жена няма село иска да живее на село. В замяна ме кани когато искам

Чудесно, много хубава ви е уговорката, ама ние да не сме врачки, че очакваш да се досетим, че имате такава уговорка? Можеше още в началото да го напишеш кратко и ясно и щеше да се спести едно тръшкане, че си останала неразбрана.

# 622
  • Пловдив
Значи бързате ама много. Има тема тук ,и в нея  си общуваме. Имаме среща ,поканена съм и  ще отида . Поканена съм  съм да остана поне седмица ,няма проблем и месец. На разменни начала. После приятелката ще е  у нас на гости. Няма нищо общо със децата ми. Но  очаквах да реагирате остро ,в смисъл пък сега съм в техния  град и не у тях. Вече говорих със сина ,ако могат ще се видим. Те ще дойдат дето съм. Няма сега да притеснявам никого. Вие  ме мислите за дебил.,честно. Чак това не очаквах.    Интерпретации. Тази жена няма село иска да живее на село. В замяна ме кани когато искам ,и това ли е грешно ? Имам чувството ,че всичкое грешно...Само което ние  ,аз в случая ,аз като Птица , Миленко ,Янтра,аз като всяка от пишещите ,не като Боряна. Само аз е  правилно не на другите. Разочарована съм. И сега какво ,имам ли право да отида по покана при такива жени като мен ,да се видя с тях. И после да ги посрещна...както те мен...
Драма! Тц, тц, тц. След като 7-8 човека ти казват, че подхода ти е грешен, е добре да се замислиш. И не драматизирай прекалено, няма смисъл. Аз не съм снаха ти и синът ти и не живея с теб, всъщност не ме и вълнува особено. Обаче неприятните ми усещания за теб се засилват.

# 623
Защо тръшкане. Къде съм казала че има връзка с тях? Защо да не мога да отида в същия град.  Защо никой не вярва на другите.

Проблемите ни са другаде ,не за каквото пишем.
 Излизам на разходка. В пределите на населеното място. Много дълго стана тук.

# 624
  • Пловдив
Защо! Защото правиш демонстрации. От моя гледна точка - живея си тихо и мирно в далечен град. По някое време свекърва ми решава да дойде точно по времето когато ще раждам. Съвсем демонстративно ще спи у нейна не много близка приятелка (познава от скоро жената, не е да са приятелки от преди да се нанеса в този град и да имат дългогодишни традиционни отношения). Уж да не ни притеснява няма да спи у нас. От една страна добре, че няма да спи у нас, защото само тя ми липсва в тясната квартира, от друга така се показва като отхвърлена от нас.

Признавам - не винаги съм се разбирала със собствената си свекърва, просто имаме крайно различни възгледи за живота, но почвам все повече да я уважавам. Тази тема много и вдига акциите на моята лична борса.

# 625
На изписването на внучката преди малко повече от пет години бяхме: бабите и дядовците,моите свекъри,двете ми щерки ( едната със съпруга си) братът на зетя със съпругата си и с трите си деца.
Наскоро се роди внукът( син на средната ми дъщеричка) живеем на 300км. разстояние..На изписването му са били баща му и другата баба.Аз с ММ и семейството на по-голямата ми дъщеря отидохме на следващия ден.Като влезнах в стаята, сватята държеше бебето, прегърнахме се и двете заплакахме от радост.
Останах десет дни при децата.Ако се бях почувствала нежелана щях да си тръгна по- рано.
Сватята ми беше в срочна ваканция, после грипна и тя идваше всеки ден. На моето дете му беше приятно, почиваше си, докато бабите си бърборехме.След работа идваше и свата.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 17:11 от cream_

# 626
За всичко трябва да поговорите със сина и снахата. Имам 2 деца, изобщо и не съм се сещала да каня някого на изписването. При първото дете родителите ми бяха в чужбина, дойдоха съпругът ми, свекъра и свекървата, видяхме се, свекърва ми дойде до нас за час, два. С второто и двата комплекта родители дойдоха в къщи, пиха кафе, майка ми донесе нещо сготвено да има, не помня имало ли е пити, торти.
Както се видя, някой се чувстват по-добре сами, други нямат нищо против гости.

# 627
Като чета някои от вас, направо ми иде да съжаля свекървите ви. За справка и преди да ме зачекнете - снаха съм. Не мога да разбера какво тооооолкова престъпно има в това бабите и дядовците да са нетърпеливи да си видят внучето. Просто си представям как един ден казвам на майка ми и свекърва ми - ооо, никакво идване една седмица вкъщи, че искам да се наспя и да се напасна с детето, а вие ще ми пречите  Shocked Shocked Shocked За мен това си е чист егоизъм и липса на уважение към близките роднини, които за ваш ужас също имат нов член в семейството и повод за радост, а не само вие.

# 628
  • София
Нищо престъпно не виждам да искаш да си видиш внучето. Нито виждам нещо престъпно в това, да искаш да си починеш и да се наспиш в собствения си дом и да каниш гости в удобно за теб и за тях време.

# 629
Като чета някои от вас, направо ми иде да съжаля свекървите ви. За справка и преди да ме зачекнете - снаха съм. Не мога да разбера какво тооооолкова престъпно има в това бабите и дядовците да са нетърпеливи да си видят внучето. Просто си представям как един ден казвам на майка ми и свекърва ми - ооо, никакво идване една седмица вкъщи, че искам да се наспя и да се напасна с детето, а вие ще ми пречите  Shocked Shocked Shocked За мен това си е чист егоизъм и липса на уважение към близките роднини, които за ваш ужас също имат нов член в семейството и повод за радост, а не само вие.

А, няма проблем. Ако майката и свекървата искат да ме гледат с огромни кръгове под очите, неадекватна и готова всеки момент да припадна от умора, колко му е!

Общи условия

Активация на акаунт