Съжалявам, че прочетох тази книга...

• 45 089
  • 349
  •   1
Отговори
# 75
Аз в "Под игото" се дразня най-вече на това, че героите са страшно елементарни, в смисъл, че "лошите" са по-черни от дявола, пък "добрите" са по-праведни от Господ. Предпочитам по-сложно устроени характери.

# 76
  • TX
Винаги съм смятала, че излишно прочетена книга няма, но 50 нюанса на сиво и останалите бозици в трилогията  много ме измъчиха през лятото - загубено време.

# 77
  • София
Не се сещам книга, з акоято да съжалявам, ако нещо чааак толкова не ми допада го зарязвам, ако упорствам да стигна до края, то значи поне нещо хубаво съм намерила и не е загубено време. Книгите, които са ми направили по-слабо впечатление бързо забравям напълно... от другите помня предимно емоции, което за мен е голям плюс, защото мога да си ги чета и по 10 пъти и  да ми е почти като за първи път.
Има няколко книги, които не съм харесала грам, но ми се е наложило да прочета, но пак не  ги смятам за загубено време и не съжалявам, част от тях са били за у-ще,  така че съм ги приела чисто учебно и нищо повече, част от тях са били за детето, което пък  ужасно им се е радвало, което за мен е напълно достатъчна причина да си "загубя" времето с тях Wink

# 78
Силмарилион на Толкин  Laughing Направо си се чудя на нервите. От както я прочетох се отказах от книгите на автора, защото още ми държи влага  hahaha
А друго негово чела ли си?  Grinning
Силмарилиона и Недовършените предания са висш пилотаж в четенето и разбирането. Четат ги предимно заклети фенове на Властелина.

И аз не харесвам Под игото. Въобще съм отвратена от задължително изучаваната българска литература в училище (без Талев). Мразя някой да ми казва какво е искал да каже автора и да се анализира.
Книгите трябва да се четат за удоволствие, трябва свободно да посегнеш към някоя, а не по принуда - защото се учи в училище.

# 79
Няма книга, която да съжалявам, че съм прочела. Рядко ми се случва, но когато една книга не ми върви, просто я оставям. В момента се сещам за "Хроника на птицата с пружина" на Харуки Мураками, "Сняг" на Орхан Памук и "Махалото на Фуко" на Умберто Еко. Книги, сигурно любими на много хора, ама на мен хич не ми потръгнаха.

# 80
  • Ямбол
...
"Уличният котарак Боб" на Джеймс Боуен - страшно беден изказ, а и историята като цяло не беше нищо особено.
...
О, да, и тази. Подкрепям горното мнение.

# 81
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Според мен има книги, които просто са били велики, революционни и т.н. за времето си - "Престъпление и наказание" на Достоевски, "Процесът" на Кафка, "Под Игото" и т.н. Но това, че имат висока историческа ценност, не ги прави литературни шедьоври.
"Престъпление и наказание" е литературен шедьовър.

# 82
И аз не харесвам Под игото. Въобще съм отвратена от задължително изучаваната българска литература в училище (без Талев).
А Димов?

# 83
Чела съм само Осъдени души. Хареса ми без да имам уау ефект при мен.
Тютюн май съм го чела, но нямам спомени. Най-вероятно е бил от задължителните за четене книги.

# 84
Чела съм само Осъдени души. Хареса ми без да имам уау ефект при мен.
Тютюн май съм го чела, но нямам спомени. Най-вероятно е бил от задължителните за четене книги.
Беше, да. Бях на 16г. когато я четох, много ми хареса. Чудя се сега ако я прочета дали ще остана със същото впечатление  Thinking.

Бях забравила за "Осъдени души", ще я потърся. Така и не я прочетох след това, а си я бях набелязала.

# 85
Аз лично с голяма досада дочетох и съжалявам, че го направих книгата на Паулу Коелю - Победителят е сам. Ужасно скучна и безинтересна ми беше и Изгубеният символ на Дан Браун, но все пак прочетох и двете. Единствената книга, на която не стигнах и до 50та страница е Пътят на щастието на Хорхе Букай.

# 86
"Тютюн" е много хубава книга, интелигентно написана и стойностна. Само препоръчвам първия вариант на книгата, който беше отпечатан след промените.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 19:13 от Маги ДС

# 87
Единствената книга, за която съжалявам, че съм прочела досега, е "Голият обяд" на Уилям Бъроуз. За мен тази книга е пълно безумство!

# 88
"Котешка люлка" на Кърт Вонегът - тотално не я разбрах тази книга. Казват, че това е гениална книга, но явно не е за мен.

"Винаги в същия ден" - Дейвид Никълс - много плоска ми дойде, и историята, и начинът на писане, нямах търпение да я приключа, отегчи ме сериозно. Даже я четох по диагонал накрая.

Къде си, Аляска?" на Джон Грийн - не, не и не.

"Единайсет минути" Паулу Коелю - просто не е моят тип книга, още не съм дала друг шанс на Коелю, така ме шашна с тази си творба  Crazy

"Ферма за трупове" на Патриша Корнуел - трудно ще се сетя за точния сюжет, но ми е останал лош вкус за нещо много лековерно, еднопластово, зле поднесено.

Петте книги на В. С. Ендрюд - макар, че първите две бяха интересни, другите две бяха отчайващи локуми, едно и също, сюжетът стана все по-невъзможен за преглъщане и така и не стигнах до петата книга, дори мисля, че и 4-та не дочетох до край.

...
"Уличният котарак Боб" на Джеймс Боуен - страшно беден изказ, а и историята като цяло не беше нищо особено.
...
О, да, и тази. Подкрепям горното мнение.

Тук само мога да се присъединя, но не ми води класацията, а това се дължи само на факта, че котките са ми в особено любима категория и все пак...  Wink

Това са книгите, които не съм оставила, дочела съм, но съжалявам, че си загубих времето и в интерес на истината още не съм се опитала да прочета нещо друго на тези автори, ще им дам шанс, но сега имам доста неща, които са ми на дневен ред за четене  Peace

# 89

"Единайсет минути" Паулу Коелю - просто не е моят тип книга, още не съм дала друг шанс на Коелю, така ме шашна с тази си творба  Crazy

Честно казано единствените книги, които харесвам на Паулу Коелю са "Алхимикът" и "Петата планина". Чела съм и останалите, но не ме грабват.

Общи условия

Активация на акаунт