Проблемни отношения с по-малък партньор

• 16 979
  • 120
  •   1
Отговори
# 60
 Може би правилното решение е да се радвам на мига,да превъзмогна някои невъзможни на този етап неща и да се концентрирам върху положителните.
Относно бившия- нямаме официален развод все още и това е също нещо ,което притеснява отношенията ни,а бившия замина далече зад океана и развода в момента е технически невъзможен.И не,не е шеф на фирмата, всичко съм създала със собствените си ръце,а преди 2 години се включи и приятеля ми, за да ми бъде опора и в бизнеса.Целодневно сме двамата покрай работата, децата са около нас ,в грижите, проблемите и хубавите моменти сме винаги всички...дори и да има съмнения в близките ни ,никой не го е показал Confused
Как се крие нещо толкова време ли...за тези,които казват че никога не биха го допуснали -в семейния ми живот имахме приятели ,които бяха тайна двойка повече от 10 години/вероятно още са/,познавахме семействата и на двамата , но те двамата ни бяха близките приятели , с които се събирахме...толкова съм се чудела как успяват толкова време да се крият,и те наистина много се обичаха, и се чудех защо не се разведат да се съберат и все си казвах- аз ако се обичам с някого толкова, веднага се събирам с него....еми, ей ма на, съдбата за пореден път ми навря в лицето правилото- никога не казвай "никога" Blush

# 61
Аз вече ти казах моя съвет и мнение по темата и според мен е най- добре за вас да оставите нещата така.
Когато човекът не е готов финансово и емоционално да ти бъде опора, да живее с вас, да ти предложи примерно брак, когато не искате дете и т.н. няма смисъл да си разваляте кефа като кажете на всички и заживеете заедно.
По - добре ще е и за теб и за децата да си ги гледаш тях вкъщи, а от време на време да си излизаш с гаджето и толкова. Така имаш време за теб и децата, имате ваше си семейство.

Ако този мъж беше по - отговорен и финансово стабилен окей, но мен ме съмнява, че той се е захванал към твоя бизнес.. реално ти си вложила повече, явно разчитате и доста на мъжа ти, който щом работи зад океана надали ти праща само 100лв издръжка, а доста повече, според мен.
Той не би се срамувал да каже пред родителите си, пред приятелите ви и мъжа ти за връзката ви, ако беше сигурен на 1000%, че ще сте заедно завинаги и го измъчва това, че не живеете заедно.
Най - малкото приятелите ви ако не приемат отношенията ви, ами майната им, приятелите не са по - важни от любовта.
А приятелството между него и мъжа ти е ясно, че е никакво приятелство, първо че мъжа ти е далеч и второ, че той не би продължил приятелство с него дори и ако заподозре само, че спи с бившата му жена.

# 62
Хммм, интересно....
Човека се чувства несигурен от нещо, или просто не желае да се обвързва на 100%.
Ти реално не си разведена, съпруга ти (не е и бивш в този случай) е зад граница и изглежда достатъчно подкрепя децата финансово.
Настоящият приятел не желае да се нагърби изцяло с грижа за семейство. В момента едва ли всички пари, които изкарва дава за теб и децата. И напълно нормално естествено, вие не сте му семейство и няма никакъв ангажимент към вас.
Оставил си е врата за оттегляне, в случай че отношенията ви се прецакат по някакъв начин.
На родителите си може да не казва по 2причини - няма да възприемат подобна връзка и ще му пилят на главата как може....или просто не желае да афишира нещо, което не е сигурен до къде и кога ще продължи.
Съжалявам, но на мен не ми изглеждат нещата толкова розово, колкото са в твоята глава.
Изхождам от позицията на здрав, прав мъж на 32г. без ангажименти.

# 63
Приятелят ти е напълно прав .И той явно е по- разумен в случая . Последната подробност , която спидели е най- същественото в темата - ти нямаш развод ! Не знам дали си даваш сметка какви филми може да гледаш , ако бившия ти , който не ти е деюре бивш разбере . В този живот съм научила едно - не разчитай на това , че познаваш някой , Хората поднасят изненади . Напълно прав е приятелят ти , че щом се познават това може да е проблем . И аз съм напълно убедена , че ще е . Съпругът ти , който още ти се води такъв може да ти намъсти ужасно - финансово и емоционално. Разбирам , че си влюбена и щастлива и дерзанията ти са точно като на такава жена , поздравявам те за което .Но децата трябва да са ти приоритет номер 1!!!! Направи ми впечатление това , което каза за развода . Не мисля , че е технически невъзможен . Нека се включат компетентни дами , но аз мисля , че дори бившият ти съпруг да не е в страната пак маже да се разведеш . И според мен трябва да започнеш от там . Уреди си бакиите дет се вика . Според мен когато имаш деца трябва да си по - отговорен спрямо юридическите въпроси . И да ако нямате развод според мен му даваш възможност ако разбере да ти направи много мръсотии . Аз не бих рискувала да видя колко точно му пука . А и според мен щом всичко там е приключило е по- добре и за децата да знаят че родителите им са разведени , аз съм останала с впечатление ,че в подобна ситуация децата винаги се надяват на нещо ... Според мен така ще им е трудно да приемат новия партньор . Категорично те съветвам да започнеш от там - да си уредиш юридически нещата . Според мен няма как да градиш нещо ново без да си заличил старото .( как я мислиш ти да купуваш къща с новия като си женена още ?? Що за глупост ами нали мъжа ти ще стане съсобственик автоматично , освен ако само новият ти приятел не купи на свое име - тогава ще си пак прецакана , защото няма да си собственик , а ще изплащаш заедно с него и ако се разделите познай !!)  Посъветвай се с адвокат , убедена съм че има начин да се разведеш . Независимо дали настоящата ти връзка ще се развие или разпадне , уреди си правните въпроси - развод , жилище , бизнес . Всичко останало е по- маловажно когато имаш 2 деца , за които да се грижиш . До тогава аз също те съветвам да не раздухваш историята , от това няма да имаш никаква полза . Тия обещания и романтики са за младите , дето нямат деца . Ти като майка си длъжна да мислиш първо за тях!Мобилизирай се и действай . Успех!

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 04:53 от Mamaboo

# 64
Приятелят ти е напълно прав .И той явно е по- разумен в случая . Последната подробност , която спидели е най- същественото в темата - ти нямаш развод ! Не знам дали си даваш сметка какви филми може да гледаш , ако бившия ти , който не ти е деюре бивш разбере . В този живот съм научила едно - не разчитай на това , че познаваш някой , Хората поднасят изненади . Напълно прав е приятелят ти , че щом се познават това може да е проблем . И аз съм напълно убедена , че ще е . Съпругът ти , който още ти се води такъв може да ти намъсти ужасно - финансово и емоционално. Разбирам , че си влюбена и щастлива и дерзанията ти са точно като на такава жена , поздравявам те за което .Но децата трябва да са ти приоритет номер 1!!!! Направи ми впечатление това , което каза за развода . Не мисля , че е технически невъзможен . Нека се включат компетентни дами , но аз мисля , че дори бившият ти съпруг да не е в страната пак маже да се разведеш . И според мен трябва да започнеш от там . Уреди си бакиите дет се вика . Според мен когато имаш деца трябва да си по - отговорен спрямо юридическите въпроси . И да ако нямате развод според мен му даваш възможност ако разбере да ти направи много мръсотии . Аз не бих рискувала да видя колко точно му пука . А и според мен щом всичко там е приключило е по- добре и за децата да знаят че родителите им са разведени , аз съм останала с впечатление ,че в подобна ситуация децата винаги се надяват на нещо ... Според мен така ще им е трудно да приемат новия партньор . Категорично те съветвам да започнеш от там - да си уредиш юридически нещата . Според мен няма как да градиш нещо ново без да си заличил старото .( как я мислиш ти да купуваш къща с новия като си женена още ?? Що за глупост ами нали мъжа ти ще стане съсобственик автоматично , освен ако само новият ти приятел не купи на свое име - тогава ще си пак прецакана , защото няма да си собственик , а ще изплащаш заедно с него и ако се разделите познай !!)  Посъветвай се с адвокат , убедена съм че има начин да се разведеш . Независимо дали настоящата ти връзка ще се развие или разпадне , уреди си правните въпроси - развод , жилище , бизнес . Всичко останало е по- маловажно когато имаш 2 деца , за които да се грижиш . До тогава аз също те съветвам да не раздухваш историята , от това няма да имаш никаква полза . Тия обещания и романтики са за младите , дето нямат деца . Ти като майка си длъжна да мислиш първо за тях!Мобилизирай се и действай . Успех!

Peace

# 65
Намирам последния коментар за доста отрезвяващ/както и други преди това/. Няма как да започнеш начисто нещо ново и истинско, без да си приключил старото. Това като начало. Оттам насетне какво ще стане, е въпрос на бъдеще.

# 66
Mamaboo,това е най-точното мнение  Peace Подкрепям !

# 67
А също и какво да каже на родителите си - че си разведена ама не съвсем. Даваш ли си сметка как биха изглеждали нещата , за всеки , който не знае какви са отношенията с бившия ти ? Тези тегоби , в които си изпаднала незнайно защо за мен - защо не казва на родителите си - са най - малкия ти проблем . Хайде стегни се и си оправи нещата . Вместо тази тема трябваше да пуснеш  " мъжа ми е в чужбина , как да се разведа ?" Всъщност такива теми май има , потърси .А сега се замислих за нещо друго : приятелят ти кара ли те да се разведеш ? Защото ако ли не , аз лично тогава бих се опасявала . И на двамата трябва да ви е ясно , че докато не сложиш в ред отношенията с бившия ти мъж , бъдещето ви е неясно и вероятно изпълнено с драми , които можеш да си спестиш .

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 12:26 от Mamaboo

# 68
Почти съм сигурна, че авторката е поискала да се разделят с мъжа й, защото се е влюбила в по - младия, който и е завъртял главата, но само на думи, без никакви кой знае какви сериозни действия.

# 69
Не знам каква е историята . Тя каза че са били семейни приятели преди , но е факт , че темата бе зададена некоректно и всички се нахвърлиха върху младежа , а основните факти се разкриха в последствие . Изобщо не им е проблема възрастта , децата или пък неговите родители . А това , че няма развод с мъжа си и съм изумена , че това не я притеснява повече от това , какво ще помислят родителите , а също и от факта че прави планове за светло бъдеще без да си е уредила правните въпроси - това е несериозно и безотговорно към всички , най- вече към децата й . Но явно е на гребена на любовната вълна . Тук където съм ( Сащ ) за съжаление в обкръжението си имам поне 3 случая на жени , които барабар с новата любов и развода , си зарязват децата при мъжете защото нямало удобни условия къде да ги вземат ... Много е гнусно и винаги ме е изумявали подобно поведение - едно е да се влюбиш и да се разведеш , но за мен децата са винаги на първо място !!! Винаги . Не мога да си представя толкова да се влюбя в мъж , че да не помисля за добруването на детето си . Аз и моят мъж много го обичам , че е баща на детето ми , но ако се наложи да правя избор , свързан с финансови и правни въпроси ще е в полза на сина ми . Винаги ! И съм му го казала , той си знае . За това дано при нас подобни неща не се случват , че ще е грозно .

# 70
Искам само да кажа , че с горния си пост не искам толкова да критикувам авторката , колкото да й въздействам отрезвително. Тя все още не е заслужила чак такова порицание , както казах какви ги има тук .

# 71
Аз ако не съм разведена, въобще не бих се и чудила защо новото ми гадже не ме представя на родителите си. Отделно, че ако ще си стоя омъжена, и аз не бих искала да ги виждам. Недоизяснените ситуации са много неприятни  Crazy

# 72
Еми .... Знам ли и аз то когато си женен па макар и само на хартия , не се води гадже , а извънбрачна връзка и е такава , за всички извън ситуацията , които не им знаят отношенията . Брака е сериозно нещо и правните въпроси свързани с него също , за моралните да не говорим

# 73
  • София
Ама божке, то развод нямало  ooooh!
Mamaboo - всичко правилно си казала, дано те чете авторката.

Че какви партньори сте сега, той ти в любовник, а ти имаш извънбрачна афера.

# 74
  • някъде в орбита...
Mamaboo, +1 Peace

Да не говорим че великата драма защо любовника не запознава авторката с родителите си, независимо от семейното й положение, си е абсолютно измислена драма. Фактори всякакви, и не е работа на никого да настоява да бъде запознат с когото и да е. Личен опит - понякога е в пъти по-добре да не се познаваш с определени индивиди, прави живота много по-лек Wink

Общи условия

Активация на акаунт