На колко години станахте майка?

• 67 613
  • 675
  •   1
Отговори
# 510
  • Драгоман
То няма неотгледано дете.
Все се намира начин.
Но защо пък да е по-лошият?
  Това вече е въпрос на гледна точка. За едно дете обаче, неговата майка е най-добрата, независимо дали е красива,грозна,слаба,дебела,умна ,проста, богата, бедна, то си я обича, особено ако получава обич и обгрижване от нея! А и незнам защо всички тук мислят, че всеки човек на този свят трябва да има висше образование, за да е достоен родител?!
   Нима на всички участнички в тази тема майките им имат висше образование и ако има такива, на които майките нямат, нима не са ви отгледали, възпитали и нима не ги обичате и уважавате?!
   Тези граници, които се налагат нямат нищо човешко в тях!
Добрината на човек не се измерва в това колко изпита в унивреситета е взел  с отлична оценка!

# 511
Не е задължително висшето.
Но не е добре да се прекъсне средното и да се бърза за деца.

# 512
Все се намира начин.
 Това вече е въпрос на гледна точка. За едно дете обаче, неговата майка е най-добрата, независимо дали е красива,грозна,слаба,дебела,умна ,проста, богата, бедна, то си я обича, особено ако получава обич и обгрижване от нея! А и незнам защо всички тук мислят, че всеки човек на този свят трябва да има висше образование, за да е достоен родител?!
   Нима на всички участнички в тази тема майките им имат висше образование и ако има такива, на които майките нямат, нима не са ви отгледали, възпитали и нима не ги обичате и уважавате?!
Добрината на човек не се измерва в това колко изпита в унивреситета е взел  с отлична оценка!

къде се хвана пък ти за това висше образование, ние ще сме доволни ако поизчака с раждането докато завърши средно...

# 513
Висшето за нищо не е задължително, най-малко за отглеждане на деца, нито е свързано с това каква майка си.
Но, когато се пише и други те четът, нормално е да се дразнят на неграмотността ти. На мен ми коства много усилия, за да прочета изречение без припинателни знаци и да го разгадая. Написаното някак си олеква.

# 514
  • Драгоман
Все се намира начин.
Добрината на човек не се измерва в това колко изпита в унивреситета е взел  с отлична оценка!

къде се хвана пък ти за това висше образование, ние ще сме доволни ако поизчака с раждането докато завърши средно...
   Защото тука всички се хващат за неграмотност при младите майки. И не говоря за такива на по 15 родили, а за други, родили над 20. То, това да си грамотен се усвоява още преди завършването на средното образование. В университета не те учат на правопис и пунктуация, освен ако не си в такава специалност. А, и да не говорим, че на днешно време куцо, кьораво, сакато, всеки учи висше, ама за какво го учи и той не знае. Образованието като цяло не е това, което е било преди години.

# 515
Аз изгубих девствеността си на 17 почти на 18 години и досега си мисля че не беше нужно да бързам толкова защото бях съвсем не сигурна в действията си и човека срещу мен но явно е било импулс, какво остава да родя дете на 15 или 16 та аз на тази възраст съм тичала в квартала с врасниците ми.
И какво кара 15 годишна да си легне с 30 годишен?
Този въпрос ме е мъчил винаги, та те даже не би трябвало да имат обща тема на разговор камоли общо легло.
Та мисълта ми е че на тази възраст не бих била способна да отглеждам дете нито финансова гледна точка нито от към възпитание.

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 18:44 от djufinka

# 516
В живота, като цяло, има много въпроси, на които отговорите не могат да се разберат. А и не е нужно.
Момичето си е решило, родило си е детенцето, гледат си го, не са го изтърсили на държавата да го отглежда, не са го захвърлили в някой контейнер. Момичето си учи. Ще си завърши средното. Ако прецени ще учи и после.

Кой, защо, какво... Това, че не ви е ясно всичко, далеч не значи, че не може да съществува. Не се имайте за толкова вездесъщи. Както казах - не е нужно да се копа там, дето няма за копане.

А неграмотни има и сред майките, и сред учениците, а още по-страшно - сред висшистите (независимо с или без дете).

# 517
В конкретния случай с момичето има вероятност, макар и малка според мен, нещата да се развият добре. Така че лично нея не я осъждам, защото изключения има навсякъде. Но като цяло това е рисков модел и не е за препоръчване.

# 518
Момичето което казва че е родило на 16 и сега чака второ на 18 е писала в още няколко теми и се оказва че разказва съвсем различни истории. Не свързвайте предишният ми пост с нея, не я коментирам.

# 519
Момичето което казва че е родило на 16 и сега чака второ на 18 е писала в още няколко теми и се оказва че разказва съвсем различни истории. Не свързвайте предишният ми пост с нея, не я коментирам.

Не съм разказала различни истории просто на едното място разказах по-подробно от другото. Пред ценила съм така.

# 520
Образованието, Ани, образованието!  Confused Там наблегни, пък имаш време да раждаш още, щом толкова много искаш.......

# 521
Ех...С толкова деца на главата, вземи та прочети и някой учебник, та да пооправим малко правописа...Още недоумявам как може деца да се занимават с глупости? На 16 си веех байрака по дискотеки, заведения и о, чудо...бях девствена.  Joy hahaha bowuu

# 522
Стига сте му чели морал на това момиче. Ще се научи да пише грамотно, ще си отгледа децата и на внуци сигурно ще се радва. Тя поне си каза, че не е завършила средно, малка е ще порастне. Другите които драскат из форума и развяват по няколко дипломи, такива простотии пишат, че ми идва да им извия вратовете.  Ама нали е с пунктоация и разбираемо, виж те са друга бира.
Да не е хубаво да родиш дете когато ти все още си такова, но времето назад не се връща.

# 523
Ами такива са ми разбиранията, така ги изразявам, за това е този форум.. Като не ти харесва моралът ми, ми...какво ме интересува това?  newsm78 Чак пък вратове да виеш, недей, че има и по-големи животни от мечката, нали знаеш?  Laughing Mr. Green Май това съм го учила по биология, ма виж, не беше във висшето училище!!  Joy hahaha hahaha bowuu

# 524
Има грешка, има и прошка. Мисля, че е по-добре човек да  е милоств, отколкото морален.

На мен лично ми е по интересно, в кои гори телилейски се навря авторката на тази толкова дълбокомислена тема -анкета   newsm78

За вратовете , образно го казах, идваха ми на ум и по цветущи.

Общи условия

Активация на акаунт