За щитовидната жлеза, пролактина и паническите атаки ?!?!?!

• 42 698
  • 231
  •   1
Отговори
# 90
Sad ok , ок , ама сега и този кортизол ме мъчи ....

# 91
аз се обадих на лекарката ми да я помоля да ми задейства направление за ЯМР, не мога така повече да гадая. А най-лошото е ,че не мисля за аденом и хипофиза , а за много по-страшни неща Sad като МС Sad откривам си много симптоми и много се плаша, трябва да мина ЯМР , защото ако нямам - то ще си докарам нещо !

# 92
Катрин, хипохондрията ти се задълбочава. Peace Не се сърди, не искам по никакъв начин да те обидя, още повече, че разбирам много добре това състояние и не влагам нищо лошо или обидно в него.
Но ако не се опиташ да се овладееш, то може да ти съсипе живота и да изяде най-големите хубавинки.
Няма лошо да си направиш ЯМР, но с тази твоя тревожност, това няма да е последното изследване, на което ще искаш да се подложиш. И ако отпишеш едни диагнози, то периодично ще си поставяш нови.
Защо млад, здрав човек е нужно да прекарва времето си в четене на медицинска литература, търсене на симптоматика, ровене в диагнози, разгадаване на стойности при изследвания и т.н.?
Какви симптоми имаш пък сега за МС? Спри да четеш в интернет, защото след всяка статия вероятно самонаблюдението ти ще си изфабрикува все нови и нови симптоми.
И моля те, не приемай нищо от поста ми като критика! Хипохондрията е състояние на високо интелигентните хора, тези с познания и отговорност към себе си. (понякога криворазбрана отговорност).
Така че не целя обида. Преживяла съм го. Учила съм го. Опитвам се просто да ти спестя много бъдещи притеснения, които ще те превърнат в изплашено, самонаблюдаващо се мишле, треперещо при всяко главоболие, при всеки задух, при всяка споделена от някого диагноза. А можеш да си смела! И пак да си здрава и отговорна. И щастлива!  bouquet

# 93
Не го приемам като критика desinkata_85, дори напротив - трябва да го приема като ГРадивна критика , но .... ще го направя за да се успокоя. а и така или иначе заради видокия пролактин ендокриноложката ме съветва да го направя. Но ти благодаря, както каза един доктор : Абе момиче, нямаш ли мъж да те напердаши Simple Smile хахаах явно малко бой съм яла :Д

Но все пак ще го направя. и после ще му мисля Simple Smile Но си много права, със или без болест - Хипохондрията си я имам!

А за МС имам замайване, изтръпване на крайници от време на време, болки в малките стави , трудно преглъщане , болки около и зад ушите .... звездички понякога ...

Остава ми ЯМР и после ще ям бой наистина Simple Smile

# 94
дори си принтвам мнението ти, ще го чета всеки ден! Дано ми дойде акъла в интелигентната главица

# 95
Стискам палци ЯМР да не покаже никакви абнормални изменения.
Диагнози като МС няма какво да ги мислиш, всички звездички и трудно преглъщане са в следствие на паниката. Изследването ще ти потвърди, че си напълно здрава.
Ако случайно имаш аденом ( виж, това не е изключено, предвид пролактина) също нямаш повод за сериозно притеснение, ще приемаш лекарства, ще намалиш стойностите на хормона и аденомът ще започне да намалява постепенно размерите си. Peace
Успех! Ще чакам да пишеш! Hug

# 96
Деси, поздравления за поста   bouquet
Дано повече хора го прочетат и се наслаждават на живота. И аз съм минала прези аз, на моменти пак минавам, но се мъча да не му се давам вече  Heart Eyes

# 97
 Hug Peace  bouquet  bouquet Blush БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

Като приключа със ЯМР ще се насоча към психотерапевт. Аз имам нужда да си говоря явно с някой, да ми помогне да премина през това. не искам цял живот да съм хипохондричка!!!

Ще пиша пак след резултатите. То ще мине време сигурно докато получа направлението за ЯМР. Имам среща днес с еднокринолог и невролог отностно него и ще видим. Дано стане по-бързо

# 98
Най - лошото е ,че с тази хипохондрия не знаете как товаря и моя приятел , а за родителите ми да не говорим. Виждам как баща ми се изяжда от вътре, защото се обвинява. Той имаше преди ясно изразена хипохондрия ( в моите детски 5-7-10 години) , явно ми се е набило в акъла тогава и така си ми е останало .... Sad Аз не го виня, защото пък той много ми помага, тъй като го е преживял и ме разбира много добре. Но той много страда !!!

# 99
Да, това състояние е заразно, и аз знам от кого се заразих, както и да е, познавам въпросния човек от 22 години и още е жив и здрав  Mr. Green

Вземи се в ръце сега, защото когато имаш деца става не страшно ами....кошмарно, ужасът умножен по броя на децата. Стискам ти палци с това да се пребориш  Praynig

# 100
благодаря ви. Бях при невролог вчера, който каза ,че нямам причини да се безпокоя. Изписа ми Дормиплант за успокоение 1 месец да го пия по 3 табл. на ден 3*1 .
и ще си го купя този път!!!

# 101
благодаря ви. Бях при невролог вчера, който каза ,че нямам причини да се безпокоя. Изписа ми Дормиплант за успокоение 1 месец да го пия по 3 табл. на ден 3*1 .
и ще си го купя този път!!!

Peace Heart Eyes

# 102
и все пак ще ходя на ЯМР заради пролактина най-вече , но и да се успокоя!!!!

# 103
Все още си чакам направлението .... явно много се чака ! Sad Съвсем ще се побъркам ...

# 104
на 26,05 съм на ЯМР с контраст

Общи условия

Активация на акаунт