Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 682
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Момичета имам един въпрос,задължително ли е използването на полираща течност.Аз знам,че тя е само за блясък и бързо съхнене на съдовете нали?

# 556
  • На брега на реката
Да за това е. Ако си в район с твърда вода ще ти трябва, ако си от София примерно, не е нужно.

# 557
От Варна съм,но благодаря за отговора,най-вероятно този път ще пропусна да купя,да пробвам как е без такава течност.

# 558
  • На брега на реката
Повечето момичета от Варна  казват, че водата е твърда. Пробвай.

# 559
  • София
Полиращата течност /гланц/ няма нищо общо с твърдостта на водата. Солта се използва за омекотяване на водата и поддържане на йонообменника. Гланцът е само за блясък и по - бързо съхнене.

# 560
Полиращата течност /гланц/ няма нищо общо с твърдостта на водата. Солта се използва за омекотяване на водата и поддържане на йонообменника. Гланцът е само за блясък и по - бързо съхнене.
Да и аз така мисля.Мисля да не ползвам вече полираща течност.

# 561
  • На брега на реката
А, защо тогава и гланца се настройва според твърдостта на водата?

# 562
  • София
А, защо тогава и гланца се настройва според твърдостта на водата?

Не знам това от къде си го чула или прочела - няма общо с твърдостта, наглася се така, че да не ти оставя петна по съдовете, т.е. да не е в повече или в по-малко. Ако е повече оставя белезникави или лепкави петна, ако е по-малко съм чела, че може да се появияви помътняване или кръгови петна. Според мен не би следвало да си проличи, ако е по-малко, т.к. когато не се използва не е толкова фатално, може и да зависи от материала на приборите. Аз си мия и без гланц - нищо им няма.
Като казах - солта се наглася според твърдостта на водата, т.к. тя я омекотява и т.н.
А настойката на гланца няма нищо общо с настойката на солта.
ПП. тъмни петна могат да се появят и от това, че са пуснати прибори, които не са за миялна и това няма общо с дозировката на което и да е /сол, препарат, гланц/.

# 563
  • На брега на реката
Солта не омекотява водата. Солта е необходима за регенериране на йонообменника, който омекотява водата.
Приключвам спора. Нека Нунката, постъпи както и харесва. Просто написах мнението си.
Хубава вечер.

# 564
Аз ползвам сол,тя е задължителна,но за полиращата течност се чудех дали има нужда да я ползвам,реших,че ще пробвам без да видя каква ще е разликата.Не ми пречи ако ги вади по-мокри и с леки следи от водата  Laughing Все пак това си е някаква химия,която колкото и да е остава по съдовете.

# 565
  • София
Солта не омекотява водата. Солта е необходима за регенериране на йонообменника, който омекотява водата.
Приключвам спора. Нека Нунката, постъпи както и харесва. Просто написах мнението си.
Хубава вечер.

Да, не съм се изразила съвсем правилно - водата я омекотява  йонообменника, който улавя калциевите и магнезиевите йони и така водата, която се влива в машината е по-мека вода. След като йонообменика се насити с калциеви и магнезиеви йони, неговия капацитет трябва да бъде възстановен. Това става с помощта на сол за миялни, която предизвиква обмяната на йоните. 
Когато съм писала, че солта я омекотява, съм имала предвид точно това, но не съм се изразила достатъчно ясно  Peace
В общи линии солта се слага във връзка с омекотяване на водата /така мисля е по-ясно/. Ако няма сол йонобменика няма да може да си върши работата и в миялната влиза вода с твърдост с каквато влиза от водопровода. При райони с по-мека вода - някои ползват други не, но това е една друга тема. Гланца е за съвсем друго.

# 566
  • Пловдив
Аз ползвам сол,тя е задължителна.......
Чак пък задължителна..... И без нея може.

# 567
Аз без да искам счупих горната пръскачка и сега никъде не можем да я открием.
BOMPANI били спрени от производство и резервни части никъде няма.
Дали от някоя друга марка няма да пасне се чудя...

# 568
От Варна съм,но благодаря за отговора,най-вероятно този път ще пропусна да купя,да пробвам как е без такава течност.
Аз не ползвам гланц (във Варна съм) . Нямам петна по стъклените чаши , просто остава повече вода по тях отгоре. Дори и да няма вдлъбнато , където да се задържи водата, пак остава. Като отворя машината и мръдна кошниците малко се разтича, но аз не ги вадя веднага. Почти винаги отварям машината и след известно време ги вадя от там. Та, ако не те притеснява това с водата и че ще ти свети индикатора- можеш да си караш без гланц и да си спестиш една химия  Peace

# 569
  • София
Някакви мнения за таблетки BLAZY PROFESSIONAL all in one? Гледам, че са ги пуснали на промоция в метро - 2 кутии по 56бр. на цената на една, т.е 112 табл. за 23,99лв? Стават ли за по-замърсени тави примерно или са само за по-леко замърсени /примерно чаши и чинии/ или изобщо не стават? Като промоционална цена не са кой знае колко намалени в сравнения с други примемрно.

P.P. объркала съм темите с тази за препарати за съдомиялна, сори.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2015, 19:26 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

Общи условия

Активация на акаунт