MasterChef България, Тема 2

• 52 366
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
  • Ню Йорк
Да внимава, че щъркелите взеха да пристигат - да не вземе някой да си свие гнездо на главата й.  hahaha
hahaha Joy rotfImbo

Завиждате, признайте си... hahaha hahaha hahaha

Епизода ми хареса, не мога да ги цитирам по имена, не съм ги запомнила все още, освен Дарин, но той се представи тук.  Blush Нямам търпение да гледам довечера.

Как да не и завиди човек. Ще взема да я питам във фейса  Joy  Joy  Joy

# 211
  • Разпиляна във въображението
Откъде дойде това, че Мариела е побутвана. И анорексичката беше подкрепяна май от Поли Генова, и още една от участничките, ако не се бъркам тази с тюрбана - от Илиана Раева както ми се стори. Освен ако не бъркам.

И в крайна сметка това е шоу наистина за любители, а не за професионални готвачи. Ако се погледнат и чуждите формати ще се видят почти същите типажи.

И аз харесвам Нина, Аврам, Дарин, Елена,  Феди и още няколко. Като се отсеят до окончателната бройка ще ги науча Laughing

Сега прочетох, че от 26 ще отпаднат 10. Значи окончателният брой е 16 Thinking

# 212
Дарин, да,прав си, моя грешка /аз в представите си разделих яйцето от соса Embarassed/.

Поздравления за крема - изглеждаше много добре, а сега след рецептата - звучи и вкусно Sunglasses

Съгласна съм, че не е състезание за професионалисти, но има много хора, за които готвенето е страст, имат любителски опит, учат се, експериментират, имат блогове...

# 213

Е хайде вие какво видяхте от лука, който той наряза,нищо???

Аз може и да не съм му видяла лука, но журито го видя. Или сега ще ми кажеш, че те са профани и нищо не разбират?

# 214
От това, което видях до тук, запомних и ми допадат Елена и Аврам.

# 215
Да се запиша и аз в темата. Интересно предаване и ще го следя редовно.
Дарин, пожелавам ти успех!

# 216
  • Burgas
За сега харесвам, Елена (преборила анорексията), майката на 3-те деца (евала, че беше в голямата група), Дарин... има и още, ама още не съм ги запомнила  Laughing
Същите участници ми харесват, както и Аврам и Нина(ако не бъркам името, която се яви заедно със сина си).
Peace И аз тях харесвам и може би момичето, което танцува, забравих как се казва.

# 217
Нищо лично обаче такова самочувствие без кой знае какво покритие не разбирам. Отделно на стената си оплюва и нашите писания. Щом си се хванал на хорото и  ш'Ъставаш  звИздЪ трябва да приемеш, че ще има негативни коментари.... А не да сипеш обиди.

Ето какво е направила китеника с яйцето и още снощи е напълнила ФБ с неотразимостта си:

" разбърках го на водна баня с течна сметана, върнах го в черупката, която запазих, като преди това го овкусих с бял смлян пипер, сол. аранжирах с див лук и хайвер от сьомга. акомпанирах с пържени "бишкоти" от средата на хляб в краве масло."

Ъх! Мърмайкоууууу.

Не исках дядо Илия да отпада, макар и да осъзнавам, че не му е мястото там, но ми е симпатичен, Фризьорчето също ми е симпатичен, ох и от жените има, но като не мога да им запомня имената все още...

А да, всички азиатци са ми симпатични. Малайзийката с доматения сос бях сигурна, че ще отпадне щото приличаше на манджорляк, ама не! А миш- маш по Арбанашки - не може! А ходи, че разбери кой са какви критерии е.

Малайзиски манджурляк може .Български не може.Е това е критерий.В начлото направи някаква малайзиска супичка която пак мина защото била екзотична.За малайзиците надали:)А с наша примерно пилешка супичка щяха ли да пуснат някой?

# 218
Предаването много ми харесва Simple Smile
А не знаех, че доматен сос с яйце е малайзиска рецепта. Баба ми лятно време я приготвяше най-редовно. Много приятно леко ястие. Когато я приготвих, сина ми пожела да добавя сирене. Ами не е същото Peace

# 219
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
400 мл мляко, 1 жълтък, 2 лъжици брашно, 3 лъжици захар. Разбърквате всичко заедно много добре и слагате студено на котлона, бъркате непрекъснато до сгъстяване. Става много бързо. Под яйчения крем има платка от тофи-карамел с натрошен корнфлейкс. Белтъка разбих на меринг отгоре и полях с нова порция карамел (чист), гарнирах с настъргана кора от лайм.

На мен ми е интересно журито дали опитва всички компоненти на ястието или не? Защото примерно снощи дадоха как Петър опита само меренга ти, но дали в действителност е опитал и крема, и платката отдолу, а просто не са го дали?

П.П.: Желая ти успех!

# 220
  • Варна
Епизодите, които в момента гледаме, кога са снимани?

# 221
  • София
Това дето го водят за шакшука го ям от дете, правено от баба, а аз правя откак съм омъжена, но като го нарекат шакшука друго си е. Joy

# 222
  • Ню Йорк

Малайзиски манджурляк може .Български не може.Е това е критерий.В начлото направи някаква малайзиска супичка която пак мина защото била екзотична.За малайзиците надали:)А с наша примерно пилешка супичка щяха ли да пуснат някой?

Не, щяха да кажат, че е много обикновено.

# 223
  • На земята, която е всъщност звезда.
А защо никой не направи таратор? Един вкусен таратор щеше да покаже върха в българската кулинария. Даже, като се замисля, изобщо нямаме нужда от толкова дълго състезание. Един ден, хиляди участници, и най- добрият таратор печели титлата и парите.  ooooh!

# 224
Сто процента ще имат и задача с българска национална кухня, въпреки че повечето неща, които приемаме за чисто български ястия, не са точно такива.

Но не може да спечели супичка или миш маш. Тези неща в тяхната си кухня да си ги правят, тук трябва малко креативност, все пак говорим за MasterChef, а не за кой може да прави мусака и таратор.

Общи условия

Активация на акаунт