Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 67

• 38 209
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Аталанта, така ми липсваше слънчевата ти персона! Радвам се, че се завърна!

Добавям си и една тренировка за долна част на тялото, че да няма дискриминация  Mr. Green

След тренировката хапнах салата от спанак, банан, манго и кървав портокал със сос от какаово масло, "суроватка" от бадемово кисело мляко и стевия

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 03:49 от Фея Кръстница

# 121
Добро утро!
За днес минималистична тренировка за цяло тяло с балансиращи и упражнения за корем 19 минути ниво 3, доста се поизпотих, хареса ми Simple Smile
ХУбав ден, че трябва да излизам вече!

# 122
  • В полите на Пирин планина
Фрея, аз се подувам по подобен начин от бобови и прекаляване със сурови зеленчуци. Освен това, ако не си свикнала само с постна храна, която може да означава и повече храна с глутен и въглехидрати, стомахът ти да реагира.

Фея, много красива "салата". Цветовете са радост за окото  Grinning

Отчитам снощното PIYO Sweat.

# 123
  • София
Имах и аз проблеми с подуването. Сега не толкова много, но пак от време на време имам дискомфорт - най-вече като бързам при яденето. Иначе за подут корем помага:
- пиене на много вода
- бааавно хранене
- хранене на често и помалко
- билков чай преди ядене
- избягване на големи количества от храни, които причиняват газове (варива, лук, млечни продукти, ябълки, зеле, броколи, цитруси, даже дъвките)

Иначе трябва да си намериш причината - дали не си увеличила рязко фибрите, как ти действат млечните продукти, начина на приготвяне на храната - да няма пържено, бобовите винаги да се накисват и изхвърля водата, а консервиран грах да се изплаква преди консумация.
Добавям и стрес като причина.

За днес отчитам - БР 6, 30 Day Fat Burn: Total Body Shred Workout (-свърших я тази програма - малко модифицирах плана, но общо взето се движех по него) и 10 мин за крака (тип каланетика).
От понеделник ще почвам ново предизвикателство - харесах си това 30 DAY LITTLE BLACK DRESS CHALLENGE CHART - да се вкючи някой с мен?
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 09:59 от Home raider

# 124
  • 1st floor
Отчитам 40 минути на кростренажора сутринта. Мислех довечера да метна W10, но май ще си почивам...вчера след двуразовото трениране много се изморих и заспах дори преди децата  Blush, а и фемилито има нужда от внимание. Simple Smile

# 125

менеменемавцелатасхема, по колко овесени ядки ядеш и с какво?

Една купичка с кисело мляко и малко вода сутрин след тренировка и корема ми е цял ден подут.
Отчитам си 20 мин. Боб предимно гири ,10 -корем и 15 крака и дупе .

# 126
Здравейте, да кажа малко за подутия корем - преди и аз имах този проблем. Всеки си е различен, но все пак има някой правила, които са валидни за всички. Подуването се получава от липса на ензими, също така от някой храни - за всеки човек са различни - аз от както спрях хляба нямам този проблем. Глутенът може да е причина. Киселото мляко по принцип може да е също. Смесването на кисело мляко с плодове примерно може също. Пиенето на вода след хранене също. Не пиенето на вода също - така, че според мен трябва да се направи експеримент със спиране на дадена храна и наблюдението на ефекта.

Аз днес мисля да правя PiYo - Sweat

# 127
  • София
менеменемавцелатасхема, по колко овесени ядки ядеш и с какво?
Една купичка с кисело мляко и малко вода сутрин след тренировка и корема ми е цял ден подут.
Отчитам си 20 мин. Боб предимно гири ,10 -корем и 15 крака и дупе .
Не знам колко ти е голяма купичката, но принципно за една порция овесени ядки ти трябва 1/2 ч.ч сварени или около 3 с.л. сухи. Ако  я надвишаваш може и  да ти се подува от овесените ядки. Но може и да е от киселото мляко. Опитай няколко дни друга закуска и сама ще разбереш. Например варено яйце и препечена филийка хляб или варено яйце и моцарела, или зеленчуков омлет Т.е да опиташ с друг вид храна - не зърнени.

Абсолютно съм съгласна със Фъстъче - просто трябва всеки да опитва за него как е.

# 128
Мда, ще ги спра ,аз така или иначе имам колит или гастрит и с предния си опит за здравословно хранене си докарах жлъчна криза от зеленчуците .Вече зелените салати ги накисвам във вода поне за 20-на минутки и се пооправиха нещата .
С хляба се обичаме  Laughing прекалено бих казала.
Мерси !
Протеина за енергия ли се приема ?

# 129
Имам зверска мускулна треска от вчерашния спининг. Сутринта нищо не ми се правеше, но все пак се отчитам с Fat Burning HIIT Pilates Workout - Pilates and HIIT Cardio Blend от FitnessBlender. Реших днес да сменя Джилиан.

Не се бях теглила от около месец и днес от къде се качих на тоя кантар, показа ми + 2 килограма. Мисля да продължавам да го игнорирам....не заслужава вниманието ми  Grinning

# 130
  • в света на неограничените измерения
Отчет и от мен за днес.  Сутринта  Lower Body Shred Workout https://www.youtube.com/watch?v=GFZWPDUraWk&index=7&list … QgufgL-YTO94fqi-5
после любимата в последно време йога https://www.youtube.com/watch?v=GWQi2GlH0cM

Неотдавна стана дума за вакуумките. Вижте Нора как страхотно ги прави
https://www.youtube.com/watch?v=yHtNn0jKk0w. Уау!!

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 12:05 от vanvel

# 131
Отчитам набързо BR W6, че днес няма време за още. Oбаче много се раздадох. Simple Smile Добре ми се получи, а и тази тренировка много ми харесва, може би най-много от всички дотук.
Времето по нашите земи се държи чудесно, за утре се надявам да си организирам едно тичане и скачане на въже на двора вместо Кардио 2, което и на мен не ми харесва. Дрийми, последния път и мен ме заболя далак Shocked и прекъснах в края на втори кръг, че и без това не ми се занимаваше с това кардио. Кардио 1 ми харесваше повече, макар и много леко, поне дава тонус и ми беше много приятно. От другата седмица може да избързам и да започна с Кардио 3, щом е хубаво. Peace

менеменемавцелатасхема, и аз започнах да имам проблеми със стомаха (при мен болки, не подуване) и, докато се ориентирам, експериментирах с храни една по една и си записвах. Понякога не е лесно да разбереш, особено ако са "безобидни" храни или такива, които преди си ядяла без проблеми. Ето, на мен ми се наложи да махна бадемите, яйцата, а от авокадо направо го докарвам на умирачка, а така обичах...

# 132
Още веднъж благодаря за съветите  Hug   bouquet
Скрит текст:
Записах си час за гастроентеролог, но е чак за сряда идната седмица. До тогава ще внимавам с храната. Сега като се замисля и бадеми ядох доста, и сурови зеленчуци, и бобови, и хляб и май май има пръст всичко това. От около месец се подувах, но последните дни усещам и болка, вечер режеща, денем тежест. Може би храната просто е изострила симптомите. Това ще се види обаче в сряда. 

# 133
  • Пловдив
За подуването да спомена,че Вики, която не пише в темата , имаше този проблем от яденето на сурови зеленчуци и плодове. Поради това, иска или не иска,,се наложи да ги намали драстично. Откак е на НВ ВМХ , но с малко зеленчуци,няма проблеми. Явно е до организъм, мен ме боли стомаха от тиква последните две години, а обожавам. Говоря за печена тиква, майка ми пък не може да яде ябълки... Та, здравословно за мен, е отрова за друг. За овесените ядки-вмера ядох на обед хрупки от ръжени ядки-2с.л.,ядки, орехчета, 1 яйце,червени боровинки. Ей, хора, от този здравословен ужким обед цяла вечер корема ми беше балон и имах проблеми, каквито нямам и след кг изяден фасул. Страшна работа! А по принцип никога нямам такъв зор. Мисълта ми е,че не знаеш кое как ти се отразява и внимателно се въвеждат нови режими и неспецифични ограничения. При постите явно за това първо се спира месо, после млечни, после риба . С изключение на някой ден,а накрая се кара на хляб и вода.

# 134
Добро Утро!

За днес тренировка за бицепс и трицепс, в суперсетове, 4  серии всеки, 40 мин. И въпреки по-кратките и мудни тренировки, с по-малко тежести, все още си се чувствам като пребита .  Mr. Green Беше ми се случвало да нямам тонус, но да ме държи толкова дълго...няма да се разберем .  Mr. Green

Тяна, и аз много ти се изкефих на килограмите , с които тренираш. Искам и аз така като порасна.  Hug

ТДИ, къде се загуби.

Фрея, дано се установи бързо от къде идва проблема, че никак не е приятно.  Hug

Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт