КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

• 54 677
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Поздравления за майсторките, страхотни сте   bouquet

Моля да ми препоръчате откъде да купя мас, нямам откъде да си купя домашна, а за хубавия козунак ми е необходима. Предварително благодаря.
Успех на всички в козунакоправенето Hug

# 241
Момичета искам да ви напиша една рецепта и да изкажете вещото си мнение.За мен продуктите нещо не ми се връзват като съотношение.но дамата твърди обратно.Може пък аз да не схващам.8 яйца.500гр захар.лимонова кора.400мл прясно мляко.300мл олио.2кг брашно.1 кубче мая.

аз използвам подобна - 2кг. брашно, 10 яйца, 0,5 литър прясно мляко, 500 гр. бяла захар,125 гр. краве масло и 1 чаена чаша олио за измесване, 50 гр. прясна мая - като захарта не я слагам всичката, а около 80-100 гр. оставам и ръся отгоре.  

# 242
  • София
Да, наистина най-добре ще е да поискам от някой малко олио за да не го мисля и това  Wink

Ще напиша рецептата 1:1 от моя тефтер довечера, като се прибера вкъщи. Дано да ви допадне   bouquet

Иначе мас и аз нямам откъде да взема домашна. Купувам от кварталното магазинче. Даже съм си записала да си взема още този уикенд мас и ром, че обикновено в дните преди Великден масово свършват, колкото и странно да изглежда.

# 243
  • Sofia
8 яйца.500гр захар.лимонова кора.400мл прясно мляко.300мл олио.2кг брашно.1 кубче мая.
Само ми се вижда малко млякото, но ако не се сложи всичкото (2кг) брашно отначалото, не е проблем.

Яаа, аз пък не съм виждала малки бутилки олио.  Rolling Eyes
Ако има такива, би било най-доброто решение за Таря. Simple Smile
Ще очаквам рецептата, ТаряSimple Smile

# 244
  • Балчик
Момичета искам да ви напиша една рецепта и да изкажете вещото си мнение.За мен продуктите нещо не ми се връзват като съотношение.но дамата твърди обратно. Може пък аз да не схващам.8 яйца.500гр захар.лимонова кора.400мл прясно мляко.300мл олио.2кг брашно.1 кубче мая.

Напълно нормална рецепта. Peace Количеството на маята е занижено малко.

Ако го приравниш към 1 кг брашно се получава
4 яйца
200 мл мляко
250 гр захар
150 мл мазнина
1 /2 кубче мая

Нищо и няма на рецептата според мен. Peace

# 245
Много ви благодаря   bouquet

# 246

Във Варна има, в магазините по райони, но май и във веригите съм срещала..

# 247
  • София

Във Варна има, в магазините по райони, но май и във веригите съм срещала..
В София - Пикадили, вчера го гледах и му се чудих , кой ще си купи една малка бутилчица олио...

# 248
аз  Laughing
ако говорим за бутилка от половин литър

# 249
  • София
аз  Laughing
ако говорим за бутилка от половин литър

Не, бе човек, говоря за бутилчица...250-300 мл. Има и всякакви видове от най-различни неща, от орехи, от коноп, тиквени семки от.... от на баба ти хвърлилото...за мен.  Simple Smile

# 250

marchеva14, козунакът си спомням много добре, че беше уникално вкусен. Наистина не е традиционна рецепта, но аз го бях направила просто като експеримент, а и да е нещо по-различно, иначе естествено си опекох и моите си козунаци. Нищо не се разтече, защото най-долния слой от тестото, което се полага върху дъното и стените на съда, не позволява това. Ако ти се занимава, силно препоръчвам. А по отношение на шоколада - и аз същото ще кажа - какъвто обичате вкъщи. Аз заради децата ползвам млечен, инак бих предпочела черен.

Джемма, съвършенство отново!

И благодаря за рецептата!

# 251
  • Sofia
Нищо не се разтече, защото най-долния слой от тестото, което се полага върху дъното и стените на съда, не позволява това.
На мен най-макия ми проблем би бил да се разтче една мокра плънка, по-важното ми е дали не става глетаво с нея, изпича ли се добре. 

# 252
Нищо не се разтече, защото най-долния слой от тестото, което се полага върху дъното и стените на съда, не позволява това.
На мен най-макия ми проблем би бил да се разтче една мокра плънка, по-важното ми е дали не става глетаво с нея, изпича ли се добре. 

Глетаво в никакъв случай не става. Но не е и пухкаво като обикновения козунак. Тук ключовата дума е вкус!

# 253
  • Sofia
Но не е и пухкаво като обикновения козунак.
Това го предполагам от началото, затова и помолих за снимки, ако някой го направи. Simple Smile

# 254
Бърз въпрос- яйцата се очертава да са с два жълтъка. Проблем ли е?

Общи условия

Активация на акаунт