КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

  • 54 745
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
На килограм брашно най-много 360 гр захар съм слагала.

# 571
  • Мнения: 1 171
Козунакът е месен в хлебопекарна и е печен във фурна

 

 

# 572
  • Мнения: 1 093
wilian много хубав козунак !
Моя също е замесен в хлебопекарната. Въпреки,че тестото ми малко лепнеше, плетката не се разля. Ето го втасал вече. В момента пека.  Simple Smile

# 573
  • Мнения: 858
Бонго извинявам се  Embarassed
Благодаря на всички за отзивчивостта  Simple Smile
Джема ако сложа на 200 гр захар няма ли да има проблем с козунака , да стане като кекс , при теб как се получи  newsm78
Намислила съм да сложа утре   300 гр. но ако Джема напише че няма чак такъв проблем ще сложа и повече
Добре че ме подсетихте за купичката с вода във фурната

# 574
  • Мнения: 1 080
Бонго извинявам се  Embarassed
Благодаря на всички за отзивчивостта  Simple Smile
Джема ако сложа на 200 гр захар няма ли да има проблем с козунака , да стане като кекс , при теб как се получи  newsm78
Намислила съм да сложа утре   300 гр. но ако Джема напише че няма чак такъв проблем ще сложа и повече
Добре че ме подсетихте за купичката с вода във фурната

Джема по нагоре е писала максимум 360грама.

Аз тази година ги пека на 150 с вентилатор и ми се струват по-хубави, слагам ги в студена фурна. Момичетата скоро ме уведомиха, че се слага в загрята  Embarassed та и това ще пробвам ама сигурно след Великден вече.

# 575
  • София
  • Мнения: 12 220
................

Аз тази година ги пека на 150 с вентилатор и ми се струват по-хубави, слагам ги в студена фурна. Момичетата скоро ме уведомиха, че се слага в загрята  Embarassed та и това ще пробвам ама сигурно след Великден вече.
Също само на вентилатор печа, но слагам на 200 градуса и веднага врътвам на 160.

# 576
  • Мнения: 7 779
разни фурни - разни температури.
аз се придържам на около 140 градуса.

# 577
  • Мнения: 858
Съжалявам че съм  се объркала вместо 300 гр. съм написала 200 гр. извинявайте  Rolling Eyes
Ще  ги пека на  150   градуса , а следващия на 140 градуса да видим какво ще се получи че аз обичам да не са препечени

# 578
  • София
  • Мнения: 4 401
Миналата година правим козунаците по рецепта на Джема и ми се получиха стархотни, направих няколко. Тази година ще правя един на Джема и един пробем да видя какво ще измайсторя.
Ама имам друго питане в какви форми и тави печете кръглите козунаци. Аз нямам и сега ще си купувам и се чудя каква да си взема. По напред видях, че има печен във форма за торта , ама приемам и други шредложения. Мината година ги пекох в една плитка форма и ми излизаха .

# 579
  • София
  • Мнения: 12 220
Миналата година правим козунаците по рецепта на Джема и ми се получиха стархотни, направих няколко. Тази година ще правя един на Джема и един пробем да видя какво ще измайсторя.
Ама имам друго питане в какви форми и тави печете кръглите козунаци. Аз нямам и сега ще си купувам и се чудя каква да си взема. По напред видях, че има печен във форма за торта , ама приемам и други шредложения. Мината година ги пекох в една плитка форма и ми излизаха .
За кръглите - тортена форма ползвам но моята е по-дълбочка.

# 580
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Кръглите пека в йенски тенджерки.

# 581
  • Балчик
  • Мнения: 9 285

Джема ако сложа на 200 гр захар няма ли да има проблем с козунака , да стане като кекс , при теб как се получи  newsm78

Как ще стане като кекс? То е съвсем различно тесто. Аз постоянно показвам резултата си, прегледай назад снимките.

# 582
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Скрит текст:
Не знам дали изобщо тук е мястото, но преди няколко дни тате си поръча да му направя козунак за Великден и да му занеса. За съжаление в четвъртък внезапно почина. Сега нямам никакво желание за нищо, но пък това си стои като обещание. На Разпети Петък е деветия ден и ще ходя на гроба му. Някой може ли да ме посъветва кога и дали да го направя  Cry Cry Cry

# 583
  • Мнения: 858
Джема имах предвид да не стане като сладък хляб на дупки  а не на конци, ти по коя от двете рецепти от първа страница ги правиш козунаците
Тани според мен задължително трябва да направиш козунак и да занесеш на гроба когато ходиш следващия път

# 584
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Тани, съчувствам за загубата ти! Светла му памет на татко ти! Козунака направи в четвъртък.

kimbolina, аз пека и в съвсем плитка кръгла тава (височина - 2-3см), а и без никакви странични стени също. Ако тестото е достатъчно твърдо, ще държи формата си и няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт