КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

• 54 714
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
Опасенията ми са относно това ако са някои фалшиви (китайско производство) да не започнат да миришат неприятно след загряване...но щом има в Кауфланд, ще проверя там.

# 271
има ли нещо , което не се произвежда в Китай  и да е евтино  newsm78
ако искаш може да използваш обикновена тава и да направиш прегради. така в една тава ще събереш няколко по-малки козунака

# 272
  • Sofia
О, то и в Кауфланд е твърде вероятно да са китайски например. Simple Smile  Но не съм имала проблем.

# 273
  • София
Значиииии тая така няма да стане.

Какъв е редът ! Правите нали козунаците, и отма се обаждане на дедааа ви аджия да дойде и да ги пробва. Мдааа ... старите ора теребе да се уважават.  newsm62

# 274
за дегустацитя си има ред  Laughing

# 275
  • София
за дегустацитя си има ред  Laughing
Кой е по - първи??  Simple Smile Да си дойдем на думата...

# 276
след мен са другите.  Laughing

# 277
  • София
Когато съм готова ще пусна снимки, фръц, ако ми станат козунаците и не се изложа. Знае ли човек, то зависи и от настроение и от ...ехееее, колко още неща му трябват.

# 278
Мисля да се възползвам от предимството на бременността. И на мен ми се дегустира от тези майсторски изпълнения.  Laughing

# 279
  • Sofia
Мисля да се възползвам от предимството на бременността.
Баш на теб снимките нЕма да свършат работа, ще трЕБЕ и да запретнеш ръкавите. Wink

# 280
Здравейте, първо искам и аз да благодаря на Джемма за чудните рецепти, правих кифличките , напълних ги с шоколад, вечерта омесих тестото, сутринта станах, беше си добре втасало изчаках го 2 часа в хола на топло,спретнах кифличките, оставих да бухнах и ги опекох. Около 4 часа кажи-речи отиде всичко. Не можах да приключа за закуската на детето, ама ги яде за следобедна/нейните без никакъв пълнеж ги направих, че е малка/.  Не можах да ги снимам , ама днес поправям грешката си, сложих снощи 2ра доза и сутринта извадих тестото , след малко отивам да свия кифличките. Смятам сега да ги напълня с мед и орехи  Thinking  Thinking

Ето как ми изглежда тестото след цяла нощ престой в хладилника, бях го увила с фолио и беше добре овлажнено, имаше капчици по него и се виждат мехурчета в тестото, не е изсъхнало , явно хадилника ми не е дефрост/активирах маята, въпреки , че беше суха, така съм си свикнала, че имам лош спомен от една кофти мая и вече активирам наред  Crazy  Mr. Green Mr. Green

Скрит текст:

Сега имам въпрос, нямам идея дали сте го коментирали, порових в старите теми, ама не ми се мерна подобно инфо. С фруктова захар месили ли сте, дали ще стане или с нерафинирана тръстикова/ питам заради дъщеря ми, ако може да и спестя поне бялата захар  Tired?/

# 281
labrex, душа, от къде я изкопа тая тема от 2010 година. Имаме нова, ела там.

Верно, че е стара, от често месене на козунаци и късната доба! Видях поста пред моя, че е от 7 март 15 и се наместих и аз! Simple Smile
Джемма,   bouquet

И тук да се запиша с днешния (вече вчерашен) козунак (машинен вариант) на Лебедуна, чуден стана на вкус. На вид не съвсем, малка се оказа машинката ми за него, за малко да избяга. Посборихме се, аз натискам капака, той бута нагоре, накрая го залепих с тиксо. Simple Smile
Срязан още горещ. Heart Eyes

# 282
  • София
Сега имам въпрос, нямам идея дали сте го коментирали, порових в старите теми, ама не ми се мерна подобно инфо. С фруктова захар месили ли сте, дали ще стане или с нерафинирана тръстикова/ питам заради дъщеря ми, ако може да и спестя поне бялата захар  Tired?/

Всичко, което позволява термична обработка става. Аз съм правил с изкуствен подсладител и се получи добре.

# 283
Здравейте, сега намерих тази толкова полезна тема   bouquet   Всяка година правя козуначени кифлички, но сега харесах доста рецепти за козунак. Моят въпрос е (малко глупав): колко дебело трябва да се разточи тестото, преди да се сложи плънката и да се завие на роло?

# 284
Аз напредвам с кифличките, мисля си, че ще са тотална щета, ама те пък взеха много симпатично да бухват. Дъщеря ми и растат зъби и точно днес е решила да е в кофти настроение, тааа, такова завиване на тея кифли падна, седяха си с пълнеж, без пълнеж, на топки без топки час и половина почти, почвах ги, спирах, влизах-излизах, чудо, бях сложила тавата на дивана, Ивейн успя да забие пръст вътре и 2 от кифлите са релефни  Joy  ама сега ги сложих във фурната да втасват и изглеждат по-добре и от предишният път, в който мега се старах и внимавах, да им е топло, да не ги таркалям много, да си втасат  и т.н..... hahaha /има го и това, че при нас държим мега топло, ходя си по потник, да се има предвид, ако някой реши да прилага подобни нехайни техники, другото, което ми направи впечатление, е че плота трябва да е минимално набрашнен, колкото да не залепнат, плюс че тоя път леко ги мазнах с олио отгоре и сложих купа с вода във фурната......някак по интоиция, идея си нямам защо, ама ми се стори адекватно, нещо като в хладилника, да им е по влажничко, знам че при печене се слага вода, ама реших и сега.....а това с олиото идея си нямам защо го направих, ама изглеждат много симпатични така лъснати  Mr. Green

Същото чудо ми се случи на Коледа с меденките/пак по рецепта на Джемма/ дозата в която дъщеря ми напълни памперса до ушите и трябваше да я мия, стана най добра на печене и на вид  hahaha Това дете е тайната съставка в моите манджи  Heart Eyes

п.п Видях си и една грешка ,която допуснах, много ги насбутах в тавата  явно тоя път, увеличават си обема почти 3 пъти и сега ще се слепнат най вероятно.  Praynig ама нищо и слепени ще ги изядем  Mr. Green

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 11:02 от Звезден^Прах

Общи условия

Активация на акаунт