КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

• 56 174
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
Не знам аз ли сгреших някъде, какво.., но не се получава   Sad  За първи път ползвам суха мая и резултата е трагедия... ще снимам, но ме е срам да покажа. Правила съм козунак миналата година веднъж, вероятно тогава е било късмета на начинаещия. Тогава го правих по рецепта на една възрастна дама, приятелка на баба ми.

# 346
  • Балчик
Възможно е брашното да е било влажно, тогава естествено ще е необходимо повече. Peace

# 347
  • София
Дойде времето за козунаци, а? Hug Wink
Аха, за някои пък е целогодишно кажи-речи.  Grinning

Hug

Дойде времето за козунаци, а? Hug Wink
Каква приятна среща по вечерно време.....удоволствието е изцяло мое да те видя тук.  Heart Eyes

И аз се радвам  Heart Eyes

Утре ще купувам продуктите за козунаци Wink, ще започна от маковите кифлички, които ми прати.
После ще направя козунак със сметана, не помня по коя рецепта правих миналата година - бяха разкошни и на вид и на вкус.

# 348
  • София
Не знам аз ли сгреших някъде, какво.., но не се получава   Sad  За първи път ползвам суха мая и резултата е трагедия... ще снимам, но ме е срам да покажа. Правила съм козунак миналата година веднъж, вероятно тогава е било късмета на начинаещия. Тогава го правих по рецепта на една възрастна дама, приятелка на баба ми.
Не, не е от сухата мая. Само нея я ползвам от много години и съм изключително доволна. Давай снимки и изобщо не се притеснявай как изглеждат. Ще направим разбор.  Simple Smile Това е козунака на Венета, така ли и ако е така аз от тази рецепта изобщо не съм доволна , а мисля,  че опит имам достатъчно.

# 349
  • Sofia
Елинор, в какво я подозираш сухата мая?  Какво не ти харесва в тестото?

# 350
Джема, брашното го държа в кухнята, при всичко останало де, не меся със сега купено, у нас е 30 градуса, хич не ми се вярва да е влажно. Важното е, че се получават, но отбелязвам.

Марчева, при мен никога не е имало проблем с рецептата на Венета. Ще търся и стари снимки ако искаш.
Елинор, пускай снимки и пиши какво не е наред наистина, ще се разбере къде е грешката Simple Smile

пп. Сега я четох пак рецептата, аз слагам повече захар и маслото го добавям накрая, ако ми лепне както днес, добавям още брашно.

# 351
  • София
Мимс, не, недей да търсиш стари снимки, няма значение.  Ще стане, но при мен не стана.  Peace
Елинор, дай да видим къде е грешката.

# 352
Първият път тестото бухна много бавно. Вторият въобще... много ме е яд, въпреки всичко направих 2 по-малки и ги сложих да се пекат. Като ги извадя ще снимам, срам не срам...  
И добре, че се запалих четейки тук в темата да направя една проба. Мислех да действам директно за Великден пред "свекървата"в Швейцария  Joy А мъжът ми казва да не се ядосвам вкусът бил важан  ooooh!

# 353
  • София
Първият път тестото бухна много бавно. Вторият въобще... много ме е яд, въпреки всичко направих 2 по-малки и ги сложих да се пекат. Като ги извадя ще снимам, срам не срам...  
И добре, че се запалих четейки тук в темата да направя една проба. Мислех да действам директно за Великден пред "свекървата"в Швейцария  Joy А мъжът ми казва да не се ядосвам вкусът бил важан  ooooh!
Споко! Ще станат, няма къде да ходят.  Simple Smile Ако не е втасало добре тестото, няма и смисъл да го печеш, нищо няма да излезе от този козунак.
Давай стъпка по стъпка , а ние ще му търсим кусурите. Преди да почнеш да измесваш, маята дали си я оставила да втаса, например, или направо я сложи в брашното...яйцата добре ли ги разби със захарта, колко ти е брашното като количество и колко ти е захарта като количество, също и мазнината...казвай и пак ще ги направиш. Дали е било топло прясното мляко ....казвай и предполагай къде може да е грешката.  Simple Smile

# 354
Всички продукти бяха на стайна температура. Дозата точно както е в линка на 1-ва страница на темата, който води към Фейсбук. Завиших само малко захарта както тя е казала. Обаче не изчаках маята... това ще е май. Направо сега ще ги извадя от фурната и ще снимам преди да заминат към коша...

# 355
Елинор, ако тестото е бухнало много бавно, може би просто маята е по-малко. Ти на Йоткер 1 пакетче ли сложи или друга?
Добре, че си решила да направиш проба, че да не се притесняваш после  Simple Smile

Маята и аз не я чакам, продуктите ги вадя от хладилника директно, само маслото си разтапям.

# 356
Въпрос към по-опитните: оформих тестото, (не е най-хубавата плетка,но сега целта не е това) сложих го във формата, покрих го и сега е в хладилника. Та въпросът ми е дали до утре до около 8,00 часа няма да е много времето през което ще преседи ?

# 357
  • София
Всички продукти бяха на стайна температура. Дозата точно както е в линка на 1-ва страница на темата, който води към Фейсбук. Завиших само малко захарта както тя е казала. Обаче не изчаках маята... това ще е май. Направо сега ще ги извадя от фурната и ще снимам преди да заминат към коша...
Ако ти е суха маята не винаги аз я оставям да втаса предварително, а направо я изсипвам в брашното и разбърквам. Добавям течните съставки и оставям на топло да втасва за около час-час и половина, понякога може и малко повече да дойде втасването.

Въпрос към по-опитните: оформих тестото, (не е най-хубавата плетка,но сега целта не е това) сложих го във формата, покрих го и сега е в хладилника. Та въпросът ми е дали до утре до около 8,00 часа няма да е много времето през което ще преседи ?
Не съм наясно с това втасване в хладилник.  Peace

# 358
  • Sofia
Елинор, щом бавно е втасало, освен да е малко маята.  Thinking

оформих тестото, (не е най-хубавата плетка...) сложих го във формата, покрих го и сега е в хладилника.
Да разбирам ли, че това е второ втасване?  Или си плела след омесване на тестото и ще е първо и единствено втасване?

# 359
Това е второ втасване.

Общи условия

Активация на акаунт