НВ-ВМХ, част 87 - за здравословното хранене

• 54 086
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Днес ми е трети ден на режима,чувствам се добре, сита и изпълнена с енергия, сладко не ми се яде грам.
Имам следните въпроси:

1. Как стои въпросът с плодовете, доколкото разбрах от това,което прочетох- не се консумират въобще?

2. Проблем ли е ако пропусна някое хранене? Тази сутрин например не можах да закуся. Минах само с 2 мазни кафета..

3. Да започна ли да пия витамини-по принцип от време вземам Омега 6?

4. През деня не винаги мога да ям? Ако не мога да се нахраня, правилно ли е да пия айрани + шепа сурово кашу,докато се прибера вечерта в къщи?

5.Изисква ли се да минава определено време между храненията или няма значение?

6. Отслабва ли се, ако се разчита само на този тип хранене, без да се ходи на фитнес?

# 706
Добро утро, бая сте изписали за една нощ Simple Smile

Според вас колко дена трябват за влизане в кетоза, ако тъй или иначе се храниш НВД, от вчера опитвам да спазвам процентите и калориите и мисля съм ок, интересно ми е да видя дали ще усетя тази разлика за която всички говорят.

Джия ако си в София иди при Маркова, не се запазва час и всички я хвалят. Дерматологичните заболявания са нещо което трудно се диагностицира, да не говорим че с елекуват на принципа проба грешка. Я пробвай това кремче, а не действа, добре айде сега това то е 100 лева ама може да подейства ...
Обиколила съм де що има дерматолог в София и на такива абсурди съм се нагледала. За това и стигнах до самолечение накрая.

# 707
  • В полите на Пирин планина
Днес ми е трети ден на режима,чувствам се добре, сита и изпълнена с енергия, сладко не ми се яде грам.
Имам следните въпроси:

1. Как стои въпросът с плодовете, доколкото разбрах от това,което прочетох- не се консумират въобще? - плодове може - умерено - примерно 1 на ден

2. Проблем ли е ако пропусна някое хранене? Тази сутрин например не можах да закуся. Минах само с 2 мазни кафета.. - чак проблем, не мисля - ако не озверяваш от глад ...

3. Да започна ли да пия витамини-по принцип от време вземам Омега 6? - по-назад е дискутирано доста по темата, аз ще се въздържа

4. През деня не винаги мога да ям? Ако не мога да се нахраня, правилно ли е да пия айрани + шепа сурово кашу,докато се прибера вечерта в къщи? - Мисля си, че не е хубаво да има много дълги интервали между храненията. Понякога, ако се случи, не е проблем, но такъв да е начинът на хранене не ми изглежда добре. Аз се придържам към 3-кратно хранене, а ако огладнея след обяд или планирам тренировка преди вечеря - похапвам към 4-5 часа

5.Изисква ли се да минава определено време между храненията или няма значение? - Добре е да се нахраниш достатъчно, така че да се чувстваш сита поне 4-5 часа

6. Отслабва ли се, ако се разчита само на този тип хранене, без да се ходи на фитнес? - да, но спортът е нещо чудесно; може да тренираш вкъщи, има много видеа в нета, да правиш дълги разходки, да караш колело - не е нужно точно на фитнес да се ходи. Движението би засилило метаболизма със сигурност.

# 708
  • Пловдив

Lady Brinne, благодаря ти за изчерпателните отговори.   bouquet

# 709
  • SA
Лети, омега-6 ли пиеш, или омега-3?
Пропускане на хранене не е проблем, ако не си гладна и ако си яла стабилно преди това. Например ако се нахранш добре на закуска, може и да не огладнееш на обяд. Но неправилно би било да не закусиш и на обяд да хапнеш шепа кашу.
За спорта - аз мисля, че докато си още в период на адаптация кьм ВМ-НВХ, не е необходимо спешно да започваш и тренировки. Изкарай така няколко седмици поне, виж как се чувстваш. Понякога хората изпитват слабост, главоболия и други неразположения в този период и ако досега не си спортувала, то едва ли това е най-удачния момент да започваш. По-кьсно, когато се усетиш по-енергична, ще помислиш как да увеличиш физическата си активност. Но както ти е казала и Lady Brinne , спорта вьв всякакьв вид допринася за много по-добри и бьрзи резултати.

# 710
Леле колко много сте изписали. Включвам се само да подкрепя идеята на jabot.j.
Ако момичетата, нашето прекрасно трио   bouquet, имат възможност да се реализира такъв семинар, с удоволствие ще присъствам.
Само да се уточни датата по-навреме, за да можем да се организираме и желаещите да присъстваме.

# 711
  • Пловдив
Лети, омега-6 ли пиеш, или омега-3?
Пропускане на хранене не е проблем, ако не си гладна и ако си яла стабилно преди това. Например ако се нахранш добре на закуска, може и да не огладнееш на обяд. Но неправилно би било да не закусиш и на обяд да хапнеш шепа кашу.
За спорта - аз мисля, че докато си още в период на адаптация кьм ВМ-НВХ, не е необходимо спешно да започваш и тренировки. Изкарай така няколко седмици поне, виж как се чувстваш. Понякога хората изпитват слабост, главоболия и други неразположения в този период и ако досега не си спортувала, то едва ли това е най-удачния момент да започваш. По-кьсно, когато се усетиш по-енергична, ще помислиш как да увеличиш физическата си активност. Но както ти е казала и Lady Brinne , спорта вьв всякакьв вид допринася за много по-добри и бьрзи резултати.

Объркала съм се, Камелот- Омега 3 пия..
Никога не съм спортувала  Embarassed , поне последните 20 години..Кг са ми много и дъщеря ми твърди,че няма да издържа във фитнеса, а учениците ми пък ме мотивират с това,че пълните хора отслабвали във фитнеса.Даже един младеж си показа снимки отпреди 2-3 години и е доста по-пълен от сега...И всичко с фитнес.

# 712
  • В полите на Пирин планина
Лети, със спорт, без режим едва ли ще отслабнеш, а да не говорим, че при по-високо тегло е опасно за ставите и може да се контузиш. Добре е да свалиш малко килограми и тогава да помислиш за леки тренировки.

# 713
  • SA
Лети, на твое място бих си карала само с режима 1-2 месеца без притеснения. Доколкото си спомням ти имаш много килограми за сваляне.
Може да започнеш да ходиш повече, примерно по 1-2 часа дневно, също някакви леки упражнения, ако искаш, изкачване на повече стълби, ходене по наклонен терен.
Като се адаптираш към режима и свалиш поне дестина килограма, пак ще помислиш как физически да се натоварваш повече. А тогава и на теб самата ще ти се иска повече движение и спорт, ще видиш.
Посещения на фитнес изобщо не са крайно необходими. Има хиляди начини да се спортува и в домашни условия, и на открито, само желание трябва. Аз съм стъпвала във фитнес няколко пъти в живота си и като гледам, няма и тенденция това да се промени. Не съм чак в лоша форма, но пък и нямам амбиции да ставам фитнес-модел.  hahaha За хора, които искат някакви специфични промени в телесните си форми, разбира се е по-добре да се посъветват сьс специалист, фитнес-инструктор, който да ги насочи към определени физически натоварвания за целта.
Омегата-3 си ги пий спокойно.

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 01:56 от kameloth

# 714
  • Пловдив
Благодаря ви, момичета!
Толкова се радвам,че ви има.  Hug
Чувствам се страхотно, не изпитвам глад, имам повече енергия от преди, а ми е едва 4-ти ден днес.
Единственото,което тайничко ме притеснява ( да си призная)..след месец ще си направя липиден профил, да си видя резултатите при този режим на хранене, ако всичко е ок...наааай-накрая си открих моят режим. През какви ли не диети  минах и все по-дебела ставах!
Радвам се,че ви открих и че ми помагате и ме съветвате! Hug

# 715
Лети, един месец е много малко за липиден профил. Изчакай поне няколко месеца. Всъщност някои автори, вкл. Уилям Дейвис, който е кардиолог, съветват да се изчака да завърши отслабването, теглото да се стабилизира и 2-3 месеца след това да се направят изследвания, защото междувременно е възможно мобилизираните мазнини да влошат резултатите, без всъщност да има причина за притеснение. Не при всеки се получава така, но при някои се получава, примерно триглицеридите им излизат много високи. А причината е, че са в процес на активно отслабване.

Да уточня, че днес (вероятно привечер) ще направя нова тема, защото ако оставя за по-нататък, ще трябва чак в неделя, а дотогава може да се напълни много. Утре няма да имам толкова време, затова днес.

# 716
Момичета, вече превключих обяда и вечерята да са ми месо (пържола, кюфте) със салата (марули, домати, краставици), яйца и сирене, сега остава и за закуска да спра да ям тестено (от другата седмица почвам да си нося яйца и сирене за закуска), ноооо да ви кажа изпитвам голямо шубе чисто психически, че ще стана 100 кила от тоя режим (без спорт засега) Laughing Успокойте ме

# 717
Дрийм, успокой се, бе жена. Няма да станеш 100 кила.
Аз от 1 месец съм на режима и съм -5,5 кг. без да спортувам активно. Ходя доста пеша и на дълги разходки с повече нанагорнище и нищо повече не правя, защото пък ми се появиха проблеми с кръста и не смея примерно да тичам.
И аз съм съгласна, че е по-добре първо да се поотслабне и после да започне физическото натоварване, за да не се натоварят ставите. Peace

# 718
DreamComeTrue, досега как си се хранила? Ако си се хранила много нискокалорично и въобще си ограничавала доста храната, а също ако имаш богат опит с диетите в миналото, не е изключено отначало да качиш няколко килограма. Ако обаче си се хранила нормално, с достатъчни количества храна, без да стоиш зорлем гладна, няма да качиш. Качването се получава при жени, които са се лишавали много и тялото им е било в режим на полуглад дълго време - тогава, в първия момент, когато се види с достатъчен прием на храна и на мазнини, започва да трупа, което си е чист инстинкт за самосъхранение. Но това не трае вечно, а само докато види, че вече има достатъчно храна на разположение и няма нужда да се запасява.

# 719
О, не, аз единственото, което направих, е да понамаля малко въглехидратите (ориз и картофи), но пък си хапвах особено в последно време козунаци и чат-пат някоя филия.  Embarassed Не съм гладувала, не съм била на диети, но аз съм 54.5кг, имам нужда буквално 3-4кг да сваля, имам просто мазнинки по корема/любовните дръжки вече и им се нервирам. От нищо драстично нямам нужда Simple Smile Hug
Да сваля коремчето за сватбата просто искам Embarassed Blush Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт