Пролет пукна, ние не - в утробата ни бебенце расте! Бебеправене 2015 - тема 107

• 32 050
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
  • Plovdiv
Здравейте, сладурки

Кофеинче, честито и лека и безпроблемна бременност ти желая

Жабуранке, аз последния път само с лукчета и чай си оправих гърлото

Майче, съжалявам за лелката

Андара, аз моите ги пуснах в Хронолаб в Тракия (препоръчвам ти тази в тракия, защото правят всичко на място, а в другите не взимат всички изследвания)

Аз да дам отчет. Правих си тест- отрицателен е (не съм изенадана или разстроена), но после видях, че е с изтекъл срок на годност преди 10 дни, но си викам, че едва ли е дало отражение на резултата. Аз не се и усешам бременна нямам никакви симптоми само болезнени зърна и липсата на цикъл, но него го отдавам на ПКЯ

# 586
Здравейте и от мен, при мен няма госпожа, лелка и такива подобни гости, но то е нормално тъй като се предполага че ако е имало, ми е 12 ден след ову, поне се утешавам, че май лутеалната фаза е що годе добре.
Анадара, съвета ми е да не чакаш- така или иначе всички лекари горе долу по един и същи начин подхождат
На мен ми дадоха да направя: FSH, LH, естрогени, TSH, AMH ( това е заради един резултат на този хормон над нормата), и аз мисля тестостерон да пусна.
Иначе ми казаха да не е Писанец, та се чудя къде точно, тъй като Хронолаб ми е супер далече и няма да мога да се добера сутринта рано до тях.
Рамус не бях ги чувала, къде са?
Аз честно казано абдикирах от здравна каса, направо мразя начина по който джипитата си стискат направленията, все едно им бъркам в джоба, а и си е голямо губи време да им вися пред кабинета #2gunfire Нямам търпение вече за това.
А в Пловдив генетични знаете ли къде се правят? Те са една от следващите стъпки.
Сега се заинтригувах, по кои хормони се съди за качеството на яйцеклетките, поне при мен последните пъти Естрадиола беше доста над нормата, ама и АМХ също.
Ох вече ми идва направо да отида на ин витро хахаха, дотолкова ми се е изчерпало търпението, ама и причината си ми е в характера, че обичам да имам наблюдение над това как се случват нещата, а при ин витрото човек е доста наясно кога кое се случва- хахаха, шегувам се, но знам ли всякакви неща почнаха да ми се мътят в главата  Simple Smile

# 587
Ами всъщност с нищо не си наясно при инвитрото  hahaha Супер е изнервящо. Какви изследвания сте направили досега? Всичко в норми?

# 588
Ами какво сме изследвали: Основните хормони, при които FSH- 5,9, TSH- 2,5, LH- 6,9, testosterone- не помня ама беше в норма, Estradiol- 122  горната граница беше 160 мисля, но пак в норма.
АМХ- беше два пъти над нормата, но док каза, че не е притеснително.
После явно нещо се беше супер объркало, че 7 дена уж след ову- естрадиола беше три пъти над норма, а прогестерона супер нисък, под норма, но беше първи цикъл след спонтанен аборт- повторих ги след два три цикъла, тагава прогестерона и естрадиола си бяха супер, показваха че си е имало и ову.
Тромбофилия- отрицателни, антитела заради резус фактор- няма, мукоплазма- отрицателни, хламидии, трихомони ешерихии и всякакви такива бактерийки- отрицателни, цитонамазка- ок, фоликулометрии няколко- няма данни за ПКЯ, има си доминантен фоликул, пука се, има си жълто тяло и там течност, 14 лутеална фаза ...а бебе- йок.
А как се изследва качеството на яйцеклетките- по хормонките ли се съди. Сега мъжо трябва да се стегне и генетични освен да направим, АМХ ще повторя, за друго не се сещам  newsm78
Иначе при ин витрото е ясно че не се знае изхода де, но знаеш- ето сега е ову-то, ето сега е оплождането, ето сега би трябвало да е имплантацията- това имах предвид Simple Smile

# 589
Спермограма не споменаваш. Това е, което можеш да пуснеш сама в лаборатории. Има още тестове, които могат да се направят при желание, но вече в клиника, дано не стигнете до там. Генетични, имунология, спермограма, тръби, биопсия, това е, което ви остава. Дотук всичко звучи наред.

# 590
Оххх, сега го убеждавам моя господин, не е правил и е много тежък в това нещо, обещал ми е уж, да видим, ще настоявам- чудя се не знам - може ли спонтанен аборт да се получи не само от некачествена яйцеклетка, а заради некачествен сперматозоид  newsm78
Имунологичните какво представляват?
Ще гледам да сме направили каквото можем преди да посетя следващия път гинеколог, за да спестим максимално време.
Генетичните като пуснем- има ли различни варианти или се тества едно и също- за всякакви видове генетични аномалии?

# 591
Може, да. Имунологични не съм правила. Генетични има няколко вида - кариотип за хромозомни аномалии и други за тромбофилия. Добре е да се направят и двете. Кариотип и на двамата партньори.

# 592
Аха, точно това сега гледах в един сайт за генетични изследвания и се чудех кое се предполага, че трябва да направя, че доки само ми написа генетични и кариотип. Мерси  Hug Ей, ти как си, засега добре ли се развиват нещата?

# 593
  • От Луната
Генетични се правят по предписание след спермограма. Няма смисъл от тях, ако няма на лице някаква причина да се търси проблем. Проблем с кариотипа изключва забременяване тъй че там едва ли има повод за притеснение.
Аз се все още се чудя на тези мъже, какво толкова им въздейства тази СГ?

# 594
Аз имам проблем с кариотипа, забременяване не се изключва. Зависи от диагнозата и дали е мозайка като при мен. Облак има аборт, аз бих ги пуснала на нейно място. Не съм от желязо да чакам повторение.

# 595
  • От Луната
Аз имах предвид мъжете. При тях проблем с кариотипа води до азооспермия.
При жените не съм запозната и дано така си остане  Peace

# 596
  • От Луната
Аз също бих ги направила, въпроса е реда ... СГ не е болезнена, резултата излиза почти веднага. Какво толкова има, че да се дърпат така, все едно ще ги колят там. Кариотипа го чакахме месец, струваше 110лв само това. Представи си колко излиза всичко възможно за изследване и нужно ли е да се прави, ако няма предписание? Ние не сме лекари, в частност генетици, че да знаем кое и защо да изследваме. Аз бих започнала с въпросната СГ, всичко останало губи смисъл без нея!

# 597
Принципно всички промени в кариотипа водят до репродуктивни проблеми или направо стерилитет. Колкото и грубо да звучи, това е начинът на природата да не допусне грешките в потомството.

Аз утре отивам да пускам хормони, това е крайното ми решение-обещавам  Laughing

# 598
  • От Луната
Анадара успех утре. Палци от мен за добри резултати.
Генетичните не са шега работа, те не изникват ей така. Обикновено има някакви белези, друг е въпроса колко са "видими". ММ например е проговорил късно, бил е затворено дете, сега има коремче и няма брада. Ако не беше азооспермията нямаше и да разберем, но сега свързваме точките. Това обаче при други хора не показва същия проблем.
Тъй че, за мен проблем с кариотипа при мъжа на Облачето е изключен. Ако не беше забременявала, щеше да е друго ... Все пак СГ е най-важна на този етап!

# 599
  • Варна
Лоли, може хем да е било рано, хем тестът да е кофти Simple Smile
anadara, успех и от мен!
слънце87, утре ще му се обадя на доктора, за да ми каже кога да отида.
А моят мъж е на СГ утре, дано този път да мине успешно и всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт