Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 384
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • в огледалото на живота

Изолатора при нас е кабинета на сестрата. Има легло където да сложат детето отделено от другите като вдигке температура или повръща. Незнак как е в държавните градини. Но в една от частните които разглеждах на вратата пишеше изолатор.
Ние сме в държавна ДГ.Точно така е както го описваш  Peace
Влиза се в кабинета на мед.сестра и от там в друга стая.Доколкото знам изпълнява такава функция.

# 256
  • вече Пловдив
За изолатор в старата ни градина в Стара Загора служеше стая точно до входа. Слънчева, във весели цветове, много приятна - там слагаха да легне дете с температура, повръщане, главоболие. И веднага се обаждаха на родителите  Peace
Тук в Пловдив не съм виждала, сигурно сестрата ги поема в нейната стая. Thinking

# 257
Има различни бактерии от рода на бета хемолитичния стрептокок, и той е бактерий. А видовете бета хемолитичен стрептокок образно ги нарекох А, Б,...
А за останалото не споря, не съм специалист. Но точно днес четох защо не се създава имунитет за скарлатина. Темата с всички обривни инфекции  много ми е страшна и затова се порових. Даже ако намеря статията, ще  постна линк Simple Smile

Приемам забележката.. Hug

Надявам се да не се сблъсквам отблизо с тази болест Praynig Че то като се сблъскаме, ставаме и специалисти от зор...

Будико, в гърлото само стрептокок ли откриха, може да не е бета хемолитичния...а просто стрептококи Peace

# 258
  • Пловдив
streptokokus piogenes -това пишело

Освен двете деца,ние възрастните дали трябва да си пуснем гърлен секрет?

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 22:58 от budiko

# 259
  • shumen
Мутафова,към скарлатината не се изгражда имунитет и повтаря.
Аз за 6 месеца при нас в яслата не съм видяла да има такава стая и да отделят децата.Преди време моето беше с разстройство,а предния ден друго детенце беше така и с повръщане и ми се бяха обадили да отида да си го взема и беше на куп с другите деца.Ако пък са с Т и искат да си полегнат от самите госпожи и лелки знам,че ги слагат в спалните помещения докато отиде да ги вземе някой.Нямат и лекарски кабинет или поне аз не съм виждала,но на всяка група в яслата мисля,че имат и по една лелка,която е медицинска сестра.
Тази вечер като да ги вземаме госпожата попита дали днеска някой не ги е виждал и дали не знае защо го няма детето и какво му е,защото нямало как да се свърже с тях.Е,аз значи намирам начин да се обадя и да кажа,ако няма да ходи и защо,а тази баба не е сметнала за необходимо да се обажда.

# 260
  • около Варна
В нашата градина във всяка група има помещение с надпис изолатор, не че се ползва по предназначение.Преди майка ми работеше в ДГ и съм виждала в изолатора стояха болните или въшливите  деца.

# 261
  • Пловдив
ей вярно казахте до 3 дни срок -точно толкова и малката прояви симптоми на чревния вирус- изповръща се през сън преди 1 час,после след половин пак .гадна работа............

# 262
Будико, дано е вече по-добре детето ти...обикновено, когато повръщат през нощта, на другия ден вече не повръщат, само им е слабичко..
Сега се моли теб да те  подмине Peace

# 263
Добро утро на всички Simple Smile
Ние във вторник влизаме в болница за изследвания и сега се чудя дали му е времето да взема някой имуностимулант или да изчакам.

Искам да добавя и един линк към една статия за скарлатината, която е доста подробна. Само не мислете, че споря или се заяждам. И аз като вас просто търся истината и се затруднявам да я намеря в потока от информация. Намерих статии, в които пишеше, че се създава имунитет и точно толкова, в които пише обратното. Има и такива, в които пише при какви случаи се създава имунитет и при кои -не. Вече всеки да вярва, на каквото си ще. Аз ще приема, че не се създава имунитет, за да съм нащрек. И дано не се налага да говоря от опит.
Ето и статията: http://www.namama.bg/article-vinovnik-za-chestite-angini-mozhe-d … -skarlatinata/111

Хубав ден желая, а той ще е хубав, ако дечицата са здрави!

# 264
  • shumen
Добро утро!
Мутафова,аз мисля,че по-добре е да изчакаш с имуностимуланта докато Ви изпишат.
Будико,да се оправя скоро детенце.Дано днеска му е по-добре.
Ние след няколко дни със прозрачни сополи от днеска сме със жълто-зелени.Ще взема да включа и Коларгол,че досега слагах само Ксиламетазолин и давах Цинабсин.Да видим с Коларгола дали ще ги пресушим за 2 дни или другата седмица ще си стоим в нас.

# 265
  • Бургас
Синът ми кара скарлатина съвсем наскоро.
Срещу скарлатината категорично НЕ се създава имунитет. Има деца, които са я карали по 3-4 пъти, за съжаление.

# 266
  • Пловдив
до 8 ч повръща- в началото на половин час,после поразреди,в 8 заспа по-спокойно и чак сега повърна.в 5.30 слагах свещичка вомитусхил,незнам дали пак да слагам.И какво да й давам да пие-само водичка ли,четох за натриев цитрат,но той спира ли повръщането-няма ли да й предизвика повръщане?

# 267
  • софия
Вече ви писах за Скарлатината, изкара я първо дъщеря ми, започна с темп. повръщане 2 пъти и на 3 ден пъпки, странни като от претопляне, по скоро зачервена кожа като на пиле, в момента който избиха спря да дига темп, на 7 ден взехме гърлен секрет беше чист и спряхме АБ, след 20 дни кардиограма. Сина ми на 14 ден след малката темп. червено гърло, доки каза не е Скарлатина било минало доста време след сестра му а и нетипично гърло, да но на другия ден се изрина, заведох го Скарлатина, взехме секрет положителен, спря с темп все едно нищо не му е имало, след 5 дни на АБпак започна да вдига темп Shocked, аз се притесних супер много, доки каза че е възможно, пи АБ10 дни, секрет, чист кръвни и урина ок., след 2 дни започна да пищи че го болят краката, полудях, Скарлатината уврежда сърце, очи, и води до ревматизъм, не дай боже.  Praynig. Докторката каза че кръвните му не показват да има проблем и е направили един вид алергичен артрит вследствие от прекараната стрептококова инфекция, но ще отшуми , така и стана Praynig. Разделих децата защото, ако я беше повторило малката щях да се гръмна Sad. Доки каза, че дете и е карало Скарлатина 6 месеца подред Shocked
Стана дълго Rolling Eyes
budiko, правиш 3 чаши, в едната водичка, втората разтваряш Хидрати алфа/ соли при обезводняване/, третото чай от мента без захар, всичко започва по чаена лъжичка на 7 минути по лъжичка, две. Да се оправяте  Praynig

# 268
Сега,като ви зачетох за Скарлатината,та поразпитах мойта свеки,дали ММ е карал и ДА,оказа се,че е боледувал като малък,даже в болница е бил,и понеже четох за това,че дава отражение на бъбреците,а той има разни проблеми с тях,та дали пък не е в следствие от Скарлатината Thinking!Сега не искам да ви вкарвам в някакви филми,разсъждавам си просто!

# 269
  • софия
Liliq_Zlatna, не се притеснявай, това е болест за деца до 9 години, големите можем да изкараме нещо, но по леко като ангина.

Общи условия

Активация на акаунт