Отговори
# 105
Ох, аз това с термина съм го пропуснала, но веднага се записвам на 30г. втора бременност с термин 28.10.15г.
Има дни, в които се чувствам ужасно и не мога да се надигна от леглото и други, в които сякаш нищо ми няма - просто объркана работа. Другата седмица съм на преглед и тогава ще докладвам как се развиват нещата. Тази седмица намазах така да се каже, че съм болничен заради малкия и мога да поспивам повечко, но от другата пак на работа. Хубав ден на всички!

# 106
  • Сливен
soclosebutsofar , болничните се изчисляват на база възнаграждението (осигурителния доход) за 18 месеца назад, смята се колко е за един ден, плаща се 80% от него. Обезщетението за раждане и гледане на дете до 1г. се изчислява на база 24 месеца назад, не болничните. Относно къде да пишеш - отчетните теми са до 50стр., т.е. като видиш надписа  - НОВА ТЕМА (т.е. някоя добра и съвестна бъдеща октомврийска мама се е погрижила да има къде да пишем  Simple Smile), значи тази е свършила и е почнала нова, пише се в новата отново до 50 стр.
Вики, страхотни новини, все така да се връщаш от преглед  Hug

# 107
И на мен не са ми казали до кога да пия Дуфастона. Четох в други теми, на всички различно са го изписали - масово го пият до 12 г.с., някой до 16 г.с., а някой дори до 20 г.с. По прицнип след 12 г.с. не е необходимо да се пие, защото Прогестеронът се секретира от плацентата като продукцията му започва от края на първия триместър и продължава до края на бременността.

# 108
soclosebutsofar , болничните се изчисляват на база възнаграждението (осигурителния доход) за 18 месеца назад, смята се колко е за един ден, плаща се 80% от него. Обезщетението за раждане и гледане на дете до 1г. се изчислява на база 24 месеца назад, не болничните. Относно къде да пишеш - отчетните теми са до 50стр., т.е. като видиш надписа  - НОВА ТЕМА (т.е. някоя добра и съвестна бъдеща октомврийска мама се е погрижила да има къде да пишем  Simple Smile), значи тази е свършила и е почнала нова, пише се в новата отново до 50 стр.
Вики, страхотни новини, все така да се връщаш от преглед  Hug
Може би и не е точно така,  защото вчера ходих до нои и ми казаха като майчинството,т.е.  За предходните 24 месеца, но 80%,а сега един колега се свърза с тях по телефона и му казаха друго.. Институциите ни са под всякаква критика! Ужасно много съм разочарована и не знам на кого да вярвам!  Благодаря ти

# 109
  • Сливен
http://www.nssi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost аз от ук взех инфото, а и се занимавам служебно с това - болничните са 80 % от дохода за 18 предходни месеца, майчинството (410дни) е 90% с база 24 месеца назад.

# 110
Aз съм 12тa седмицa, сегa ми кaзaхa дa спирaм дуфaстонa и дa нaмaля утрогестaнa нa 2х2. Прегнилa също го спирaм вече Simple Smile Следмaлко имaм чaс зa ФМ, стискaйте пaлци, моляяяяя Simple Smile)))

# 111
shmoksi - стискам ти палци за ФМ!

# 112
и от мен имаш палци  Hug

# 113
Здравейте,
чета ви ,но почти нямам време да се включвам...
Влизам с конкретен въпрос-бях на бюрото по труда до юни месец миналата година след 2г. майчинство ,общо 8месеца бях на бюрото по труда като взимах обезщетение .....от тогава се осигурявам само здравно ....НО сега търсим познати ,които да ме назначат на трудов договор и веднага да излезна в болничен като докрая на бременността да съм в болнични....разбира се всичко да е наред ,но въпросът ми е първата година какъв е минимумът като сума на майчинството в моя конкретен случай....
Ще се радвам на помощ и отговор от момичетата ,занимаващи се със счетоводство .
Иначе утре съм на първата ФМ и ще ми взимат кръв за БХС,та сниснете ми палчета .....
ММ е днес рожденник и в същото време правим 4г. брачен живот ,та ви черпя виртуално  Grinning
Хубава вечер и дано всички сте добре!

# 114
Аз пък не знам как да си възстановя здравните права в България. Нямам задължения , от  6 години имам здравна застраховка тук. Обаче искам да ги възстановя в България, но и тези тук да си вървят. От 6 месеца имам фирма в България и се самоосигурявам. Изобщо не знам  дали е възможно това и как? След като родя пак ще си ходя често за по няколко месеца и ми се иска и там да си имам здравни права. По телефона всеки път различно чувам и не знам .... Crossing Arms Ако някой може да ми даде някоя сламка да се хвана ще е супер!  Mr. Green В системата на НОИ пише,че съм с невъзстановени здравни права.

# 115
  • Сливен
Ичка, ще взимаш минимално - 340лв., като на познатите си ще дължиш сумата за здравна осигуровка през цялото време

# 116
Привет,мами! Сега се връщам от БХС в Щерев.Не нося много добри новини, направо ще се поболея от притеснение  newsm45 Гледахме много обстойно бебо, абсолютно всички органи функционират нормално, мозъка е добре развит, сърце, плацента, ръчички и крачета. Нехулна транслуценция-1,1 / в норма /Но...винаги има едно Но. Д-р Искилиева каза,че не вижда добре развита носна кост и хрущял, което е доста притеснително. Било маркер за хромозомни аномалии Sad(((( Каза,че може би е рано и ще се образува до няколко дни...В събота ме вика пак на преглед и ще коментираме кръвните изследвания. За капак ме бодоха два пъти, единия път вената не пусна кръв, а втория ми спукаха вената...Направо не знам къде се намирам, уж било нормално и при доста бъдещи мами не се виждал плътен хрущял,но....ох, ще видим. Нямаме генетични увреждания в рода, имам едно здраво 7-годишно дете Sad дано да са сбъркали! Инфаркт ще получа от притеснение  Sad Cry Моля за мнение, ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 18:11 от Софи М.

# 117
Носната кост на плода е втория по-важен ултразвуков маркер, който се изследва между 11-14 г.с. Тя изглежда ехографски като малка бяла линийка в основата на носа, с размери около 1-2 мм. Липсата на носна кост между 11-14 г.с. е свързана с повишен риск за асоциирана хромозомна аномалия на плода, в т.ч. синдром на Даун. Sad(((

# 118
Софи, ти в коя седмица си сега?

# 119
Оффф, мила Софи, не знам какво да ти кажа. Нормално е да си притеснена, но пък се опитай да се успокоиш, все пак да не навредиш на бебето. Щом и доктора ти е казал, че не при всички се вижда в този ранен етап, най-добре е да повториш, когато ти е казала.
Аз затова мисля да правя втората ФМ, за да може повече неща да се видят и да избегна излишния стрес.

Общи условия

Активация на акаунт