СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 562
  • 693
  •   1
Отговори
# 75
Да се запиша и аз,за да следя.  Hug
За жалост нямам много време, а и няма какво да пиша. Следващият преглед е чак на 6-ти  Sad
Страшно ми е натоварено, нон стоп съм на нерви, знам че не е хубаво ама като си заобиколен с идиоти как да е друго...  newsm78 Вчера получих една болка ниско долу все едно, че ще ми идва.. и ту се появяваше, ту изчезваше, и доста се притесних. Днес вече я няма, боли ме малко, но е нагоре над пъпа болката. Имали ли сте подобни болки?  newsm78
Нека новата темичка е пълна само с хубави новини  Hug
Аз от началото имам болки от време на време, но за секунди и по-скоро не болка а дискомфорт или тъпа болка. Аз имах киста на жълтото тяло и моите бяха оттова в началото, но още имам от време на време нещо като придърпване са по-скоро и като си променя позата спират като че ли.

# 76
Janest, аз по твоите думи разбирам, че още не си записана на ЖК. Когато те запишат на ЖК (при всеки това е различно, някои още в 6-7г.с, мен лично в 12г.с) ще ти пуснат кръвни изследвания, урина, ще ти направят и микробиология.
Когато си бременна не е хубаво да се взимат таблетки за инфекците, затова ще ти изпише някакъв крем или вагинални таблетки, когато види какво ти има, но настоявай за микробиология.

ФМ си записваш някъде час в твоя град, където има добри отзиви и готово, не се поема от касата. Ако искаш питай лекаря си, да те насочи, ако не потърси инфо в интернет.

# 77
Хахахаха няма никакъв проблем с китайското, Jen4et012, стига да ти понесат подправките и пърженото, т.е. да не ти се гади от тях, че са по-силни.

Вече отчитам разлики с предната бременност. С Мая имах доста повече претенции какво ям - не можех и да помириша месо към 2-я и 3-я месец, ядях много плодове, зеленчуци, пиех много вода, ядки и т.н. В момента гледам на бързо каквото мога да хапна в цялата лудница, рядко ми остава време за плодове или вода... Което е нещо, с което гледам да се боря ежедневно, заради бебчо номер две.

Сега като чета коментарите ви за различни изследвания и притесненията около тях (и на мен все ми е  свито коремчето като чакам пред лекарския кабинет)... но, момичета, не забравяйте да се фокусирате върху хубавите мисли около бебчетата във вас и по-малко тревоги дали всичко е ок. Пожелавам ви една спокойна вечер и отивам да се пробвам да чета книжка  Grinning

# 78
Sisi, благодаря за отговора. Да, още не ме е записла на ЖК, но вече другата седмица, живот и здраве ще си питам за изследванията и за микробиология. Благодаря ти! Хубав ден на всички! При мен гаденето и повръщането продължава Sad

# 79
  • Драгоман
  Здравейте! Simple Smile
Снощи китайското ми понесе, даже доста ми се услади  Party  Party  Party Та чак преядох , хих.
Janest много ми е странно как така те гледа толкова често лекаря на ехограф? Плащаш ли си прегледите или по ЗК? Защото на мен ми казаха, че имам право на 3 прегледа на ехограф по ЗК през бременността. От друга страна, личната ми каза, че може всеки месец да ми издава направление за гинеколог и ако се налагало ехографски преглед, щяло да се покрие от ЗК, по пък гинеколожката каза, че това били глупости, че касата нямало да покрие повече ехографии и щели да ги отхвърлят от там направленията и като цяло си противоречат.  ooooh! И аз се чудя кой е прав  newsm78

# 80
Здравейте и от мен, гинеколожката ,която ми установи бременността ми каза ,че имам право на 3 ехографа по ЗК за цялата бременност,но пък явно изкарах късмет и случих на добросъвестен гинеколог ,който ме вика на преглед на 2 седмици и всеки път ме гледа на ехографа.Явно си е до човек

# 81
Добър ден на всички  Heart Eyes
При нас в София вали сняг и е едно такова поспаливо време, че ми иде да заспя направо на бюрото...едва гледам  smile3524
Моята АГ също не ми е казвала за ограничения на прегледите с ехограф. Мен си ме гледа всеки път когато съм на преглед. Може би, наистина си е до лекар  Peace

# 82
Ами платих си на частно само първия и втория път, понеже не бях споделила с родителите ми, а те са близки с личната и не исках да взимам направление. На 16.02. си взех направление за установяване на бременност от личната и му го занесох, преглежда ме на 16.02,на  5.03 и на 16.03 - БХС замерваия и каза сега на 26ти да му занеса направление за ЖК, което ще си важи до края. Явно си е до човека. Вика ме на всеки две седмици от както ми установи бременност.
Той си ми е направил точно 3 прегледа на ехограф до сега, но пък занапред може да спре. Знам ли. Но пък не ме е прегледал вагинално нито веднъж. Нз. Всеки лекар си има начин на работа явно.

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 11:59 от Janest

# 83
  • Драгоман
   Уауу  Simple Smile Само аз ли попадам на лекари, дето си спазват правилата на ЗК и си иксат пари за допълнителни ехографии.  Rolling Eyes Всички казват, че тези прегледи били доста скъпи и затова касата не покрива много такива.  newsm78 А лекарите, принципно не се прецакват да преглеждат безплатно, много ми стана интересно... Ама като цяло тези лекари с безплатните ехографии в болници ли практикуват или в частни кабинети?  Rolling Eyes

# 84
  • Ботевград
И аз ходя на всеки 2 седмици Simple Smile И съм си много доволна от лекарката  Heart Eyes

# 85
  Уауу  Simple Smile Само аз ли попадам на лекари, дето си спазват правилата на ЗК и си иксат пари за допълнителни ехографии.  Rolling Eyes Всички казват, че тези прегледи били доста скъпи и затова касата не покрива много такива.  newsm78 А лекарите, принципно не се прецакват да преглеждат безплатно, много ми стана интересно... Ама като цяло тези лекари с безплатните ехографии в болници ли практикуват или в частни кабинети?  Rolling Eyes
Не си само ти Simple Smile На мен АГ ми каза че имам само 2 безплатни ехографа,обаче след като ми запише картон,а преди да ми запише картон бях 2 или 1 път още на ехограф без да го плащам.А за  БХС 2 пъти по 42лв.

# 86
Моят лекар работи в медицински център /ДКЦ/ ,пусна ми изследвания още на първото посещение при него,когато му занесох направление за следене на бременност,но пък микробиология и цитонамазка не ми е взимал.С първата бременност имам спомен ,че пак не ме прегледаха вагинално в началото на бременността,а към края ,към 8 месец мисля

# 87
Прилагам линк към информационна брошура на НЗОК, мисля че ще е полезна

http://www.nhif.bg/c/ext/publications_display/get_file?p_l_id=10 … ame=PBFE-1503.pdf

# 88
Аз ходя в поликлиниката в моя квартал , а там е само една гинеколожка и винаги има хора , на вратата е написано , че безплатните прегледи с ехограф  са само три за цялата бременност , другото се заплаща , викат ме само веднаж на месеца и докторката не ме гледа , а акушерката ме мери и тегли , пална тъпотия е тази ЖК . Завиждам на мамите , които ги гледат всеки път и докторка им обяснява , но това си зависи от докторката .

# 89
  • Пловдив
Здравейте момичета, нахлувам в темичката за да направя едно предложение към Пловдивчанки ,които са минали 16-та седмица  !  Simple Smile  Аз съм от бъдещите авгутовски мами , сформираме си група за аеробика за бременни , в момента сме само две момичета от нашата темичка и ще се радваме някоя от вас ако реши да се присъедини! Вече два пъти ходихме и сме много доволни, работи се основно с големите топки   Heart Eyes За аеробиката е необходимо да сме след 16 г.с. и да няма проблеми с бременността.  Дано се съберем весела компания!   Hug

Общи условия

Активация на акаунт