За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 115
  • 965
  •   1
Отговори
# 465
ОФФФ,много животинска нещо стана тази тема newsm78То не бяха научни трудове,то не бяха дисертации и докторати,1001 статии защо и как правят секс животните....
Само  искам да задам някои въпроси към изтъкнатите моралисти тук,към тези,които много обичат да заклеймяват и да сочат с пръст:  Уважаеми високоморални дами и господа,как ще реагирате ако някой хубав слънчев ден вашето дете ви зарадва с новината ,че е гей?Или че иска с партньора си да имат дете? Бихте ли го определили като НЕМОРАЛНО или НЕНОРМАЛНО,бихте ли се заели да го разубеждавате,че това ,което прави или чувства е грешно и противоестествено и че трябва задължително да спре?Бихте ли се отказали от ДЕТЕТО СИ или бихте ли се срамували от факта,че не е хетеро?

# 466
А според мен отношението на човек към тези въпроси не е природно заложено у индивида, а е социален конструкт. Имам емпирични примери от България и няколко западни страни. Примерите ми са малко на брой и неописани в научно изследване, но ми стигат, за да си направя личен извод.

# 467
не нели Н, няма да ме е срам
но ще продължа да съм категорична, че купуването на бебе е НЕМОРАЛНО и НЕНОРМАЛНО
и ще бъда против по всеки един начин
доволна ли си?

...факта, че тюлените изнасилват пингвини примерно? Един дори е изял жертвата си. 

...
все по-интересно ми става защо примерите в подкрепа на хомо"нормата" са все едни такива пълни с насилие

веднъж се равняват по малцинствата, изнасилващи деца
веднъж по религиозни фанатици
после пък по агресивни животни

# 468
  • София
но ще продължа да съм категорична, че купуването на бебе е НЕМОРАЛНО и НЕНОРМАЛНО
доволна ли си?

Но е морално да се ползва донорска сперма или донорска яйцеклетка? Или не е?

# 469
доволна ли си?

Но е морално да се ползва донорска сперма или донорска яйцеклетка? Или не е?

това няма нищо общо с отнемане на новородено от майка му защото е предмет на бизнес-договор

изобщо как може да ти хрумне да сравняваш човек с яйцеклетка/сперматозоид
или щом за теб са равни значи и спонтанният аборт е убийство, така ли излиза?

# 470
  • София
Сравнявам ги, защото и те се купуват/плащат. И са предмет на договор.

# 471
Следвайки логиката, осиновяването и избирането на дете, което да осиновиш, дали също е неморално и ненормално?
Защото, всъщност не раздават децата на осиновителите на лотариен принцип.

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 13:49 от Бумър

# 472
Сурогатното майчинство се практикува и за хетеро двойки.
Т.е. вие сте против да се отнема детето от майката, ако е за гейове, а за хетеро може или сте против това като цяло да няма сурогатни майки.

При осиновяването детето не се отнема от родителите, те сами са го изхвърлили. Тогава този фактор не съществува. Значи може, нали?

# 473
все по-интересно ми става защо примерите в подкрепа на хомо"нормата" са все едни такива пълни с насилие

По-горе има линк към статия, в която има и снимки. Един от примерите в нея е френска любов между женски маймуни без грам насилие. Даже мъжките се нареждали наоколо и гледали.  Laughing

# 474
Сравнявам ги, защото и те се купуват/плащат. И са предмет на договор.

но не са хора, а биологичен продукт, който изхвърляш всеки ден/месец и изхвърлянето му не е незаконно както да метнеш бебето в контейнера

Сурогатното майчинство се практикува и за хетеро двойки.
Т.е. вие сте против да се отнема детето от майката, ако е за гейове, а за хетеро може или сте против това като цяло да няма сурогатни майки.

При осиновяването детето не се отнема от родителите, те сами са го изхвърлили. Тогава този фактор не съществува. Значи може, нали?

категорично против всяка форма на СМ
осиновяването няма връзка с него, който иска да си осиновява, все ми е тая, никъде не съм го споменала и няма и да го спомена, не за това става въпрос тук
даже и любимите ви пингвини си осиновяват

По-горе има линк към статия, в която има и снимки. Един от примерите в нея е френска любов между женски маймуни без грам насилие. Даже мъжките се нареждали наоколо и гледали.  Laughing
Joy Joy Joy
добре че не отварям линкове

# 475
Сурогатното майчинство би трябвало да се приеме навсякъде при много ясни правила,да не се прави разлика дали детето ще се отглежда от гей -двойка или от хетеро.Защото всеки ден по вечерната емисия новини ни показват някое семейство с по 6,7 или 8 деца,отглеждани в крайна мизерия,тънещи в мръсотия и недохранвани,НО -колко хубаво!!!-от ХЕТЕРО родители!! Това ли е за предпочитане според вас?

# 476
примерът с маймунитте звучи като абитуриентски бал в България.
При забранени хомобракове и осиновяване от гей-двойки.

# 477
Много неточен пример: ако ти изрежат гърдата и станеш плоска, ставаш плоска както Кира Найтли например. Защо искаш да има гърди? Пак по естетически причини. И в двата случая не е каприз. Но ако не си плоска по рождение, никога няма да го разбереш. Аналогично, ако не си попаднал в групата на стерилитета, няма как да разбереш защото хората изсипват толкова много пари за толкова малък резултат в АРТ.  
Значи гей мъж и жена с проблеми в зачеването са едно и също нещо?
Трябва гейовете да ги приравните към жените с репродуктивни проблеми. Как не се бях сетила... hahaha hahaha
И да-в смисъл всичко е търговия вече. Яйцеклетки, сперма, бебета , матки и прочее  в съвременния свят са обект на търговски договори.
Въпросът е защо е нужно да се рисува ореол на моралност около гейовете? Много е важно да се хулят останалите и да се величае как двама мъже отглеждат дете?  Или се лекува гузна съвест или има нещо друго...

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 14:00 от Герри

# 478
Не съм се задълбочавала да проучвам от кого за направени и дали са оформени като научен труд.
Нито имам какво да доказвам на някого. За себе си го приемам за нормално в природата, защото не мисля, че животните "играят" пред камерата. А дали друг го приема или не, това си е негово лично усещане  Simple Smile

Чакай, чакай малко сега. Какво е това, което намираш за нормално?
Гей двойките в природата ли? Това твърдение никой на го оспорва. Оспорвам това, че гей двойките в природата правят секс само за забавление и давам доказателства, че хомосексуализмът в природата служи като контрол на популацията, просто, защото гей двойките в природата не произвеждат поколение.
Следователно се пита в питанката, защо хората нарушават природните правила?
Thinking
... като създават ваксини и лекарства, с които се лекуват и удължават живота си, а не умират от грип и шарка, както природата е пожелала...  Laughing

# 479

Не си разбрала. В подкрепа на това е, че животните не правят секс само с цел възпроизвеждане. Иначе имам и по-неагресивни, които обаче на повечето хора са известни- примерно това, че видове животни се самозадоволяват. Не ми искайте линкове и на това, моля, че има и снимки.

ПП. Верно,  стига с тоя животински секс, че и на мен взе да ми нагарача вече. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт