Дали е време да станем родители

• 12 281
  • 233
  •   1
Отговори
# 60
Най-голямата грешка е да питаш в бг-мама дали си готов за нещо. Щом питаш- значи никога не си готов! Това е логиката тук. Която ако аз трябваше да слушам нямаше сега да съм бременна, нито никога занапред сигурно.  Mr. Green Laughing
Да, хубаво е да има пари. И не, ако няма, това не значи, че не трябва да имате дете. Аз имам сигурна работа, моя мъж нямаше. Въпреки това решихме да рискуваме и да спрем да се пазим. В момента съм в 6 месец, той има работа от повече от 6 месеца и се издига, а дохода ни е доста приличен, т.к. не плащаме наеми и високи сметки. Справяме се отлично. Така че по въпроса с финансите- не се вторачвайте толкова в тях. Днес няма, утре има и обратното!
Вече за липсата на желание за дете тук никой от нас не може да помогне. Това си е семейна работа. Успех!   bouquet

# 61
Най-голямата грешка е да питаш в бг-мама дали си готов за нещо. Щом питаш- значи никога не си готов! Това е логиката тук. Която ако аз трябваше да слушам нямаше сега да съм бременна, нито никога занапред сигурно.  Mr. Green Laughing
Да, хубаво е да има пари. И не, ако няма, това не значи, че не трябва да имате дете. Аз имам сигурна работа, моя мъж нямаше. Въпреки това решихме да рискуваме и да спрем да се пазим. В момента съм в 6 месец, той има работа от повече от 6 месеца и се издига, а дохода ни е доста приличен, т.к. не плащаме наеми и високи сметки. Справяме се отлично. Така че по въпроса с финансите- не се вторачвайте толкова в тях.
Днес няма, утре има и обратното!
Вече за липсата на желание за дете тук никой от нас не може да помогне. Това си е семейна работа. Успех!   bouquet
Обмисли го добре,млада си.Сигурни финанси няма.и да тук най-много да те откажат от идеята.Обаче ако пушиш трябва да спреш цигарите.Много неща се променят,повярвай.

# 62
Anngitoo, здравей. Позволявям си да ти дам пример със себе си, само защото се надява да съм ти полезна. Аз родих на 24, при това и двамата със съпруга ми го искахме. голямо чакане, голямо вълнение. Роди се детето и всичко се промени. Той спря да ни обръща внимание, бил изморен, ходил на работа, а аз по цял ден съм се шлянкала с детето навън. Спряхме да излизаме, защото нямаме нито финансовата, нито физическата втзможност. С повечето приятели съответно се забравихме. И още един куп неща, които са на пръв поглед дребни, но ако не сте сигурни и двамата в това, което исккате може да ви отровят отношенията. А е твърде вероятно в последствие да се окаже, че гледаш не едно, а две деца, защото мъжете не си дават много зор. Поне моя е така. Гледа малката, само ако трябва да се изкъпя или да сготвя, не се ордалечава с нея на повече от 3 минути, все трябва да съм под ръка. Излизам един път седмично, когато бабите я гледат да пия едно кафе за 2 часа и айде пак в къщи. И за протокола да отбележа, че живеем с техните. Много ни помагат финансово, което е някакъв плюс, но в последно време се убеждавам, че носи повече негативи. И двамата сте много млади, за къде си се разбързала? Изчакайте още малко, пък кой знае какво ви е приготвил живота... Може да се окаже, че той няма да стане готов за деца, може да срещнеш някой по -подходящ... Кой знае Wink

# 63
Моите родители са се оженили и родили първото дете като редовни студенти, неработещи, живеещи на квартира, после общежитие. Много деца са родени така. Аз също забременях безработна, макар на 100 години. Както казваха в един руски филм - И по време на Великата Отечествена са се раждали деца (любима фраза ми е напоследък).

# 64
Твоите родители са те родили, когато е имало сигурна работа.
А днес много забременяват като студентки заради 2 хиляди лв помощ.

# 65
Не точно мен са родили, но това са подробности. Макар, че мен са ме родили вече работещи със сигурна работа, но не и с осигурено жилище. Живеели са (сме) в сутеренен етаж на стара къща (маза) под наем. И квартира е било много трудно да се намери. После се е наложило да се преместим в друга квартира и тя е била една стая в панелен апартамент, с хазяи. А съм второ дете, планирано, не случайно. И не сме били частен случай, по- скоро средно статистически.

# 66
Да де, аз ти говоря за статистически случаи. Ако се вярва на думите на родителите ми, рядко е имало читаво място за живеене за младо семейство. Особено в следвоенния период (това пък от бабите и дядовците съм го чувала).
Мисълта ми е, че сравняваш различни условия. Преди 30 години не е като сега  Peace 

# 67
Съгласна съм, че не е като сега, както и след време ще е друго, пак няма да е като сега. Обаче деца и тогава са се раждали, и сега се раждат, и ще продължат да се раждат, независимо от всякакви подробности. Понеже темата е за раждането на деца, не за битовите детайли.

# 68
Виж, не искам да те контрирам вечно Simple Smile Когато държиш за 15 мин бебетата на приятелките си, наистина са много сладки куклички, но откъм битови и финансови детайли, които ти не виждаш, са си бреме.
Дете и клошарка може да го роди, но трябва ли да го обрича на живот до кофите, само и само да има бебе?

# 69
  • Бургас
Какво сравняваме несравними неща. За съжаление парите са от огромно значение. Питайте приятелката ми, която беше на едно майчинство, мъжа й абдикира от задълженията си и детето ходеше с ботуши посред пролет, защото нямаше пари обувки да му купи.  
На всеки му се случва да има лош финансов период, но да планираш дете именно в такъв период и то без съгласието на единия потенциален родител, си е направо безотговорно. Не знам какви емоционални дупки иска да пълни авторката или просто я е треснал хормона, ама планирането на дете не е като да кажеш на гаджето си "Мило, дай да си вземем златна рибка от зоомагазина".

# 70
Права си pina!Днешно време,всеки се надява първо хубава работа,кариера,после апартамент и след това дете,това ли е най-важното?И на мен ми се иска да мога да си позволя жилище,да имам работа хубава,и да взимам 1000-2000 лв.заплата,а не 330 лв.но няма,надявам се да спечеля от Националната лотария,но нямам късмет.Но няма нищо сигурно в България,затова пак можеш да си родиш дете! Simple Smile Важното е да сме живи и здрави и едно бебе да те радва живота и това е.Като могат да помагат родителите да са живи и здрави,колкото могат толкова,криво ляво ще се отгледа детето! Simple Smile

# 71
Ох, така и не го разбрах този манталитет детето да се прави с някаква цел - да радва родителите, да ги гледа, да им уплътнява времето, да са в крак с набора и други подобни.
Дете се прави, когато можеТЕ и искаТЕ да имаТЕ дете, без някаква задна мисъл. Децата не са ви длъжни, но вие на тях - сте, поне докато навършат някаква възраст, която им позволява да се отделят от вас и да станат самостоятелни.

# 72
Аз съм криво-ляво отгледано дете , и хич не ми беше хубаво. За финансовата част говоря. Моите деца няма да са криво-ляво , обещала съм си.

# 73
  • Пловдив
Не става въпрос за парите конкретно, а по-скоро за отговорността.
И сега и преди има хора, които не са в завидно финансово положение, но поемат отговорност и решават да имат семейство и деца и през Отечествената война е било така и с родителите студенти и когато са живели на приземния етаж и т.н. Те го решават и го правят и се справят. Друга е историята - "той не е готов, а аз съм готова, защото знам, че родителите ми могат да поемат отговорността, ако аз не се справя или ми е трудно". Не става въпрос за "дори да ми е трудно ще направя възможното да се справя". Момичето се занимава с нещо, което малко или много си е просто хоби, дори не желае да се затрудни с това да работи някаква постоянна работа с постоянен доход. Очевидно това е така, защото има възможност да живее добре така, но също така има и намек, че по принцип не е готова да се бори с трудности, същевременно се счита готова да гледа дете. Според мен той има по-трезва преценка за нещата.
В доста теми съм писала, че съм голям враг на "отговорността за моите деца е на баба им и дядо им".

# 74
  • София
Не става въпрос за парите конкретно, а по-скоро за отговорността.
И сега и преди има хора, които не са в завидно финансово положение, но поемат отговорност и решават да имат семейство и деца и през Отечествената война е било така и с родителите студенти и когато са живели на приземния етаж и т.н. Те го решават и го правят и се справят. Друга е историята - "той не е готов, а аз съм готова, защото знам, че родителите ми могат да поемат отговорността, ако аз не се справя или ми е трудно". Не става въпрос за "дори да ми е трудно ще направя възможното да се справя". Момичето се занимава с нещо, което малко или много си е просто хоби, дори не желае да се затрудни с това да работи някаква постоянна работа с постоянен доход. Очевидно това е така, защото има възможност да живее добре така, но също така има и намек, че по принцип не е готова да се бори с трудности, същевременно се счита готова да гледа дете. Според мен той има по-трезва преценка за нещата.
В доста теми съм писала, че съм голям враг на "отговорността за моите деца е на баба им и дядо им".

Чудесно казано!!!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт