"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 15

• 41 896
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
ferriy,благодаря ти много за мнението.Разбрах те напълно. Simple Smile)))
Да прави сте,че съм сбъркала мястото където да питам,но ми в притеснено и затова така набързо тук писах.Ще се поправя,а и от скоро съм член на тази голяма група. Simple Smile) Все пак благодаря на всички. Simple Smile

# 571
Аз лично не съм приемала противозачатъчни.Пазила съм се по друг начин,но при съмнение винаги съм приемала Ескапеле..По-добре хапче,отколкото нежелана бременност и похабен живот Peace

# 572
  • Габрово
Пиех Линдинет 30 до преди три месеца и преустанових приема им.Пият се от първи ден на МЦ,21 таблетки в опаковка, след свъшване и на последната се прави пауза от 7дни в която трябва да получиш кървене.При мен беше на третия ден.На седмият ден дори да ти продължава кървенето започваш новата опаковка.Хапчетата се пият всеки ден по едно и също време,когато ти е най-удобно.След първият месец имаш пълна защита и може дори да не прекъсвате акта и няма да имаш нежелна бременност на 99%.На шест месеца се прави пауза от един месец в който хапчетат се спират и в който трябва да се пазите.Успех!

# 573
Здравейте момичета,преди време ви бях писала,защото ми беше фикс идея,постоянно си следях симптомите,и накрая винаги оставах разочарована.Но сега вече наистина си мисля,че може да е станало нещо,защото ми закъснява 5 дни.Да уточня само,че миналия месец овулацията ми закъсня с 4 дни,и сега се чудя дали това закъснение не е заради това.Незнам с колко може да закъснее цикъла,при закъснение на овулацията( ако се е случвало на някоя от вас,моля да сподели).Иначе гърдите са ми напрегнати,и значително пораснали,вените са ми испъкнали,даже точно над дясната ми гърда имам една голяма вена,която се вижда повече от останалите вени.Започнах да съм по отпаднала,сутрин се събуждам в 7:30ч.а вечер заспивам в 22:30,което е рано за мен.
П.С. Само да добавя,че днес е 15-ят ден от овулацията ми.И смятам ако не ми дойде до 2 дена,ще си направя тест.Ще се радвам ако на някоя от вас се е случвало нещо подобно,да го сподели с мен.

# 574
  • София
Ако овулацията закъснее с 4 дни, съответно и цикъла ще закъснее с толкова (средно), но ако този месец си засекла овулация и са минали 15 дни от нея, то значи че вече може да си направиш тест
Всички други симптоми абсолютно отговарят и на симптомите преди цикъл.

# 575
Здравейте , искам да ви попитам, малко се отклонявам от точната тема , но имам въпрос относно фолиевата киселина. Четох че може да се приема преди планувана бременност , но въпроса ми е дали приемът й всъщност олеснява САМОТО забременяване или действа при свършен факт .
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 576
Не помага за самото забременяване,Фолиевата киселина е витамин или добавка която е полезна за бебето и майката,Аз поне така знам ека и по опитните кажат  Simple Smile

# 577
  • София
Хубаво е да се почне преди забременяването, за да се натрупа в организма. Фолиевата няма да спомогне за самото забременяване, но ще спомогне да я има в достатъчно количество за евентоалната бременност.
Хубаво е да се приема Мета фолиева киселина. Отделно има и други свойства за зазравяване на клетките и т.н.т. - няма да навреди, само може да помогне! Simple Smile

# 578
Здравейте,незнам къде точно трябва да попитам и аз и къде да пиша,ако греша извинявам се,та съмнението ми е и аз дали съм бременна.СЕКС ПРАВИХМЕ НА 03.04, ПОСЛЕДНА МЕНСТРУАЦИА НА СЛЕДВАщИЯТ ДЕН 04.04.2015г,бебеправим от 2г но с неуспех,СЛЕД ТОВА СЕ СЛУчИ НЕщО В СЕМЕИСТВОТО МИ КОЕТО ИЗПАДНАХ В ГОЛЯМ шОК,ТО СЕ СЛУчИ НА 8.04 ,ТОЕСТ В КРАЯ НА ЦИКАЛА МИ,СЛЕД ТОВА СЕКС НЕ СМЕ ПРАВИЛИ.НА 25.04 БЯХ НА ПРЕГЛЕД И В ТЕЗИ ДНИ БЯХ И ОВУЛАЦИЯ,ЛЕКАРЯТ И ТОИ ПОТВЪРДИ,ТА ЦИКЪЛА МИ Е НА 30-32ДНИ,НИКОГА НЕ МИ Е ПРЕСКАчЪЛ,САМО МИ Е ЗАКЪСНЯВЪЛ НЕ ПОВЕчЕ ОТ 4 ДНИ.БЕБЕПРАВИХМЕ СЪщИЯ ДЕН СЛЕД ПРЕГЛЕДА НА 25,И НА 28.04, СЛЕД ТОВА НА 3.05,.И СЛЕД ТОВА НЕ СМЕ,ОБАчЕ ОТ ЦИКАЛ НИ СЛЕДА,ТЕСТ ПРАВИХ НА 6 И НА 9 МАЙ И ДВАТА ОТРИЦАТЕЛНИ,НЕЗНАМ КАКВО ДА МИСЛЯ,ДАЛИ Е ОТ СИЛНИЯТ СРЕС,ИЛИ???ИЛИ КОГА ДА НАПРАВЯ ПАК ТЕСТ??ТАКОВА ЗАКЪСНЕНИЕ НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛА,ТЕСТОВЕТЕ БЯХА НЯКАКВИ ОБИКНОВЕННИ ЗА 2ЛВ,НЕЗНАМ КАКВО ДА МИСЛЯ ВЕчЕ

# 579
  • София
Принципно цикъла идва средно между 12 и 16 дни след овулацията, ако тя е била при теб на 28-ми(примерно), то сега изминават тези 12-16дни и цикъла.  Утре с първа урина може би ще покаже теста. Просто си имала късна овулация, следователно и закъсняващо спрямо миналия месец кървене. (няма значение кога ти е дошло миналия месец, а кога ти е била овулацията този месец, кървенето зависи от деня на овулацията, то се получава на определено време след нея. Има жени с овулация на 25-ти ден, следователно няма как да им дойде на 30-тия ден, защото не са минали поне 12 дни от овулацията)
Направи един тест утре сутрин с първа урина и ако е отрицателен си изчакай цикъла. Ако не ти дойде от днес още 10 дни, а всички тестове са отрицателни, отиди на лекар.
- това е от мен, дано съм обяснила разбираемо  Simple Smile

# 580
Brayda:Ами аз си правих вчера тест лента,беше отрицателен,може би защото го направих през деня.Иначе за симптомите:преди няколко дена силно ме опъваше корема,сега вече почти не ме опъва,от време на време.Сутрин се събуждам гладна,гърдите за ми напрегнати,натежали,и вените само на лявата гърда,се виждат повече,кръста ме наболява,иначе нито ми се гади,нито ми се повръща.И незнам дали това е някакъв факт за бременност,но чувствам лека влажност във влагалището.Чела съм някъде,че при бременност цервикалната слуз може да се увеличи.
Дано обеснявам добре,за да ме разберете. Simple Smile Благодаря много за отговорите. Simple Smile

# 581
  • София
radi-b - ти си писала, че си правила тест на 9-ти, вчера беше 12-ти, както и да е, ако си правила вчера, утре го повтори.
Всички признаци които си описала ги имам ама всееееки месец след овулация и седмица преди цикъла се засилват, но цикъла си ми идва, а бременност няма. Всички тези симптоми са и предменстриуални. Симптомите на бременността се появяват около 2 седмици след положителен тест, за това че не си мисли че всичко това се дължи на 100% защото си бременна, защото така е доста кофти разочарованието след това! доста жени казват, че след почване на бебеправене си откриват много симптоми най-различни, за които преди това просто не са се вглеждали. Изчакай още ден, направи тест и той ще ти покаже. Ако не си сигурна в лентите за 2лв, вземи си престо или шуърчек и така. А ако си толкова нетърпелива, отиви в някоя лаборатория по всяко време на деня и направи кръвен тест за бременност (така се казва, те знаят) и всичко ще се разбере до няколко часа след като дадеш кръв.

А тази лека влажност се нарича Цервикална слуз и е нормално да е по-водниста точно преди цикъл, няма особено общо с "влажността" по време на бременност Simple Smile Всички в момента, на толкова ранен етап, ако въобще има нещо е мноооого относително, защото се препокрива

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 11:04 от Brayda

# 582
Brayda:Ами аз си правих вчера тест лента,беше отрицателен,може би защото го направих през деня.Иначе за симптомите:преди няколко дена силно ме опъваше корема,сега вече почти не ме опъва,от време на време.Сутрин се събуждам гладна,гърдите за ми напрегнати,натежали,и вените само на лявата гърда,се виждат повече,кръста ме наболява,иначе нито ми се гади,нито ми се повръща.И незнам дали това е някакъв факт за бременност,но чувствам лека влажност във влагалището.Чела съм някъде,че при бременност цервикалната слуз може да се увеличи.
Дано обеснявам добре,за да ме разберете. Simple Smile Благодаря много за отговорите. Simple Smile
Не си бременна щом имаш отрицателен тест, особено ако вече имаш закъснение. На симптоми не вярвай никакви особено на вени и други такива странни неща. Кръвния тест показва винаги със сигурност и спестява много вглеждания, писане по форуми и мъки за разбиране има ли бременност.

# 583
Здравейте момичета!
Според менструалния ми календар овулацията ми е била около 28-30 .На датата към която се очакваше менструацията ми (от 8ми насам) се появи едно тъмно кафяво зацапване на моменти при забърсване е розово, течение така и не дойде. Подобно е на това, което предполагам на всички се случва първия ден, но кръв и постоянно течение така и не се появи . Не знам дали започнах да си внушавам, но си направих сметка, че напоследък имах доста променливи настроения -сълзи, раздразнителност... Също ми се струва, че съм започнала да пишкам доста по-често и да не мога да стискам дълго, както обикновено. Имах съвсем леки болки първия ден, когато започна всичко, като цяло никакви симптоми това да е нормална менструация. Възможно ли е да са симптоми на бременност? Все си мисля, че ако отида за тест няма да има нищо Sad Да изчакам ли още малко? Мамите да споделят, ако им се е случвало как са се развили нещата!  newsm78

# 584
  • Враца
Охххж ooooh!, като почнете с това пишкане и други такива симптоми, които са характерни за доста по-късен етап направо ме сразявате. Честото уриниране се получава в следствие на нарастването на матката, която притиска пикочния мехур. Мислите ли, че след имплантиране на ембрион и минали 5-6 дни е възможно толкова много да се е уголемила матката, за да притиска мехура. Не се вманиачавайте и не си измисляйте симптоми на бременност, защото после разочарованието ще е по-голямо.

Зори, при теб има достатъчно голямо закъснение на цикла, за да покаже един обикновен уринен тест дали си бременна. Тичай до аптеката и после да докладваш.  Peace Това розовеникаво течение може пък да е било от имплантация - дано.

Общи условия

Активация на акаунт