АПРИЛска мама багажа преподрежда, а АПРИЛско бебе хълца и нарежда - Тема 18

• 30 774
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Леле Рони имало е екшън, добре, че сега всичко е ок  Hug

Сигурна съм, че вече всички дебнем постоянно за симптоми  hahaha  Аз днес така засякох 4-5 контракции през 15мин., после имаше още няколко по-начесто, но не ми се отвори парашута  bowuu  Аз като стана през нощта и все си мисля "Ей сега ако не шурнат води..", ама нещо не познавам  Laughing
Днес сложих обиколника на легълцето, протектора също, правя знаци на бебка  Flutter

# 661
Тук съм още и аз.

Честито на мама Рони и на 0033.Да са ви живи и здрави девойките,а на вас бързо възстановяване.
Аз мисля,че ми е рано още.Надявам се да дочакам до април.

# 662
Честита да е Александра на мама 0033!

Рони, много ти се струпа, важното е, че беба е добре.
Важното е, че са я озвадили от кувьоза, а кърмата сама ще дойде, на теб ти трябва много
спокойствие и всичко ще се нареди!

# 663
  • Бургас
Момичета, благодаря ви много за прекрасните пожелания  Hug

Synni_, никаква кошара освен ако не искаш вече да раждаш  Wink Маце, kukumiavka, вие си нареждайте колкото ви сърце иска  Whistling

Jasmin_veni, по мои изчисления бях в 34 седмица, след 2 дни трябваше да влизам в 35 Simple Smile термин 30.04

Lina_bs, верно че за лекцията на 03.04 се бяхме засилили ама пусто му инатче  Heart Eyes

Pokita, водите няма как да ги сбъркаш. Може да започне като изпускане (пишкане) в началото, но в един момент стават толкова обилни, че примерно ако сложиш средно дебела дамска превръзка се налага да я сменяш примерно на 20-30 минути. И чак след това имаш още достатъчно време да стигнеш до болницата, че и да почакаш докато родиш. При мен така започна първото раждане. Към 2 през нощта започна леко "изпускане", на следващия ден към обяд вече беше по-обилно, в 18 ч. ме приеха с разкритие 2-3 см., започнаха леки контракции, после се усилиха и в 22 ч. родих Simple Smile

А сега ще ви разкажа за моето второ не(очаквано) раждане от преди няколко часа, или как се появи на бял свят нашето друго най-голямо щастие Александра    Heart Eyes  За съжаление така и не се светнах как се прави скрит текст, а и пиша от телефона...  Blush

Писала съм и преди, че и първата ни дъщеричка е родена по-рано (33 дни преди термин), някъде в 36 г.с.. Така че и при тази бременност си имах едно на ум през цялото време, казват че организмът "помни и повтаря"... Както ви споделих, миналият четвъртък през нощта ходихме до болницата, защото бях с болки и контракции. След прегледа се оказа фалшива тревога, но главата на бебчето беше много ниско разположена. Изписаха ми магнерот 3 х 2 и но шпа 3 х 1 и се прибрахме. В следващите няколко дни имах контракции с леки болки, но нищо притеснително. В понеделник ми падна част от тапата - розово-кафява слуз с една нишка кръв и размер колкото бадем. След това на няколко пъти имах на превръзката розова слуз с много по-малки размери. Днес сутринта 24.03 се появи и малко кръв, а към 10 часа реших, че ще изляза до близката аптека да купя козметика за бебче и вече всичко да ни е готово и както си вървях и ми текнаха водите, този път много по-обилни - за около 3 минути докато се прибера и ми се намокри половината клин. Веднага се обаждам на ММ, отчасти облекчена, че се случва докато детето е на градина и не се налага да мъкнем и него като миналия четвъртък  Flutter След 15 мин. ММ вече ме е взел и кара бясно към болницата, подминава едни полицаи и на моя незададен въпрос отговаря "После ще им обясня, че раждаш, сега съм зает"  Crazy Пристигаме ние в 11 часа в болницата, следва преглед, разкритие 3 см., водите са си ясни, че си текат, мацката танцува из корема, сърдечна дейност като локомотив  baby_neutral при което аз в своята шаш и паника задавам на лекаря въпрос от серията "тъпи": "Докторе, диша ли?", а той в същия дух ми отговаря: "Абе то в тия води няма как да диша, ама сърдечната дейност й е супер". В това време ММ стои пред кабинета и припада, аз в паузите между гинекологичния преглед и ехографа надничам и му хвърлям по една окуражаваща усмивка, че ще живея Wink  Поради ранния срок на бременността решиха да ме сложат на кормагнезий с цел да се задържи раждането още 3 дни, за да ми бият инжекции за разгръщане на дробчетата на бебето. През цялото време си имах предчувствието, че тая няма да я бъде да протакаме и вътрешно си знаех, че всичко си й е ОК и сега, но от друга страна си викам те хората си знаят работата. Така за около 4 часа ми вляха 2 банки кормагнезий, но през това време започнаха и контракциите. То овнето като си е решило да излиза дори и целият задружен екип на болницата да се напъне не може да го спре  Mr. Green  Към 16 часа ме качиха в предродилна зала с контракци, разкритие все още 3-4 см. и ме питат искам ли епидурална упойка или не. Ето тук ме хванаха малко "по бели гащи" неподготвена, ама си погледнах банката с окситоцин над главата, изплува ми някакъв далечен спомен, че сложат ли ти такава система и болките стават много силни, но пък се ражда бързо и решавам, че искам упойка. Анестезиологът ме подготви и каза да го извикат като ми стане разкритието 5 см. То пък взе, че стана 6 см., извикаха го, мина известно време докато дойде и ми би упойката. Каза, че след 10 минути ще започне да действа, аз си викам ако не родя дотогава Simple Smile През това време усещам силни контракции, но се шегуваме с лекаря къде съм се разбързала да раждам и аз му викам "ами аз така си ги раждам"  Joy  и в същия момент усещам доста по-болезнена контракция, АГ казва "Бързо, имаш пълно разкритие" и ме качиха на магарето. Е точно с 2 силни напъна родих, че си и прахосах упойката, въобще не беше започнала да действа Simple Smile  hahaha
А после чувството да видиш едно мъничко същество, което толкова си бленувал и чакал, е просто неописуемо  Heart Eyes  Александра изплака веднага, това ще е сигурно единственият път, в който ще се радвам на плача й, следващите пъти най-вероятно ще ми е мъчно за нея, но сега този звук стопли сърцето ми. Пошегувахме се с доки, че ги раждам по учебник, малко раничко, но с положителна тенденция: първо издание 2250 гр., второ издание 2410 гр., при следващото гоним поне 2600 гр..  :35
Това беше краят на една незабравима бременност и началото на нашия нов по-смислен живот. Успех на всички и нека не забравяме, че най-доброто предстои  Hug

# 664
Момичета благодаря за честитките:) ....Честито и на новите мамчета , 24 03  засега е рекорд по бебоци.... Пожелавам скоро да се обебите с най прекрасните мартенчета и априлчетта. Нас ще ни държат 5 дни в болницата но ще ви следя от тел. За разказ от в къщи, но всичко мина толкова по учебник че ...Simple Smile  , но по добре така....засега толкова от мен. И Честито Благовещение.

# 665
Добро утро,мамчета Simple Smile
Хайде да се похваля и тук.Вчера сутринта се роди нашата дъщеричка Божидара!
Тежи 3,340  и е дълга 50 см.

# 666

# 667
Ronnie.S Ти си изживяла истински екшън филм  Hug

0033 Честита Александра, бързо да качва грамчета и да си се гушкате скоро вкъщи   bouquet

# 668

Ами ние вчера цял ден ти честитихме  Simple Smile Да ти е жива и здрава малката принцеса   bouquet

# 669
Честит празник мамчета! Днес е прекрасен ден и тези с близък термин да се вземат да се напънат малко  Mr. Green

# 670
  • София
Лелеее, Рониии, голям екшън е било при вас! Важното е, че ти е Велина сте вече добре!  Heart Eyes
0033, благодаря за хубавия разказ!   Heart Eyes

# 671
Честит празник   bouquet

Вчера беше много пълзотворен ден за групата, да видим днес какво ще стане  Wink
Сънувах, че Мацето се е похвалила във форума сутринта  Crazy  Не беше родила още, но беше в болница и очакваше всеки момент да роди.  Себе си сънувах, че раждам  онзи ден, но вчера пропуснах Crazy   Цяла бременност нищо не бях сънувала и сега на финала всяка нощ бебчета  #Crazy  Моето го сънувах колко кг, колко см, всички подробности #Crazy

# 672
Браво на родилите мами! Да са ви здрави и кротки бебчетата!Като ви чета хем ви се радвам,хем се шашкам моето да не вземе да тръгне,че още му е рано.Искам го зодия телец,както исках и баткото,но той се роди близнаци - на 22.05.
0033, много позитивно звучиш,явно за миг не си загубила самообладание и те поздравявам за това,така трябва!

# 673
  • Пловдив
Честито ни Благовещение!Аз днес се надявам да устискам,че не съм от религиозните,но съм от суеверните,а и винаги съм се чудила на тези,които са си дошли с името ,а са ги кръстили с друго име,а на днешният ден мъжките имена не ми харесват.Дано само не ми се наложи да ходя до болницата,че нещо ме пари отдолу май и ми е дискомфортно,ще взема промивка някаква да направя,ако не се размине ще ходя да ме видят да не направя някаква инфекция или възпаление.Айде и днес да не поставяме рекорди,макар че доста май имаха планирано секцио за тази дата.

# 674
  • София
0033 ревнах на разказа ти, първо се изхилих на въпроса ти "диша ли?"  Laughing , но после като написа за първия плач, не се сдържах  bowuu  /може би, защото знам какво облекчение е, да чуеш, че рожбата ти поема първата си глътка въздух и, че всичко е минало добре и е ок/.

И аз сънувах бебка, но през корема ми, кожата ми беше супер еластична и и се открояваха ръчичките, крачетата, личицето, усмихваше ми се..  Heart Eyes

Честито Благовещение!

Общи условия

Активация на акаунт